Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Wątek: wraki statków

Kronikarz Roku 2011 Awatar buba
    Na forum od
    02.2006
    Rodem z
    Oława

Domyślnie wraki statków

Czy raczej łodzi, łódek, barek i stateczkow :)

Wszystkie pływadła z tu przedstawionych zostaly wypatrzone na terenie ukrainy- na czarnomorskim wybrzezu

Jeśli ktos kojarzy jeszcze jakieś inne będę wdzieczna za jakieś wskazowki gdzie ich szukac. A może na polskim wybrzerzu/przyrzeczu tez cos takiego można odnalezc? (choc troche watpie..acz nadzieje można zawsze mieć )

resztki barki na samym koniuszku Kinburnskiej Kosy

Dniestrowski liman, Biełgorod

Wiłkowe- nad Dunajem

opuszczona barka w delcie Dunaju, niedaleko ujscia do morza jednej z odnóg (dokladnie w miejscu zwanym Żebrijańska Buchta)

"ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "

na wiecznych wagarach od życia...

Na forum od
    02.2006
    Rodem z
    Oława

Domyślnie Odp: wraki statków

Skadowsk

Kercz, dzielnica Jenikale

Oczaków

Wiłkowe

oraz kilka tych które bym chciala odwiedzic w najblizszej przyszlosci:

http://urban3p.ru/object3875/

http://urban3p.ru/object9369/

oraz ten-zwany „Mgła”- wyrzucony na brzeg na Tendriwskiej Kosie, do którego już raz probowalam dotrzec- ale bezskutecznie , z racji braku mozliwosci sensownego transportu :(

http://ostrov-berezan.narod.ru/tendra1.jpg
    "ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "

Bieszczadnik
    Na forum od
    08.2006
    Rodem z
    Wągrowiec

sobie pozwolę... dodać "mojego" wraka znalezionego na Noteci... która się trochę rozlała...
    mam nadzieję że nie masz nic przeciwko... ) bo ja tylko jednego mam... a jak mam więcej to nie pamiętam że mam

Ostatnio edytowane przez calanthe ; 04-02-2011 o 22:24 Powód: namieszałam z fotami ;))

Na forum od
    02.2006
    Rodem z
    Oława

Cytat Zamieszczone przez calanthe Zobacz posta
    sobie pozwolę... dodać "mojego" wraka znalezionego na Noteci... która się trochę rozlała...
    mam nadzieję że nie masz nic przeciwko... ) ]
    no co ty! wlasnie o to chodzi zeby pojawialy sie informacje o innych plywadłach!

a jakas dokladniejsza lokalizacja? mozna do niego dojsc/dobrodzic? jest pilnowany? juz mam niezmierna ochote go odwiedzic!

Bieszczadnik
    Na forum od
    08.2006
    Rodem z
    Wągrowiec

dokładnie to jest między Szamocinem a Białośliwiem, jak tam byłam wszystko było zamarznięte... nie próbowałam się do niego dostać, nie wiem jaka gruba była warstwa lodu... podejrzewam że teraz Noteć już odmarzła ale nie wiem czy go gdzieś dalej nie przeholowali, bo był tam z przodu taki mały stateczek jeszcze..
    tutaj więcej zdjęć
    https://picasaweb.google.com/jasinsk...WylaAIWeNaTez#

Bieszczadnik Awatar kamil.zeglarz
    Na forum od
    03.2007
    Rodem z
    Kraków

"Bieszczadzkie " wraki...

pzd. kamil
    ------------------------
    http://www.openbsd.org

diabel-1410
    Guest

Miejsca nie pamiętam dokładnie-gdzieś w okolicach Helu z morza wystaje kiosk U-boota.Sprawdz na forach nurkowych.

Bieszczadnik Awatar tomas pablo
    Na forum od
    01.2009
    Rodem z
    pod karpacie

Buba- kiedyś /prehistoria / w samym centrum Warszawy istniało wspaniałe złomowisko statków, stateczków, kryp i innego sprzętu pływającego.To tzw. port czerniakowski. Część chyba tkwiła tu jeszcze od czasów wojny-bo miały jakieś przestrzeliny...uwielbialiśmy się tam szwędać, zaglądać w zakamary, skakać z jednej łajby na drugą .... często przeganiani przez ciecia ze staroświecką giwerą !! Cudne to było miejsce !!

Na forum od
    02.2006
    Rodem z
    Oława

Cytat Zamieszczone przez tomas pablo Zobacz posta
    Buba- kiedyś /prehistoria / w samym centrum Warszawy istniało wspaniałe złomowisko statków, stateczków, kryp i innego sprzętu pływającego.To tzw. port czerniakowski. Część chyba tkwiła tu jeszcze od czasów wojny-bo miały jakieś przestrzeliny...uwielbialiśmy się tam szwędać, zaglądać w zakamary, skakać z jednej łajby na drugą .... często przeganiani przez ciecia ze staroświecką giwerą !! Cudne to było miejsce !!
    w takiej warszawie to mozna by mieszkac! :) jakie imprezy mozna robic w takim miejscu!
    to czasem na starych filmach (chyba np. na tolku bananie bylo) pokazuja takie ciche zapomniane piaszczyste wybrzeze w warszawie z wyrzuconymi na brzeg łodkami... teraz chyba juz takich nie ma,nie?

Co do wrakow- ponoc ich niesamowicie duzo na pustyni , która kiedyś była dnem Jeziora Aralskiego
    kumpel tam byl w zeszlym roku... .zarabiste miejsce! uzbekistan, chyba....

jego kilka fotek- z wyjazdu avgana z katowic z jesieni 2009

Zbanowany
    Na forum od
    01.2011
    Rodem z
    Z pięknej krainy (Regulamin,pkt 11)

Buba jesteś niesamowita w swoich relacjach foto- nie zdziwi mnie za jakiś czas fotki z twoją osoba z jakiejś odległej krainy /planety Pozytywnie

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Zakładki

Zakładki

Uprawnienia umieszczania postów