Fox to co napisałeś to utopia-nie żebym się z Tobą nie zgadzał, ale musiałbyś przekonać kilka miliardów ludzi do odwrócenia proporcji w żywieniu i pewnie w wielu innych sprawach, sam wiesz że jest to mało prawdopodobne. Cieszę się że jesteś nawiedzonym ekologiem, stanowisz pewnego rodzaju równowagę dla jak to ładnie określił Juraj drylingowców. Moim zamiarem nie było przedstawienie wilka jako zła które trzeba wyeliminować. Chciałem jedynie pokazać drugą stronę i ich problemy. Teraz kilka słów do Juraja: nie wiem czym się zajmujesz jak zarabiasz ale wydaje mi się że nie jesteś rolnikiem. Co byś zrobił gdyby Tobie wilki zagryzły 15 cieląt? Nie wiem czy te wilcze „trofea” stawiasz na równi (jelenia, łosia cielaka owcę) jeśli tak to w przypadku wilka szlachciury przy upolowaniu dwóch pierwszych ma prawo chodzić dumny bo pokazał jakim jest wspaniałym łowcą i nie musi nikogo za nic przepraszać to jego prawo On ma rządzić w lesie, natomiast jeśli zdobyczą będą dwa kolejne powinien ze wstydu zapaść się pod ziemię. Różnica w upolowaniu jelenia i cielaka jest taka jak jazda mercedesem i maluchem. Teraz trochę z innej beczki, w waszych wypowiedziach (Juraj i Fox) tak między wierszami znalazłem wątek amerykański, myślę że zgodzicie się ze mną ci którzy najwięcej krzyczą o potrzebie ratowania ziemi, prowadzą kosztowne badania i różne takie tam są największymi trucicielami i przyzwalają na to co dzieje się w Gazie.
Strzała

Odpowiedz z cytatem