-
Odp: II tura wyborów miejsca VIII KIMB - głosowanie do dn. 1 marca do godz. 20:00
Cytat:
Zamieszczone przez
Pastor
Równie niemile będą widziane słowa: projekt, promocja, klaster, gestor i Grupa Bieszczady.
Proponowałbym dodać tu również słowa pakiet i target.
-
Odp: II tura wyborów miejsca VIII KIMB - głosowanie do dn. 1 marca do godz. 20:00
Cytat:
Zamieszczone przez
Marcin Scelina
Ożesz Ty. Spakietyzuję uwagi i postaram się zmienić target.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
lucyna
Ożesz Ty. Spakietyzuję uwagi i postaram się zmienić target.
I to byłoby bardzo rozsądne posunięcie.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Marcin Scelina
I to byłoby bardzo rozsądne posunięcie.
Nie zrozumiałeś mnie.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
andrzej627
Klopsik zostanie na pewno przywitany z najwyższymi honorami.
Oprócz "najwyższych honorów" na Klopsika będzie czekać 5-cio litrowy dzbanek "taty z mamą"! Mam nadzieję że Klopsik jeszcze pamięta jak toto smakuje i się pojawi!
...........................Podrawiam! +P........
-
**** że tak wtrącę.....
Anyczka wredny bachorze :-P.... jesteś nie jasnowidz, tylko wredna wrona bez ogona :-P ...
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Marcin Scelina
Gdybym użył tych słów, to tak jakbym palcem pokazał wobec kogo mam zamiar stosować metodę zimnego wychowu. Przyjmijny więc że pisząc o słowach w rozumieniu powszechnym obelżywych, miałem również (a może przede wszystkim) na myśli słowa podane przez Ciebie!
Pozdrawiam!
................ + Pastor ręką własną
-
Zwycięzcom gratuluję. A tak między słowami to korupcja w naszym kraju jest ścigana przez odpowiednie organa i solidnie karana. Osobiście gardzę wszelkimi oznakami łapownictwa. Wygląda to teraz bardzo nieładnie jak obnosicie się z nagradzaniem zwycięzkiej grupy, bo przecież to teraz Panowie szlachta, a przegrani to plebs. Absolutnie nie namawiam do nagradzania wszystkich łapówkowymi książkami, ale w tym miejscu chciałam przypomnieć jak zachowal sie lider sękowieckiej drużyny i powiedział,że poczęstuje pierniczkami zarówno zwycięzców jak i przegranych bez względu po której byli stronie. Z turystycznym pozdrowieniem. Howk.
-
a ile kosztuje torebka pierniczków, a ile książka? :lol:
Ale podejrzewam,że NIKT nie głosował na UG, żeby książkę dostać, a po prostu dlatego iż jest to lokalizacja lepsza na taką imprezę
-
Wiesz Krysiu, nie liczy się ile kosztuje i nikt tu nie namawiam do dawania czegokolwiek,
liczy się dla mnie forma w jakiej to jest robione. FUJ!
-
eee tam;-)
dla mnie nie fuj
A Ty dziś egzaminu nie zdajesz?bo miał być jakiś poniedziałek?jak tak to powodzenia!
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Tarnina
Zwycięzcom gratuluję. A tak między słowami to korupcja w naszym kraju jest ścigana przez odpowiednie organa i solidnie karana. Osobiście gardzę wszelkimi oznakami łapownictwa. Wygląda to teraz bardzo nieładnie jak obnosicie się z nagradzaniem zwycięzkiej grupy, bo przecież to teraz Panowie szlachta, a przegrani to plebs. Absolutnie nie namawiam do nagradzania wszystkich łapówkowymi książkami, ale w tym miejscu chciałam przypomnieć jak zachowal sie lider sękowieckiej drużyny i powiedział,że poczęstuje pierniczkami zarówno zwycięzców jak i przegranych bez względu po której byli stronie. Z turystycznym pozdrowieniem. Howk.
No cóż, powiem rymem częstochowskim...
jedni woleli wpierniczać a drudzy czytać ;)
ale walka była i drużyny rozeszły się do szatni.
Ja swoje zrobiłem, głosujący na ZpC też. Kapitan drużyny jest (!) i jeśli coś postanowi a cała drużyna Uszczycka, w szatni po meczu, zaakceptuje to... zresztą zaczynam wchodzić w kompetencje kapitana ;)
W sumie, to chodzi nam Wszystkim o...
tu mówiąc ładnie po bieszczadzku (ku zadowoleniu obrońców wilków i owiec), by wilk był syty i owca cała a miłość (kłaniam się Pastorowi) na Forum kwitła a nie więdła ;)
-
Gratuluję zwycięzcom !
I mogę napisać, że glosowałam z przekonania, nie ze względu na jakiekolwiek propozycje.
Niczego też nie oczekuję oprócz dobrej zabawy :-)
Pozdrowienia
Basia
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Tarnina
Zwycięzcom gratuluję........................................ Z turystycznym pozdrowieniem. Howk.
Tarnino! Pozwolę sobie nie zgodzić się z Tobą. Tu nie ma wygranych i przegranych. Wszyscy będziemy na jednym, KIMB-ie. To nieprawda że głosujący na Sękowiec będą mieli gorsze miejsca, to plotki że mają być rozstawieni po kątach. Zresztą nie liczy się miejsce, człowiek się liczy. Co do programu motywacyjnego, to bardzo miły gest ze strony tych którzy deklarowali pewne upominki (nie mam na myśli tych którzy tylko dużo obiecywali). Może słowo korupcja było niezbyt fortunne ale przecież nikt tego nie traktował dosłownie. Jestem przekonany że na Forum wszyscy brzydzą się korupcją w mniejszym lub większym stopniu. Ja np. to tak na 50% (nie daje).
W tej sytuacji szkoda że nie wygrało Krywe. Nikt by nic nie dostał więc nie byłoby problemu! Pozdrawiam! + Pastor manu propria
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Pastor
W tej sytuacji szkoda że nie wygrało Krywe. Nikt by nic nie dostał więc nie byłoby problemu! Pozdrawiam! + Pastor manu propria
Jak mogłeś zapomnieć o mapach!!!coprawda się okazało, że zostały porozdawane wcześniej w tajemniczy sposób,więc do kimbu by nie dotrwały, ale obiecane były. Tzn wszystkim tylko nie mi;-))))))ja byłam wyjątkiem;-))))))))))))))))))
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Pastor
Tarnino! Pozwolę sobie nie zgodzić się z Tobą. Tu nie ma wygranych i przegranych. Wszyscy będziemy na jednym, KIMB-ie. To nieprawda że głosujący na Sękowiec będą mieli gorsze miejsca, to plotki że mają być rozstawieni po kątach. Zresztą nie liczy się miejsce, człowiek się liczy. Co do programu motywacyjnego, to bardzo miły gest ze strony tych którzy deklarowali pewne upominki (nie mam na myśli tych którzy tylko dużo obiecywali). Może słowo korupcja było niezbyt fortunne ale przecież nikt tego nie traktował dosłownie. Jestem przekonany że na Forum wszyscy brzydzą się korupcją w mniejszym lub większym stopniu. Ja np. to tak na 50% (nie daje).
To mój ostatni post. Oj Wielebny ładnie tak kłamać. Ci co głosowali na Krywe i Ci, którzy byli zainteresowani mapami je dostaną. Do Aleksandry mapa plus przewodniczki dziś wyślę pocztą. Pozostali to moi Koledzy z połazęgowisk. Nie chcą abym sponsorowała pocztę, na najbliższym spotkaniu wychylimy kieliszek na cześć KIMB. W niedzielę pokimbowską jak nic nam nie wypadnie to część osób z KIMB i inni spotkają się w Krywem. Poprostu w imię miłości kłamiesz i dzielisz ludzi.
Nie pozdrawiam
-
Cytat:
Zamieszczone przez
lucyna
To mój ostatni post. Oj Wielebny ładnie tak kłamać.
a wczoraj:
Cytat:
Zamieszczone przez
lucyna
To jest ostatni taki wpis na tym forum. Jasne? Mam nadzieję, że Moderatorzy to także rozumieją. Mam dośc ich stronniczości. Teraz nie można powiedzieć, ze czymś sprowokowałam trolla albo, że to ja zaatakowałam. Proszę o przestrzeganie regulaminu.
oj Lucynko ładnie tak kłamać?:lol:
może daj sobie to w podpis, że to jest ostatni Twój post i nie będziesz musiała, za każdym razem tego tak podkreślać :lol::lol::lol:
-
Teraz będzie, czyje słowo jest najmojsze.
Proponuję zamknąć ten wątek. Wybory się odbyły i nastał czas miłości. Na kimbie okaże się albo i nie, kto z kim. ;)
Pozdrawiam
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Pastor
(...)
Pastorze, Ty mnie nie obrażaj !!!:x
Odnośnie Krywego przedstawiłem moją własną, potężną propozycję "korupcyjną".
I nie moja wina, że wszyscy się wystraszyli Długiego i bali się pojechać do Krywego.:-)
A my z Tobą znamy się w sumie niewiele, ale nawet na podstawie tej naszej krótkiej znajomości powinieneś się już był zorientować, że u mnie słowo nie dym.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
lucyna
To mój ostatni post. Oj Wielebny ładnie tak kłamać. Ci co głosowali na Krywe i Ci, którzy byli zainteresowani mapami je dostaną. Do Aleksandry mapa plus przewodniczki dziś wyślę pocztą. Pozostali to moi Koledzy z połazęgowisk. Nie chcą abym sponsorowała pocztę, na najbliższym spotkaniu wychylimy kieliszek na cześć KIMB. W niedzielę pokimbowską jak nic nam nie wypadnie to część osób z KIMB i inni spotkają się w Krywem. Poprostu w imię miłości kłamiesz i dzielisz ludzi.
Nie pozdrawiam
Oby wszyscy tak dzielili ludzie jak Pastor - mielibyśmy cały świat przyjaciół!
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Tarnina
Osobiście gardzę wszelkimi oznakami łapownictwa. Wygląda to teraz bardzo nieładnie jak obnosicie się z nagradzaniem zwycięzkiej grupy, bo przecież to teraz Panowie szlachta, a przegrani to plebs. Absolutnie nie namawiam do nagradzania wszystkich łapówkowymi książkami, ale w tym miejscu chciałam przypomnieć jak zachowal sie lider sękowieckiej drużyny i powiedział,że poczęstuje pierniczkami zarówno zwycięzców jak i przegranych bez względu po której byli stronie.
Jako wyraźna liderka plebsu, przyjmij zatem już dziś "mój" egzemplarz owej książki (Reconie - jakbym zapomniał, to dopilnuj tego, w końcu Ty wręczasz a ja z podobnych powodów jak inni rezygnuję z owej książeczki).
Jednocześnie oświadczam, że nawet nie wiedziałem o owej łapówce. Jako człowiek honoru tak tanio swojego głosu nie sprzedaję, zatem był on czysto ideowy ;) ;) ;)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Tarnina
Hrabianką nie jestem, szlachcianką owszem - babka z Kalinowskich, co to pół Lublina posiadali, ale to tylko z pochodzenia, czasami za Księżniczkę się podaję, jakby KIMB był w Sękowcu też bym zawitała, ale okrutnie się ciszę że Ustrzyki wygrały, bo z myszami to ja sypiać nie lubię!
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Tarnina
A tak między słowami to korupcja w naszym kraju jest ścigana przez odpowiednie organa i solidnie karana. Osobiście gardzę wszelkimi oznakami łapownictwa. Wygląda to teraz bardzo nieładnie (...)
Tarnina, zgadzam się z Tobą.
-
Nie przesadzajcie.
Jak była taka akcja kiedyś to przerobiłam naklejkę na biorę i daję i już :lol:
Głosowałam na Ustrzyki, bo uważam, że jest to lepsze miejsce na KIMB-nie lubię marznąć, a i po Pikuju mam ochotę na wielkiego schaboszczaka, a nie zupkę chińską. A co do książki to się bardzo cieszę, bo nie mam takowej, więc sobie darujcie ocenianie czy jest fe czy nie jest fe, trzeba było protestować na początku , a nie teraz.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
orsini
trzeba było protestować na początku , a nie teraz.
Ja nie protestuję, nie jestem aż takim ekstremistą. Napisałem tylko, że się zgadzam ze słowami Tarniny, które zacytowałem.
Orsini, jeżeli chcesz poznać moje zdanie, to żarty "korupcyjne" mnie nie bawią.
-
Nie muszą, mnie bawią.
Nie uważam też, żeby książka od Recona to była korupcja, gdyż nie spowodowała ona, że ktokolwiek z tego powodu zagłosował na UG i tyle.
A jak kogoś to tak bardzo boli, że inni dostaną, a ktoś nie to w końcu mógł głosować na UG i też by dostał.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
orsini
Nie muszą, mnie bawią.
Nie uważam też, żeby książka od Recona to była korupcja, gdyż nie spowodowała ona, że ktokolwiek z tego powodu zagłosował na UG i tyle.
A jak kogoś to tak bardzo boli, że inni dostaną, a ktoś nie to w końcu mógł głosować na UG i też by dostał.
Droga Orsini mnie osobiście tak bardzo boli że Ty dostaniesz tą książkę, a ja nie,że postanowiłem na KiMB skorupować niejakiego Lacha co by Cię odpowiednio z niejakim "wielebnym "podlał, wtedy na pewno ową książkę zgubisz i mnie nie będzie żal:-P:-P:-P
-
ooo bardzo chętnie, ale chyba Lacha nie ma w Górnych :sad::sad::sad:
być może nie pamiętam kto mnie podnosił spod drzwi pokoju, ale pamiętam jak Lach grał pięknie na gitarze...
Także jestem Pastorowi dozgonnie wdzięczna za wspaniały wieczór wtedy.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Stały Bywalec
Pastorze, Ty mnie nie obrażaj !!!:x
Odnośnie Krywego przedstawiłem moją własną, potężną propozycję "korupcyjną".
I nie moja wina, że wszyscy się wystraszyli Długiego i bali się pojechać do Krywego.:-)
A my z Tobą znamy się w sumie niewiele, ale nawet na podstawie tej naszej krótkiej znajomości powinieneś się już był zorientować, że u mnie słowo nie dym.
Szanowny P. Prezydencie! Absolutnie nie było moim zamiarem Cię urazić! Twojej "potężnej propozycji", nazwijmy ją "motywacyjną", nie brałem pod uwagę, ponieważ ją unieważniłem, jako niezgodną z Ustawą o wychowaniu w trzezwości! (zapomniałem Ci o tym napisać).
Na wszelki wypadek przepraszam!!!
-
Niektórym ludziom należałoby wytoczyć proces myślenia. S. J. Lec
Ludkowie kochani, Forumowicze (mówię tylko do tych niektórych)... nie przesadzacie oby z tymi wielkimi słowy na temat korupcji. Zrobiliśmy razem(!!!) małe show na Forum i trzeba to traktować jako swoistą zabawę. Chciałem w formie zabawy pod jakimś pretekstem też coś ofiarować. Pretekst się znalazł i nie psujcie radości dawania. Sam mam coś dostać i też mam się doszukiwać podtekstów? Jak tak dalej pójdzie, to przy obdarowywaniu i Piskalowe pierniki staną się cierpkie od tych utyskiwań i całkowicie stracą słodkość bo też zalatują korupcją.
Teraz do tych podchodzących tak bardzo poważnie do tematu!!!... proszę o nie rzucanie słów na wiatr i zgłoszenie korupcji do prokuratury bo jest przecież art. 304 § 1 k.p.k. Zgodnie z tym artykułem każdy, kto dowiedział się o popełnieniu przestępstwa ściganego z urzędu, ma obowiązek zawiadomić o tym fakcie prokuratora lub Policję. To oznacza, że nie tylko pokrzywdzony lub bezpośredni świadek przestępstwa, ale każda osoba dysponująca informacjami na temat popełnienia przestępstwa powinna zawiadomić o tym organy ścigania.
Przepis ten nie przewiduje kary za niedopełnienie wspomnianego obowiązku, odwołuje się natomiast do pożądanych postaw społecznych w demokratycznym państwie, dzięki którym popełnione przestępstwo nie pozostaje anonimowe, a jego sprawca nie może liczyć na bezkarność.
Jeszcze tutaj, aż tak poważny na tym Forum nie byłem, ale czasami jak widać trzeba. Ja czasami palnę coś poważnie ale później mi przechodzi, zaczynam żałować i wracam do spokojności. Też i tak się zaraz stanie. :) Ale swoje musiałem powiedzieć bo mnie rusza.
Znacie porzekadło o łyżce dziegciu i beczce miodu? Przypomnijcie sobie co niektórzy o tym!
Koniec tematu!!! Porządni obywatele niech zgłoszą się do odpowiednich organów a zamieszani w korupcję poczekają na... nie przesądzam, bo nie wiem kto przyjdzie?
Ja wracam do spokojności i niektórym też radzę. Powiedziałem!
-
Nie martw się jak Cię zamkną to będziemy Ci paczki z pomarańczami wysyłać! :-P
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Recon1
(...)Przepis ten nie przewiduje kary za niedopełnienie wspomnianego obowiązku, odwołuje się natomiast do pożądanych postaw społecznych w demokratycznym państwie, dzięki którym popełnione przestępstwo nie pozostaje anonimowe, a jego sprawca nie może liczyć na bezkarność.
(...)!
Tak, tak, Recon ma rację. Znam trochę ten temat, więc dodam, że jednak znalazłaby się i kara za niedopełnienie ww. obowiązku.
Jeśli bowiem informację o popełnieniu przestępstwa otrzymałaby osoba zatrudniona w służbie publicznej, to w przypadku niepowiadomienia prokuratury lub policji miałaby problemy z prawem - poniosłaby na pewno odpowiedzialność zawodową (dyscyplinarną), a w zależności od owej zatajonej informacji, niekiedy również i karną.
A przecież są wśród nas urzędnicy, nauczyciele, itd., czyli osoby zatrudnione w sektorze publicznym.
:-o
Ale, Reconie, nie denerwuj się, ponieważ właśnie wpadłem na rozwiązanie owego problemu, tak, aby prawo było prawem, a lewo - lewem.:-)
Lucy wielokrotnie oznajmiała nam, iż na Naszym Forum występuje służbowo. Donieśmy więc może nie komu innemu, ale Jej o tych książkach, pierniczkach, 20-tu flaszkach z Krywego, które niewypite odpłynęły Sanem w siną dal (to dlatego Klopsik tak upierał się przy KIMB-ie nad Sanem !!!), o tych specjalnych nagrodach powsimordzkich, droższych (przecież każdy to wie) od statuetek Oscara.
Doniesiemy więc Jej, i co ? Ano nic, Lucy pary z buzi nie puści, jako że Ona sama zamieszana jest w jakoweś korupcyjne mapy, przy pomocy których chciała w Krywem sprowadzać cnotliwych mężczyzn na złą drogę.:lol:
.
-
1 załącznik(ów)
Nie wiadomo jak potoczyłyby się wybory jakby w 2004 roku nie zadrżała mi ręka i odstąpiłem od egzekucji pewnego upierdliwca. Jak znajdę ten toporek to przywiozę go dla Orsini , chyba Pastor nie będzie miał nic przeciw temu.
-
Dobrze, że w Zajeździe Pod Caryńską są dwa pomieszczenia (góra i dół ), bo co niektórzy przy wspólnym biesiadowaniu mogą sobie doskoczyć do gardeł.
Trudno już rozeznać, czy to jeszcze żarty, czy też złość i straszne zacietrzewienie przemawia przez niektóre osoby. Być może organizowanie tak licznego spotkania jest błędem? Może lepiej byłoby spotykać się w mniejszych, bardziej zintegrowanych grupach? Mam jednak nadzieję, że w dniu rozpoczęcia KIMB-u będzie inaczej i wszyscy będziemy się dobrze bawić w miłej i serdecznej atmosferze, czego wszystkim życzę.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Wojtek1121
Jak znajdę ten toporek to przywiozę go dla Orsini , chyba Pastor nie będzie miał nic przeciw temu.
:lol::lol:
teraz to ja już jak niewierny Tomasz-nie zobaczę-nie uwierzę :lol:
-
Witajcie
i
żegnajcie
Cieszę się bardzo, że macie wyznaczone miejsce spotkania.
Cieszę sie bardzo, że spotkacie się bez animozji.
Martwię się - jest mi smutno - że nie spotkam się z Wami.
Martwię się - bo nic innego mi nie pozostało.
Cieszę się bardzo, bo mam nadzieję, że pomimo wielu animozji - będziecie razem.
Cieszę się bardzo, bo wiem, że kiedyś się zrozumiecie - tak po ludzku.
Martwię się bo mnie nie będzie - tam gdzie Wy.
P.s.
Nie zakładam osobnego wątku - zresztą nigdy tego nie robiłem.
Kocham Was wszystkich tak jak Wy kochacie Bieszczady.
Przepraszam wszystkich urażonych moim chamstwem.
To się więcej nie powtórzy.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Polej
... Być może organizowanie tak licznego spotkania jest błędem?...
Przemek - nie szalej ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
Polej
... Mam jednak nadzieję, że w dniu rozpoczęcia KIMB-u będzie inaczej i wszyscy będziemy się dobrze bawić w miłej i serdecznej atmosferze,....
Taaa.... niektórzy już toporów szukają :lol:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Polej
(...)Mam jednak nadzieję, że w dniu rozpoczęcia KIMB-u będzie inaczej i wszyscy będziemy się dobrze bawić w miłej i serdecznej atmosferze, czego wszystkim życzę.
Na pewno tak. Inaczej być nie może. W ubiegłym roku było zresztą podobnie.
Wszelkie różnice poglądów zostaną na KIMB rozpatrzone przez specjalne podkomisje pracujące w myśl wytycznych "biez wodki nie razbieriosz".
A zresztą - ogłosiłem abolicję i amnestię. :smile:
http://forum.bieszczady.info.pl/showthread.php?t=4965
.
-
Zapomniałeś dopisać, że jest to Twój ostatni post na tym forum :lol:
a tak na poważnie to żartowałam-z powodu braku Twojej osoby też będę płakać, więc przemyśl jeszcze raz tę decyzję i jedź z nami pod Pikuj chociaż
powyższe do Michała, a Wy mi się tu z postami wtryniliście;-)))
Cytat:
Zamieszczone przez
sir Bazyl
Przemek - nie szalej ;)
Taaa.... niektórzy już toporów szukają :lol:
nie szukają, a wygrali, ino im z jakichś szowinistycznych pobudek je łodebrali
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Michał
Witajcie
i
żegnajcie
(..)
To się więcej nie powtórzy.
A cóz to za chandra Cię ogarnęła ? Znów jakieś kłopoty z Pipą ?
Czy może browaru było za dużo ?:smile:
A tak poważnie, Misiek, co się dzieje ? Wyjaśnij (publicznie lub przez priv.).
:-)