Strona 8 z 9 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 6 7 8 9 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 81

Wątek: Bieszczady Lato 2012 - w 38 godzin timelapse

Bieszczadnik
    Na forum od
    05.2012

Domyślnie Odp: Bieszczady Lato 2012 - w 38 godzin timelapse

Zygmunt, daj już spokój. Chłopaki zrobili film o Bieszczadach i choćby technicznie był wadliwy to dla mnie będzie fantastyczny choćby tylko z tego powodu. Ja nie zwróciłem uwagi na słabe strony, bo od pasjonatów- amatorów nie wymagam perfekcji, idą w dobrą stronę, krok po kroku. To co napisałem o destrukcji, bo taka może być zła krytyka podtrzymuję a Ty niestety nie umiesz się z tego wyplątać. Mam pretensje o takie określenia jak:"atmosfera wzajemnego klepania się po pleckach", to nie fer. Moja fascynacja profesorem Bardinim ucierpiała gdy jego wielki portret zobaczyłem w Muzeum Socrealizmu, choć nie wiem jakie są w tym temacie jego "zasługi", człowiek był wyjątkowy ale chyba omylny jak każdy. Każdy natomiast powinien umieć rozpoznać swoje błędy i wyprostować co przekombinował, czego sobie i innym niniejszym życzę.

Botak Roku 2016 Awatar asia999
    Na forum od
    11.2008
    Rodem z
    jakieś 73 cm od Tarnicy ... w skali 1:1.000.000

Cytat Zamieszczone przez Zygmunt Skibicki Zobacz posta
    nikt nie odniósł się do kluczowego tu - moim zdaniem - cytatu z Aleksandra Bardiniego.
    Prof. Aleksander Bardini w roku 1971-szym na gościnnym wykładzie w łódzkiej filmówce wyraził to w taki sposób:
    "Sztuka, to przemyślany, sztuczny z zasady sposób twórców na wywołanie u odbiorców zamierzonych sekwencji jak najbardziej naturalnych emocji, co ma jedyny cel: prowadzić do zadowolenia odbiorców. Wszystko inne jest kiczem."
    Odnoszę się: jak najbardziej naturalne emocje, prowadzące ostatecznie do zadowolenia wywołują u mnie m.in. twórczość poetycka różna, malarstwo całkowicie różnorodne stylistycznie, proza przeróżna, filmy dla dzieci, filmy wojenne, kryminały, biografie Tudorów pisane drobną czcionką, wycinanki kurpiowskie, figura Matki Bożej z gipsu stojąca kiedyś w domu mojej Babci, (...) fotografie Pierogowego i filmy, których wątek tu dotyczy.
    Nie wiem... czy mam jakoś to przemyśleć i z czegoś zrezygnować?

A może by tak jakiś zupełnie nowy, całkowicie oryginalny pomysł...?
    Taki np?
    Ja bym na miejscu twórców filmu przejrzał dokładnie te 24 000 klatek, ale takich jeszcze nie "podkręcanych" i wybrał circa ze dwadzieścia, popracował nad nimi, powiększył i zaproponował jako samodzielną wystawę fotograficzną. Chętnie bym pojechał nawet przez pół kraju, by coś takiego obejrzeć.
    Oj..ile już takich wystaw było...ile takich fotografii...
    Dup...likaty mają tę wadę w stosunku do oryginałów, że są natychmiast porównywane z pierwowzorami i od razu gremialnie z tytułu naśladownictwa mają noty... poobniżane.
    Staram się nie zrażać do czegoś zanim nie zobaczę.

Cytat Zamieszczone przez partyzant Zobacz posta
    Chłopaki zrobili film o Bieszczadach i choćby technicznie był wadliwy to dla mnie będzie fantastyczny choćby tylko z tego powodu. Ja nie zwróciłem uwagi na słabe strony, bo od pasjonatów- amatorów nie wymagam perfekcji, idą w dobrą stronę, krok po kroku.
    I z tym się zgadzam. Czy zgodzisz się Partyzancie na poklepanie po pleckach?

Przepraszam, że popsułem miłą atmosferę wzajemnego klepania się po pleckach.
    Rozumiem... to dość denerwujące było, bo pewno za bardzo podważało jakieś mocno ustalone o-czymś-mania...
    Ciekawe, że próbki uszczypliwości pod adresem mniej zachwyconych posypały się gęstawo nawet
    Zygmuncie - masz tendencję do tworzenia rzeczywistości, której nie ma. Szkoda byłoby, gdyby ten wątek został "zagadany" jakimiś wzajemnymi docinkami. Dlatego ja z dyskusji się już wycofuję.

Pozdrawiam. : )

Bieszczadnik
    Na forum od
    05.2012

Pewnie, że tak Asiu .

Cytat Zamieszczone przez asia999 Zobacz posta
    Zygmuncie - masz tendencję do tworzenia rzeczywistości, której nie ma.
    Nie ma to jak posłuchać mądrego...
    Cytat Zamieszczone przez asia999 Zobacz posta
    Szkoda byłoby, gdyby ten wątek został "zagadany" jakimiś wzajemnymi docinkami.
    W rzeczy samej... patrz wyżej.
    Ani mi się śni gadać tu o czymkolwiek innym niż ów film, ale... sam się nie będę wygłupiał.

Bieszczadnik Awatar marmota_m
    Na forum od
    10.2010

zimowo :)

idiotów na świecie jest mało, ale są tak sprytnie rozmieszczeni, że spotyka się ich na każdym kroku

Na forum od
    11.2008
    Rodem z

Banalnie napiszę - PRZEPIĘKNE :) ...tym razem wolniej, spokojniej, jakby ciszej w kadrze...choć chwilami z powiewem i cieniem... Jak dla mnie - wyjątkowo piękne i celne ujęcie bieszczadzkiej zimy. Dotychczasowe "Pory Roku" wywołują u mnie uśmiech przy oglądaniu. Zima wywołała również wzruszenie...
    Dziękuję więc Autorom za te wrażenia. Super, że jest już tyle osób, które Wam pomagają.

A ponieważ, jest troszkę wolniej...jest czas na spojrzenie dodatkową parą oczu - wyobraźni
    w 47 s. dostrzegłam nadlatującego wraz ze wschodem słońca "ognistego ptaka" a w 4.14-4.24 "fale bijące o brzeg"

Bieszczadnik
    Na forum od
    05.2007
    Rodem z
    świętokrzyskie

piękny...miałam okazję spotkać Autora na szlaku w ten jeden z bardziej wietrznych i mało zachęcających do wędrówek dni... czekam na kolejny odcinek

Bieszczadnik
    Na forum od
    10.2009

Końcówka - drzewa targane porywami wiatru - IMHO - najpiękniejsza

Administrator
    Awatar Hero
    Na forum od
    07.2004
    Rodem z
    Mińsk Maz. Wołosate

Dziś o zimowym filmie panów braci K. wspomniano w Teleexpresie - gratulacje :) Teraz czekamy na wiosnę i wiosenny film, taki z topniejącymi szybko soplami i rozkwitającymi śnieżycami.

Na forum od
    11.2008
    Rodem z

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)