Pokaż wyniki od 1 do 10 z 53

Wątek: Zwiedzanie Bieszczadzkiego Parku Narodowego

Mieszany widok

Kronikarz Roku 2011 Awatar buba
    Na forum od
    02.2006
    Rodem z
    Oława

Domyślnie Odp: Zwiedzanie Bieszczadzkiego Parku Narodowego

no tak, z jednej strony to jest fajne... ale z drugiej musisz sie spieszyc z powrotem na dana godzine zeby cie nie zaczeli szukac... a czasem cos zatrzyma w gorach, nastapi jakas zmiana planow, chce sie zejsc w inna strone a tu masz bat nad glowa... wedlug mnie powinno byc cos takiego ze przed wyjsciem w gory zglaszasz ze idziesz na wlasna odpowiedzialnosc i niech cie nikt nie szuka... a jak jednak zadzwonisz po pomoc to za to placisz...
    "ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "

na wiecznych wagarach od życia...

Bieszczadnik Awatar dziabka1
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    warszawa

Cytat Zamieszczone przez buba Zobacz posta
    no tak, z jednej strony to jest fajne... ale z drugiej musisz sie spieszyc z powrotem na dana godzine zeby cie nie zaczeli szukac... a czasem cos zatrzyma w gorach, nastapi jakas zmiana planow, chce sie zejsc w inna strone a tu masz bat nad glowa... wedlug mnie powinno byc cos takiego ze przed wyjsciem w gory zglaszasz ze idziesz na wlasna odpowiedzialnosc i niech cie nikt nie szuka... a jak jednak zadzwonisz po pomoc to za to placisz...
    Dokładnie. Jak się chodzi po górach, to nie zawsze trzyma się niewolniczo ustalonej trasy. Ja czasem łażac sobie sama zmieniam plany, bo np pociągnie mnie ta dolinka obok, a nie ta, do której planowałam pojśc. Albo pójdę jeszcze dalej. A jak nie wrócę tam, gdzie zaplanowałam, to musze się odmeldowac, żeby po mnie nie wyszli z noszami.

Natomiast posiadanie ubezpieczenia komercyjnego to znakomita sprawa - raz że podtrzymujemy służby ratownicze, a dwa że bierzesz na siebie odpowiedzialnosc za swoje czyny. Jestem pewna, że połowa tych turystów, którzy są "ratowani", bo im się przestało chcieć iśc dalej, lub nie mają światła lub butów i utknęli w terenie, zastanowiłoby się wcześniej co robią. Gdyby musieli w to mieszać własną kasę, to moze byłoby mniej idiotycznych interwencji.

Ale bez takiego, jak to określiła Buba - bata nad głową. Mnie osobiście wystarczą baty w życiu prywatnym i slużbowym, nie potrzeba mi ich jeszcze w górach.

Bieszczadnik
    Forumowicz Roku 2008
    Awatar Derty
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    z lasu

Cytat Zamieszczone przez dziabka1 Zobacz posta
    [...]
    Ale bez takiego, jak to określiła Buba - bata nad głową. Mnie osobiście wystarczą baty w życiu prywatnym i slużbowym, nie potrzeba mi ich jeszcze w górach.
    Sic!

Derty
    Rano robimy nic. Lubimy to robić (Z Bertranda, 2011)

właśnie, wziąłby człowiek amunicję
    eksportową śliwowicję
    drzwi opatrzyłby w inskrypcję:
    "przedsięwzięto ekspedycję" (MamciaDwaChmiele,2012)

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)