Trafiłem na to forum przez przypadek szukając pewnych informacji. Nie wypowiem się o całym forum, interesował mnie tylko wątek o jaskiniach, więc moje uwagi będą dotyczyć tego wątku a nie forum w całości.
Nie mogłem przejść obok tego obojętnie. Całość dyskusji można by określić jako żenujący i na tym zakończyć. Jestem tylko człowiekiem nie potrafię tylko na tym poprzestać.
Do momentu pojawienia się użytkownika Klopsik wypowiadali się oryginalni użytkownicy o wiedzy i intelekcie na poziomie wczesnej szkoły podstawowej. Po pojawieniu użytkownika Klopsik poziom dyskusji trudno opisać słowami, więc nie będę próbował.
Użytkownik Klopsik nie bardzo wie, o czym pisze. Z początku była to miła rozrywka. Jednak nie można przejść obok głupoty obojętnie. Żadne (?) zdanie tego użytkownika nie ma nic wspólnego z fachowością na jaką się kreuje. Proszę wziąć to pod uwagę, aby nie być podobnie śmiesznym, może nie na tym forum, ale w życiu, w szczególności.
Nie wypowiadam się na forach, lecz szczególnie rozdrażniły mnie banialuki wypowiadane w chwili próby podjęcia sensownej rozmowy. Czyli gdy zaczęto pisać po polsku i bez pisania wierutnych bzdur.
Według użytkownika Klopsik na sporządzaniu planów jaskiń można zarobić? Gdyby użytkownik Klopsik zrobił w życiu, chociaż jeden plan jaskini, tak jak powinno się wykonywać plany, nie pisałby tak. To świadczy o nieznajomości tematu.
Tu trzeba rozczarować użytkownika Klopsik. Wykształcenie trzeba mieć. Warto skończyć szkołę podstawową, aby pisać po polsku, a nie tak jak na forum. Gdy już można się komunikować (i sporządzić opis obiektu), do sporządzenia planu potrzebna jest znajomość matematyki, przydać może się rysunek techniczny dobrze też mieć podstawy z geodezji. Generalnie im więcej umiemy tym zrobimy to lepiej i nawet nie musimy iść na żaden kurs, bo mądrze możemy połączyć informacje, które zdobyliśmy podczas nauki.
Użytkownik Klopsik pisze, że biznes sporządzania planów jest zarezerwowany tylko dla rodziny i znajomych. W naszym kraju tak jest w każdej dziedzinie życia, lecz tutaj ośmielę się stwierdzić, że w najmniejszym stopniu. Co z tego że użytkownik klopsik miałby wujka który za plan kupił by mu nowy samochód. Użytkownik klopsik nie umiałby wykonać planu i miałby kłopot. To nie praca w banku gdzie można kogoś postawić dla robienia wrażenia. Tutaj trzeba fizycznie coś zrobić.
Przez słowa Użytkownika Klopsik przemawia bezradność i wielkie rozgoryczenie.
Użytkowniku Klopsik czy osoby niepijące to od razu donosiciele bądź agenci UB? W poprzednim systemie to był taki sposób na rozpijanie społeczeństwa i tworzenie głupiego motłochu. Dowodzisz tym też, że według Ciebie w bieszczadach żyją tępi pijacy. Wydaje mi się że Bieszczadnicy nie cieszą się tym, jakie masz o nich zadanie.
Użytkowniku Derty zamiast narzekać tak jak użytkownik Klopsik że teraz to wszyscy za kasą gonią to coś zrób a nie pisz faramazonów. Są ludzie, którzy inwentaryzują za darmo, bo to ich hobby i to oni mogli by mieć pretensje a nie goście, których jedyną umiejętnością jest wypisywanie głupot w internecie.
Użytkowniku Marcin Scelina to forum przypomina mi galetrię "pseudospecjalistów" (sądząc po całokształcie wypowiedzi w tym wątku), być może niesłusznie. Niestety po niektórych wypowiedziach można tak sądzić.
Użytkowniku WJG nikt nie ma w „zwyczaju podawać w wykazie literatury stron internetowych”. Czasami zdarza się to w pracach magisterskich, co winno się tępić, i oczywiście w niefachowych czasopismach.
Gdybym chciał odnieść się do wszystkiego musiałbym napisać książkę.
Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem