Napisz jeszcze raz.
Wczoraj miałam przyjemność rozmawiać z jednym z "Naturowców". Podczytuje forum. Nie jest zdziwiony. Odkąd upadł pomysł aby poszerzyć BdPN o część z tych terenów to LP mają wolną rękę. Traktują Otryt i okolice jako las gospodarczy.
Mieliście wybór. Dokonaliście wyboru. Nie widzę powodu do płaczu.Gdy się samemu powiedziało a to teraz należy wysłuchać całego alfabetu. W chwili gdy upadła idea poszerzenia BdPN o okolice Otrytu należało się spodziewać, że LP potraktują te lasy jako gospodarcze. Wczoraj rano rozmawiałam także na ten temat z jednym z naturowców-ochroniarzy-naukowców. Byliście przeciwni jako mieszkańcy ochronie to proszę teraz nie płaczcie, że tną. Wybraliście samorządowców, którzy są przeciwni ochronie przyrody. Pan Starosta nie widzi żadnych korzyści z istnienia BdPN. Posuwa się nawet do stwierdzenia iż blokują i zablokowali mam nadzieję, że nieskutecznie powstanie TuPN tylko dlatego, że uważa iż z istniejącyego parku nie ma żadnych korzyści dla mieszkańców. No cóż Panie Starosto miliony osób w Bieszczady przyjeżdżają tylkopo to aby podziwiać nowy ustrzycki rynek i zurbanizowane okolice Jeziora Solińskiego. Szczególnie te należące do gminy Czarna.
Zakładki