Gorzej jak to co dla jednego będzie zyskiem, dla Ciebie będzie stratą lub vice versa - wtedy ten cały SWOT można se wsadzić![]()
Gorzej jak to co dla jednego będzie zyskiem, dla Ciebie będzie stratą lub vice versa - wtedy ten cały SWOT można se wsadzić![]()
Wzrost liczby turystów będzie jakim "faktem"? Mocną stroną, czy słabą? korzyścią, czy zagrożeniem?
Warto poczytać http://www.naszepoloniny.pl/articles.php?id=489
Zostałam wynajęta przez firmę konsultingową. Nie mam prawa nią dysponować. Znam prawdopodobnie całość dokumentacji związanej z projektem budowy stacji narciarskiej. Na podstawie tych materiałów i swojej wiedzy stworzyłam analizę. Pracowałam także przy pisaniu projektu rozbudowy innej stacji narciarskiej. Sądzę, że dobrze znam temat.
Wszystko wskazuje na to, że powstanie stacji narciarskiej na Dużym Jaśle zwiększy zainteresowanie turystów tym regionem. Będzie to zarazem korzyścią i zagrożeniem. Coś za coś.
Gdyby ta inwestycja była projektowana w innym terenie, nie tak cennym przyrodniczo to byłabym za jej realizacją. Mogłaby być to pierwsza cegiełka do stworzenia prawdziwej stacji narciarskiej połączonej z ośrodkiem konferencyjny, basenami, bazą gastronomiczną. Gdyby jeszcze odkryto tu złoża wód geotermalnych to powstałby drugi Poprad. Tylko nie byłoby już tu miejsca na Bieszczady.
Lucyna,zlituj się i nie pisz takich bzdur,to pogląd z 19 wieku.Potem takie różne profesory jak Bugaj bredzą trzy po trzy a ciemny lud kupuje myśląc że matematykę da się oszukać.Niestety,ekonomia jest jak najbardziej ścisłą nauką i ignorowanie jej praw zazwyczaj źle się kończy.
Pozdrav
Co jest bez sensu? Przecież wiesz że sprawy ZAWSZE przybierają taki obrót.Jak zostanie wybudowany jeden wyciąg,argumentacja za następnym jest ZAWSZE taka sama: "no szkoda że tak z tą przyrodą wyszło ale teraz już po ptokach,nie ma co chronić więc jeszcze jeden wyciąg nie zawadzi".A wtedy to sobie możemy stać razem na tych barykadach,he he.Jak wtedy jakiś rekin z kasą z zewnątrz zechce zainwestować to to zrobi i już.Raz wypuszczonego dżina nie zapędzisz z powrotem do butelki,więc trzeba zrobić wszystko żeby go nie wypuścić.I tyle.
Pozdrav
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)