Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: jary nad dniestrem

Kronikarz Roku 2011 Awatar buba
    Na forum od
    02.2006
    Rodem z
    Oława

Domyślnie jary nad dniestrem

interesuja mnie tereny nad dniestrem miedzy chocimiem a miejscowoscia jampil. (glownie chodzi mi o strone ukrainska, gdyz wiem ze podroze po naddniestrzu czasem moga byc utrudnione)
    Z mapy widac ze rzeka fajnie meandruje.. niestety, mam bardzo malo informacji na temat tych terenow, w zadnym polskim przewodniku po ukrainie nie napotkalam nawet na wzmianke o tych terenach.. moje informacje ograniczaja sie do trzech zrodel:
    -jakiegos filmu-reportazu ktory ogladalam z 10 lat temu, pamietam ze z wiekszych miejscowsci wystepowal tam mohylow podolski i jampil, byla mowa o skalistych brzegach dniestru, jaskiniach nadbrzeznych, jakis monastyrach w skalach..
    -wypowiedzi jednej osoby z forum ktora sie wybierala tam w 2007 roku, zwiedzac cerkwie i jaskinie, niestety nie pamietam juz z jakiego forum i jakiego mial nicka
    - informacji zawartych w ogniem "ogniem i mieczem"- klimaty mogly sie zmienic ale jarowate uksztaltowanie terenu powinno zostac

stad moje pytanie- ktos moze tam byl, ma jakies rady odnosnie miejsc ktore warto odwiedzic, moze ktos wyszperal gdzies jakiegos linka do jakis relacji czy miejscowych informacji. Moze istnieje jakis przewodnik gdzies cos o rejonie mozna poczytac.

bylabym wdzieczna za informacje- pewnie i tak tam pojedziemy ale zal by pominac o kilometr jakies fajne miejsce o ktorym sie nie widzialo...
    "ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "

na wiecznych wagarach od życia...

Ekspert Roku 2011
    Ekspert Roku 2010
    Forumowicz Roku 2009
    Awatar marcins
    Na forum od
    12.2005
    Rodem z
    Lesko/Rabe

Domyślnie Odp: jary nad dniestrem

Buba na pewno idealne tereny do botanizowania tam są. Jak znajdę chwilę to może coś z przedwojennych klasyków polskiej botaniki znajdę o tych terenach W każdym bądź razie parę lat temu rzuciło mie się gdzieś w oczy, że warto tam się zapuścić.
    Marcin

Cytat Zamieszczone przez buba Zobacz posta
    interesuja mnie tereny nad dniestrem miedzy chocimiem a miejscowoscia jampil.
    Zobacz tutaj Chocim:
    http://www.panoramio.com/map/#lt=48....&k=2&a=1&tab=1

Cytat Zamieszczone przez buba Zobacz posta
    bylabym wdzieczna za informacje- pewnie i tak tam pojedziemy ale zal by pominac o kilometr jakies fajne miejsce o ktorym sie nie widzialo...
    Pojeździj na razie po mapie.

Bieszczadnik Awatar wtak
    Na forum od
    03.2006
    Rodem z
    nie tak daleko Gór

bubo, gdzieś w necie widziałem relację ze spływu. Poszukaj
    pozdrówka :-)

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)