Dobrze że do nich dotarli na czas.
Teraz znowu będę smucił-pakiety ogrzewające co prawda w sprzedaży detalicznej znalazłem w cenach od 7,50 pln do 13 pln,dojazd samochodem lub skuterami-samo paliwo to pewnie około 30pln,nie wiem czy w GOPR jest tak jak w OSP gdzie za czas pędzony na akcji płaci urząd gminy,czy też po prostu jest to traktowane jako praca dla dobra społecznego.Ale jednak przez dwie i pól godziny było zatrudnionych przy akcji 11 ratowników.Będę złośliwy i koszt ich pracy wyliczę zgodnie z najniższą krajową-1032,34 netto miesięcznie.Wynika z tego że koszt pracy wszystkich ratowników zatrudnionych przy tej akcji wyniósł 169pln.Do tego reszta kosztów-myślę że ta akcja zamknęla się kwotą pomiędzy 300 a 500 pln.Według danych znalezionych przez Miejscowego tylko w okresie lato 2011 ratownicy interweniowali ponad 90 razy czyli przybliżony koszt tych akcji to około 27000 pln.Nie wierzę że rząd kiedykolwiek zdecyduje się na 100% finansowanie GOPR/TOPR. Przymusem stanie się wprowadzenie ubezpieczeń i szukanie dodatkowych źródeł finansowania.