Pokaż wyniki od 1 do 10 z 26

Wątek: Sowieckie Pięćdziesiątki

Mieszany widok

Bieszczadnik Awatar Basia Z.
    Na forum od
    05.2007
    Rodem z
    Chorzów

Domyślnie Odp: Sowieckie Pięćdziesiątki

Dyskutować zawsze można:

1. Luki - zapomniałeś o stosunkowo nowej mapie Czarnohory i okolic wydanej przez Ruthenus, a to też jest doskonała mapa.

2. Zanim wyszły ten najnowsze mapy (a wyszły w okresie ostatnich 4-5 lat) to jadąc w Karpaty wschodnie zabierałam zawsze komplet - reprint WIG-ówki oraz ukraińską "pięćdziesiątkę" które o ile wiem są na podkładzie tych radzieckich (jeśli się mylę - to proszę o sprostowanie).
    Dopiero razem taki komplet map stanowił jakąś jakość. W każdym razie przez co najmniej kilka wyjazdów w tamte rejony taki komplet wystarczył. (nie wspominajac nawet o pierwszym wyjeździe w roku 1990, kiedy mieliśmy tylko kserokopie WIG-ówek i nic ponadto, a daliśmy radę)
    Poza tym - nawet te współczesne doskonałe mapy nie obejmują przecież wszystkiego.

3. Link na pewno się przyda. Ja po prostu uwielbiam oglądać mapy, wszystkie :)

Bieszczadnik
    Na forum od
    03.2011
    Rodem z
    Wrocław

Kochani, bo chyba się całkowicie nie zrozumieliśmy.
    Po pierwsze nie jestem "kapryśną panną" którą teraz trzeba koniecznie pocieszać, bo się obraziła i wyciera nos w chusteczkę
    Po drugie - zapodałem tego linka, bo wiem, jak ciężko trafić w sieci na owe "mityczne" radzieckie sztabówki (mówię o tych dokładnych, bo setki można znaleźć bez problemu ( w ogóle nie myślałem o ich jakości, bo wiem, że pisałem do ludzi obeznanych z tematem, z których każdy ma już dawno wyrobione swoje zdanie na temat tych map).
    Po trzecie - skoro już pojawił się komentarz na temat ich jakości - dodałem swoją odpowiedź.
    I tyle.
    Jeszcze tylko króciutko na ten temat:
    Cytat Zamieszczone przez Basia Z. Zobacz posta

1. Luki - zapomniałeś o stosunkowo nowej mapie Czarnohory i okolic wydanej przez Ruthenus, a to też jest doskonała mapa.
    Nie, nie zapomniałem, wymieniłem ja też w jednym ze swoich postów jako znacznie lepszą niż współczesne ukraińskie.
    Koniec, bomba, kto to czytał ten trąba .

Bieszczadnik
    Na forum od
    11.2006
    Rodem z
    Kace

Cytat Zamieszczone przez Basia Z. Zobacz posta
    (nie wspominajac nawet o pierwszym wyjeździe w roku 1990, kiedy mieliśmy tylko kserokopie WIG-ówek i nic ponadto, a daliśmy radę)
    Będąc pierwszy raz na Ukrainie, 12 lat temu, obchodziłem dol. Czarnego Czremoszu (z Burkutu idąc) mając tylko grzbietówkę z reprintu przewodnika Gąsiorowskiego, nie było jeszcze wtedy reprintów arkuszy Burkut i Hryniawa.

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)