Strona 3 z 8 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 6 7 8 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 76

Wątek: O Gołasie w PZPR

Bieszczadnik
    Na forum od
    01.2006

Domyślnie Odp: O Gołasie w PZPR

Dlaczego ci wszyscy ludzie jak Gołas, Szymborska, członkowie politbiura i generalnie każdy członek PZPR nie wyemigrował do ZSRR skoro tak go sławili i mówili, że tam jest tak dobrze ??
    Zakładając opcję, że z wiarą podchodzili do tego "sławienia", to może wierzyli, że tę "krainę szczęśliwości" można stworzyć tu, w również w ich własnej ojczyźnie.

Nie twierdzę, że te działania zasługują na chwalenie, czy podziw.

Ja twierdze, że używasz zbyt mocnych słów, po drugie przekreślasz człowieka nie bacząc na jego niezaprzeczalne zasługi. Nie ma ludzi nieomylnych, a tylko krowa nie zmienia poglądów.

Mało tego, wielu członków partii robotniczej niewiedziec czemu znalazło się w USA czyli w kraju gdzie jest samo zło, dekadencja i w ogóle mają wszystko najgorsze wg ich myślenia.
    Dlaczego członkowie PZPR tak chętnie nosili jeansy i jeździli zachodnimi autami, choc w ZSRR robiono wszystko naj naj naj lepsze ?
    Ty naprawdę nie rozumiesz tamtych czasów.

Nie masz bladego pojęcia o tym ilu ludzi do tej partii należało i jak wielu działało tam z pełnym przekonaniem. nie wszyscy byli przydupasami Moskwy, wielu z nich tworzyło trzon ruchów wolnościowych.

Przynależność do PZPR o niczym nie świadczy.

Wg Twojego toku myślenia o zdradę powinno się oskarżyć 99% narodu

Kogo uważasz ( z żyjących) za wzór cnót obywatelskich? Który z aktorów polskich zasługuje na podziw? (Tylko nie pisz o Mroczkach)

dziś ludzie o poglądach lewicowych mogą wyemigrowac do Chin czy Korei Północnej, ewentualnie na Kubę
    Ty nawet nie rozumiesz, czym sa poglądy lewicowe.

Wyślij do tej Korei również 3/4 Szwecji, połowe Holandii, USA i dziesiątków innych krajów

Lecz dziwnym trafem mnóstwo Polaków (lewicowych i prawicowych) kładzie h...ja na politykę i emigruje do ultraprawicowego tak zwanego zachodu czyli USA, Europy Zachodniej czy Skandynawii i tam zostają.
    na jakiej podstawie twierdzisz, że USA, Europa zachodnia (wszystkie kraje masz na myśli?), czy Skandynawia są ultra-prawicowe?

Dziwi Cię to? Bo nic nie rozumiesz.

Mało tego - nawet czołowi politycy PZPR teraz są ultra pro-europejscy i już nie mówią o dekadenckim zachodzie i o USA jako źródle zła. Ale żeby tego jeszcze było mało - np. L.Miller negocjował wejście do UE, a A.Kwaśniewski zabiegał o wejście do NATO
    PZPR już nie istnieje. Poglądy lewicowe nie stoją w sprzeczności z aspiracjami przystąpienia do NATO, czy UE.

To taki "oczojebny" przykład jak ludzie się kłócą o politykę jak głupie barany, a niektórzy z tego korzystają
    Więc jedno się mówi traktując ludzi jak barany, a swoje robi. No a że ludzie rzeczywiście barany to bodą się między sobą - a gdzie dwóch się bije tam trzeci korzysta. Prawda stara jak świat.
    kolejna prawda objawiona? Skąd Ty te mądrości czerpiesz?

Malkontent Roku 2009 Awatar Krysia
    Na forum od
    09.2006

Cytat Zamieszczone przez vm2301 Zobacz posta
    na jakiej podstawie twierdzisz, że USA, Europa zachodnia (wszystkie kraje masz na myśli?), czy Skandynawia są ultra-prawicowe?
    )
    Oooo no???
    Zwłaszcza ta Europa Zachodnia( Skandynawię do niej podciągnę).
    PRAWICOWA???bo jak się stanie, że mapa będzie za plecami to jest po prawej stronie?;-))))
    A filmu nie widziałam i nie obejrzę, nawet mimo tego, że wzbudza takie emocje, zanudziłabym się i myślę, że dzisiejsza młodzież też raczej sięga po inny repertuar, więc nie wiem kogo by miał ten film wychowywać?
    "...Lecz ja wrócę tu, będę w twoim śnie.
    Nikt nie zabroni nam śnić..."
    Bogdan Loebl

prowydnyk chaszczowy Awatar Browar
    Na forum od
    01.2006
    Rodem z
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez coshoo Zobacz posta
    Skreślmy wszystkich PRLowskich aktorów, przecież grali w komunistycznej kinematografii.
    Słusznie,to dobry pomysł.
    Wywaliliśmy już ubeków z WSI,"spaliliśmy" ich wraże kontakty,w końcu po co nam własny wywiad,mamy sojuszniczy,amerykański.Co się sami będziemy plamić kontaktami z wieśniakami afgańskimi,zrobią to za nas inni.A osłona kontrwywiadowcza to puste słowa,nikt jej przecież nigdy nie widział na oczy...
    Wywaliliśmy też starych komuchowatych pilotów wojskowych,sowieckich poputczików,ruskie gnidy,bo przecież młodzi piloci mogliby stracić rewolucyjny zapał,a nabyć niezdrowego dystansu ucząc się od nich pilotażu ruskich w końcu samolotów.Kto wie,może nawet mogliby pomyśleć że ruskie to ludzie...brrr.Całe szczęście wywaliliśmy ich,ze skutkiem zaiste imponującym.To naprawdę nam wyszło,he he
    Jeszcze trzeba się zastanowić co zrobić z naszymi rodzicami,w końcu oni też legitymizowali ten wszawy ustrój,pracowali w nim,mieszkali,chodzili na pochody pierwszomajowe,a nawet, o zgrozo, bawili się!!! Jak mogli,przecież wiadomo że powinni konspirować,wszak rozpad Imperium Zła jest pewny i w prostej linii zależny od ich postawy moralnej i godności osobistej.Czyli jakby chcieli,to ZSRR i PZPR by się rozleciał,a nie zrobili nic,nawet nie wyjechali...
    Skreślamy ich.
    Pozdrav

Bieszczadnik Awatar mavo
    Na forum od
    11.2008

Skreślmy się.

Literat Roku 2013

Awatar trzykropkiinicwiecej
    Na forum od
    04.2007
    Rodem z
    Nigdziebądź nad Osławą

jestem skreślony... urodziłem się za komuny...a mój Tato miał deskę kreślarską.. i wyrzucam z domu wszystko co czerwone.. zacznę od stringów mojej Babci.. była drwalem słynnym na całą okolicę

Bieszczadnik Awatar Sylwek74
    Na forum od
    04.2010
    Rodem z
    Nowa Huta k/ Krakowa

Za komuny to żadne wielkie halo. Są tacy co za Stalina
    Easy rider tylko na piechotę...

Bieszczadnik Awatar tomas pablo
    Na forum od
    01.2009
    Rodem z
    pod karpacie

o nie !! wypraszam sobie !! ....ja raz, po pijaku, spod sklepu , nad ranem ukradłem skrzynkę mleka !! i parę razy dostałem wp...ol od ubeków !! Aha -notorycznie jeżdziłem na gapę , w tym parę razy w Biesy ( ! ) = WIĘC WALCZYŁEM Z CZERWONYM

Bieszczadnik Awatar Sylwek74
    Na forum od
    04.2010
    Rodem z
    Nowa Huta k/ Krakowa

A to SZACUN
    Easy rider tylko na piechotę...

Bieszczadnik Awatar Basia Z.
    Na forum od
    05.2007
    Rodem z
    Chorzów

Cytat Zamieszczone przez Sylwek74 Zobacz posta
    Za komuny to żadne wielkie halo. Są tacy co za Stalina
    Ja nie za Stalina ale w województwie Stalinogrodzkim.
    Na prawdę mam tak wpisane w metrykę.

B.

Malkontent Roku 2009 Awatar Krysia
    Na forum od
    09.2006

Cytat Zamieszczone przez Browar Zobacz posta
    Jeszcze trzeba się zastanowić co zrobić z naszymi rodzicami,w końcu oni też legitymizowali ten wszawy ustrój,pracowali w nim,mieszkali,chodzili na pochody pierwszomajowe,.
    Może Twoi chodzili, moja mama nie tylko nie chodziła, ale i zabraniała robić to mi (choć w szkole był obowiązkowy). Co mi się bardzo nie podobało, bo co małe dziecko może wiedzieć?Fajne było to machanie flagami i kwiatami, a ja nie mogłam;-((((A jak raz wywiesiłam przed domem ruską flagę to taki łomot w zadek dostałam, ze szok;-)))
    No ale wracając do tej prawicy...
    GDZIE w Europie ja znajdę prawicowe państwo???choć jedno?Ale trochę większe niż Watykan-załóżmy, że jest państwem.
    To się wyprowadzam choćby dziś!!!
    Tylko, żebyśmy się dobrze zrozumieli-taki np PiS nie ma nic wspólnego z partią prawicową, to socjaliści pełną gębą. Już bardziej prawicowy jest...SLD, ale też są socjalistami, a ja chcę PRAWICĘ, prawdziwą prawicę.
    "...Lecz ja wrócę tu, będę w twoim śnie.
    Nikt nie zabroni nam śnić..."
    Bogdan Loebl

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)