Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy 1 2 3 4
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 40

Wątek: Odbudowa odcinka drogi Ustjanowa-Daszówka-Czarna

Kronikarz Roku 2011 Awatar buba
    Na forum od
    02.2006
    Rodem z
    Oława

Domyślnie Odp: Odbudowa odcinka drogi Ustjanowa-Daszówka-Czarna

Cytat Zamieszczone przez Derty Zobacz posta
    A może kosmodrom zbudujemy?',

taak!! kosmodrom!!
    "ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "

na wiecznych wagarach od życia...

Bieszczadnik Awatar hormon_so
    Na forum od
    01.2010
    Rodem z
    Solina PL / Nuneaton UK

Cytat Zamieszczone przez buba Zobacz posta
    jakos na moja prace nie ma wplywu ani wroclaw ani A4.. dziwne, co? taka sama moglabym znalezc w ustrzykach, lesku czy sanoku.. niezaleznie od ilosci dziur w drodze...
    Tak z mojej wrodzonej zgryźliwości... Jaką drogą jedziesz w Bieszczady?? Wojewódzkimi?? czy wygodną 94 lub A4??

Cały pomysł drogi jest wielce dyskusyjny, ale jeśli są pieniążki do wzięcia z UE to trzeba korzystać.

pozdrawiam.

Na forum od
    02.2006
    Rodem z
    Oława

Cytat Zamieszczone przez hormon_so Zobacz posta
    Tak z mojej wrodzonej zgryźliwości... Jaką drogą jedziesz w Bieszczady?? Wojewódzkimi?? czy wygodną 94 lub A4??

.
    przepraszam za offtop- ale skoro pytaja to odpowiem

od dobrych paru lat raczej juz w bieszczady nie jezdze,bo coraz mniej jest po co (dzieki wlasnie takim jak ty), raczej "przejezdzam przez bieszczady"droga komancza-lesko- ustrzyki-kroscienko.
    .jak jade?
    czesto A4 jade do trzebini a potem trzycyfrowymi lub nienumerowanymi drogami przez szczurowa, nowe brzesko most na wisle (lub okoliczne promy ktore uwielbiam)- przecinam 94 na wysokosci bochni lub brzeska, potem jakos na ciezkowice- grybow-gorlice- nowy zmigrod- dukle-komancze..
    czasem tez jade przez bierutow-namyslow-kluczbork- tarnowskie gory-siewierz-zawiercie -mijajac gorny slask i krakow od polnocy a dalej jak powyzej..(wiec bez autostrady tez potrafilabym sobie poradzic)
    bardzo nie lubie drogi 94 i jej podobnych i zawsze staram sie omijac.. same bilbordy przy drodze, reklamy, knajpy, hoteliki mecza oczy..glownie przez to jezdze autostrada ze nie ma bilbordow przy drodze tylko lasy i zielone pola

trudniej ominac droge 94 na odcinku olawa- wroclaw, acz udalo mi sie znalezc droge alternatywna, przez kotowice siechnice- blizanowice-zakrzow
    http://picasaweb.google.com/slimak.m...35788808969810
    http://picasaweb.google.com/slimak.m...36182724791938
    http://picasaweb.google.com/slimak.m...36427321833442

niestety rozwalili ja budujac obwodnice wroclawia :( ale przez rok czlowiek sie troche nacieszyl

Cały pomysł drogi jest wielce dyskusyjny, ale jeśli są pieniążki do wzięcia z UE to trzeba korzystać.

.
    no wlasnie, to jest ten najwiekszy problem- jak daja to brac i budowac, byle co ale duzo i gesto, nie myslac czy ma to jakis sens, ale budowac dla samego budowania i napalania sie ze nowe jest zawsze lepsze od starego...
    Ostatnio edytowane przez buba ; 18-01-2010 o 08:17
    "ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "

Na forum od
    01.2010
    Rodem z
    Solina PL / Nuneaton UK

Wiec jednak uzywasz tego asfaltowo-betonowego monstrum nazywanego A4. Wydodnie nieprawdaz?? Mowisz ze jedziesz az do Trzebini wiec przejezdzasz przez Gore Sw. Anny... a wszyscy wiemy co A4 w istniejacym przebiegu zniszczyla. Nie lubie jednego : negowania czegokolwiek co ma jakies znamiona postepu lub rozbudowy w imie ocalenia przyrody za wszelka cene. Budujmy tam gdzie nie ma PN i Natury 2000 i starajmy sie ocalic co mozemy. W zgodzie z natura i czlowiekiem, bo razem dzielimy ta planete.
    Ale zeby nie robic zbytniego offtopu z tej dyskusji wrocmy do tematu. Ja rozwniez nie jestem pewny tej inwestycji jednak widze wiecej + niz -.
    A kolezanka Buba jak wyrocznia wyglasza zdanie ktore odtad ma sie stac zdaniem calego forum i doprawia mi maske industrialnego szalenca. Jednak gdy mysle nad sprawa tej drogi zaczynam szukac podobnych i znajduje: np. Dolzyca-Terka. W ciagu drogi mieszka nikla liczba osob, jest to jakis skrot w najwyzsze partie Bieszczadow ale nie jedyna droga, bo jakby jej nie bylo to zawsze bylaby droga przez Baligrod. Na trasie tej drogi znalazlbym cenniejsze skarby natury i kultury. Jednak jadac tam czy latem czy zima nie widze tabunow turystow galopujacych przez lasy i straszacych zwierzeta. Nie widze zabetonowego swiata z mcdonaldem itp. Widze piekna asfaltowa komfortowa kreta i malownicza drozke ktora wole uzywac niz glowne. A wlasnie dlatego ze tez kocham przyrode i uwielbiam zobaczyc na niej przebiegajace droge Sarny lub Jelenie w zimie gdy nie ma ani jednego samochodu. Mysle budowa drogi miedzy Daszowka a Czarna sprawi ze wlasnie takich malych pieknych drog bedzie wiecej.
    pozdrawiam.

Na forum od
    02.2006
    Rodem z
    Oława

A kolezanka Buba jak wyrocznia wyglasza zdanie ktore odtad ma sie stac zdaniem calego forum i doprawia mi maske industrialnego szalenca.
    wypowiadam wylacznie swoje wlasne prywatne zdanie.. jakie zdanie calego forum?? o czym ty mowisz??

a zdania na forum w takich tematach sa mocno podzielone co widac bylo w temacie o drodze terka-dolzyca

. Widze piekna asfaltowa komfortowa kreta i malownicza drozke ktora wole uzywac niz glowne. A wlasnie dlatego ze tez kocham przyrode i uwielbiam zobaczyc na niej przebiegajace droge Sarny lub Jelenie w zimie gdy nie ma ani jednego samochodu. Mysle budowa drogi miedzy Daszowka a Czarna sprawi ze wlasnie takich malych pieknych drog bedzie wiecej.
    pozdrawiam.
    pewnie- sarny na asfalcie ladniejsze niz na polnej drodze a im rowniejszy i bardziej komfortowy asfalt tym sarny sie piekniej komponuja i sa szczesliwsze :)
    Ostatnio edytowane przez buba ; 18-01-2010 o 17:34

Tak jak myślałem pieniądze zostały przyznane umowy podpisane zostały 28.05.2009 a kwota przeznaczona na poprawę dostępności komunikacyjnej Bieszczad. Modernizacja drogi powiatowej Nr 2296 R Ustjanowa - Daszówka - Czarna to 5,501,000.03
    źródło: www.wrota.podkarpackie.pl/res/rpo/wyniki/umowy.xls

Na forum od
    01.2010
    Rodem z
    Solina PL / Nuneaton UK

Mam nadzieje ze projekt bedzie jak najmniej ingerowal w nature. Ale ciesze sie bardzo ze powstanie taka drozka.

Forumowicz Roku 2012
    Forumowicz Roku 2011
    Forumowicz Roku 2010
    Awatar don Enrico
    Na forum od
    05.2009
    Rodem z
    Rzeszów

Jeśli ten projekt zostanie zrealizowany to będzie oznaczało że żyjemy w bardzo bogatym kraju, w którym na niepotrzebne inwestycje ładuje się kasę, a na istotne potrzeby (patrz droga do Michniowca) już tej kasy nie ma.
    Krótko mówiąc : psu na budę ta droga.

Ekspert Roku 2008 Awatar Jabol
    Na forum od
    12.2004
    Rodem z
    Stamtąd

Popatrzmy na tę sprawę przytomnie: na przykładach z okolicy.
    http://forum.bieszczady.info.pl/show...%82a+sie+droga - prawie dwa lata trwała naprawa osuwiska na odcinku ok 150 m, nakładem wielkich kosztów i wyrzeczeń. Proponuję kasę z budzetu szykowac na wiosnę bo w razie szybkiej odwilży może pojawic sie kilka nowych osuwisk. A jeśli chodzi o argument dojazdu nad zalew: jest juz gotowa droga: nazywa sie "mała obwodnica":D i ma tę ogromną zaletę, że jest juz gotowa. Chyba że w grę wchodzi tu sposób myślenia: "eee... stara droga popsuta - zróbmy sobie nową"
    Myślę że bardziej chodzi o sprzedaż działek w okolicy zalewu do których obecnie nie ma atrakcyjnego dojazdu. I chęć "zagospodarowania" tej mniej cywilizowanej połowy jeziora.
    ...jeno być niewidzialny jak Ten co mnie stworzył

Forumowicz Roku 2012
    Forumowicz Roku 2011
    Forumowicz Roku 2010
    Awatar don Enrico
    Na forum od
    05.2009
    Rodem z
    Rzeszów

Jabol napisał :
    Myślę że bardziej chodzi o sprzedaż działek w okolicy zalewu do których obecnie nie ma atrakcyjnego dojazdu. I chęć "zagospodarowania" tej mniej cywilizowanej połowy jeziora.
    Noo, to teraz wszystko jasne, a ja durny nie mógł wymyśleć po co miejscowym ta droga?
    Znowu się sprawdziło : jak nie wiadomo o co chodzi .......

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)