-
Do Joorga i nie tylko. II tura wyborów miejsca VI KIMB
A teraz poważnie.
Na Naszym Forum jest zarejestrowanych 2464 użytkowników. Z tej liczby ok. 50% w ogóle nie wie dokładnie, gdzie leży Sękowiec, a ponad 80% nigdy w nim nie było. Tym bardziej, że Sękowiec nie ma już statusu odrębnej miejscowości (wsi), jest to po prostu osada - przysiółek.
Co innego Ustrzyki Grn. - o nich słyszeli wszyscy, co choć troszkę interesują się Bieszczadami (skoro trafili na Nasze Forum). I zapewne tam też byli, chociażby przejazdem, podczas wycieczki po obwodnicy.
A zagłosować wirtualnie każdy sobie może:oops: . I nawet przez chwilę nie pomyśli, aby przyjechać na KIMB. Bo dni 18-20 maja to ani wakacje, ani sezon urlopowy, ani długi weekend nawet.
Ale pobawić się i kliknąć myszką, czemu nie ?
A ja po staropolsku uważam, że nic o nas bez nas.
I proponuję, aby:
a) II tura głosowania bezwzględnie odbyła się, tj. miała miejsce także w przypadku, gdy jedna z miejscowości uzyska pow. 50% głosów już w I turze tego - moim zdaniem - dotychczas niereprezentatywnego głosowania,
b) wybory w II turze były jawne i przeprowadzone wg zasady: 1 głosujący członek forum = 1 głos (bez znaczenia, ile osób, i na jak długo, ze sobą przywiezie),
c) głosowali tylko ci, którzy sami sobie przyrzekną, że na KIMB przyjadą - bo mają taki szczery zamiar, realne możliwości (czasowe, rodzinne, finansowe, etc.) i, jak na razie, nie znajdują (w chwili głosowania) żadnych poważniejszych przeciwskazań.
Jak zauważyliście, nie proponuję powtórki sondażu (co już ktoś zasugerował w wątku obok), lecz tylko jego kontynuację wg nieco zmodyfikowanej reguły.
Gwoli jasności: sugerowanego sposobu głosowania proszę nie traktować jako listy obecności na KIMB. Bo każdy (no, prawie każdy) przyjeżdża na KIMB zawsze z kimś "niezrzeszonym", a poza tym mogą przecież przybyć ci członkowie Forum, którzy z jakichś tam przyczyn nie wzięli udziału w głosowaniu.
Poza tym prawdopodobnie zostanie jeszcze przeprowadzony (jakieś 2, 3 tygodnie przed terminem KIMB) kolejny, ostatni sondaż - mający na celu uściślić oszacowanie liczby uczestników i gości.
-
Odp: Do Joorga i nie tylko. II tura wyborów miejsca VI KIMB
Cytat:
Zamieszczone przez
Stały Bywalec
A teraz poważnie.
Na Naszym Forum jest zarejestrowanych 2464 użytkowników. Z tej liczby ok. 50% w ogóle nie wie dokładnie, gdzie leży Sękowiec, a ponad 80% nigdy w nim nie było. Tym bardziej, że Sękowiec nie ma już statusu odrębnej miejscowości (wsi), jest to po prostu osada - przysiółek..
No , no glosowało 51 osób co daje 2,02% użytkowników forum i być może nie mieszczą się on w Twoich 50% ? A może te 50% które nie wie wcale nie chce wiedzieć gdzie ten Sękowiec leży ?
A powiedz mi cóz takiego jest w Sękowcu że wszyscy winni wiedzieć gdzie on leży ?
Moim zdaniem nie ma tam nic szczególnego Doliny Krywego czy Tworylne można odwiedzić mieszkając np. w Terce czy Rajskim .na Otryt można wejść z Dwernika .
Kto nie wie jak chce to się dowie w końcu mapę chyba każdy z nas posiada .
Cytat:
Zamieszczone przez
Stały Bywalec
A teraz poważnie.
Co innego Ustrzyki Grn. - o nich słyszeli wszyscy, co choć troszkę interesują się Bieszczadami (skoro trafili na Nasze Forum). I zapewne tam też byli, chociażby przejazdem, podczas wycieczki po obwodnicy.
No właśnie i być może właśnie dlatego Ustrzyki mają prawie 50% głosów .
Cytat:
Zamieszczone przez
Stały Bywalec
A teraz poważnie.
A zagłosować wirtualnie każdy sobie może:oops: . I nawet przez chwilę nie pomyśli, aby przyjechać na KIMB. Bo dni 18-20 maja to ani wakacje, ani sezon urlopowy, ani długi weekend nawet.
Ale pobawić się i kliknąć myszką, czemu nie ?.
A pewnie że może i może też sobie pomyśleć albo i nie i nie ma na to rady .
Ciekawe dlaczego przed każdym KIMB-em najwięcej mają do powiedzenia Ci co nie przyjeżdrzają . A kto ma przyjechać – przyjedzie – patrz KIMB III czy nawet IV .
Cytat:
Zamieszczone przez
Stały Bywalec
A teraz poważnie.
A ja po staropolsku uważam, że nic o nas bez nas.
I proponuję, aby:
a) II tura głosowania bezwzględnie odbyła się, tj. miała miejsce także w przypadku, gdy jedna z miejscowości uzyska pow. 50% głosów już w I turze tego - moim zdaniem - dotychczas niereprezentatywnego głosowania,
b) wybory w II turze były jawne i przeprowadzone wg zasady: 1 głosujący członek forum = 1 głos (bez znaczenia, ile osób, i na jak długo, ze sobą przywiezie),
c) głosowali tylko ci, którzy sami sobie przyrzekną, że na KIMB przyjadą - bo mają taki szczery zamiar, realne możliwości (czasowe, rodzinne, finansowe, etc.) i, jak na razie, nie znajdują (w chwili głosowania) żadnych poważniejszych przeciwskazań.
Szkoda że szybciej nie obmyśliłeś tego wszystkiego .
Odnośnie a ) – od kiedy reguły zmienia się podczas gry ?
Podczas „ tworzenia” ankiety nikt nie podał takich propozycji .
Podane propozycję zostały zaakceptowane – brak sprzeciwu to akceptacja .
Odnośnie b) zaraz rejestruje mojego męża bo choć nie jest członkiem forum
( nie ma takiej potrzeby ) jednak był już na paru KIMB-ach choć wcale go ze sobą nie zabierałam , ot przyjechaliśmy razem . Myślę że jednak ma prawo zdecydować gdzie chciałby jechać
Odnośnie c) Na dziś to ja mam realne możliwości i chęci w 100% a co będzie za trzy miesiące to wie tylko Pan Bóg
Cytat:
Zamieszczone przez
Stały Bywalec
A teraz poważnie.
Jak zauważyliście, nie proponuję powtórki sondażu (co już ktoś zasugerował w wątku obok), lecz tylko jego kontynuację wg nieco zmodyfikowanej reguły.
No fakt nie proponujesz powtórki bo to by już jawne nadużycie było . Zamiennie proponujesz wywrócenie sondy do góry nogami . Ciekawe dlaczego ?- Nasuwa mi się tylko jedna myśl – Sękowiec przegrywa . S.B masz samochód w końcu do Ustrzyk nie tak daleko .
Nie podoba mi się Twoja propozycja jest tendencyjna Jeśli napisałeś to wszystko mając czyste intencje to wybacz za moje insynuacje .
Ustanowionych regał nie zmienia się podczas gry tak samo jak prawo nie działa wstecz .
Wszystko o czym piszesz powinno zostać omówione podczas KIMB-u i być może Twoje propozycje zostaną wprowadzone w życie w przyszłości .
Póki co jest jak jest i moim zdaniem powinno tak zostać .
2,02% głosujących w stosunku do 100% użytkowników nie świadczy chyba o fałszowaniu ankiety ?
p.s
Ustanowienie żelaznych zasad powinno być pierwszym punktem tegorocznego KIMB
p.s 2
W międzyczasie – podczas trwania ankiety pojawiła się propozycja organizacji KIMB
w Latarni Wagabundy . Bardzo mi się ten pomysł spodobał – pełne zaplecze gastronomiczne , sanitarne , mieszkaniowe , możliwość zorganizowania biesiady z kapelą i pieczonym prosiakiem , kupa atrakcji dodatkowych , możliwość organizacji czasu podczas niepogody ,
umiarkowane ceny . Proponuje więc idąc tokiem postępowania S.B anulować obecną sonde i dać nową z uwzględnieniem Woli
p.s 3
Do S.B
"Sekowiec przegrywa - a Ty jezdzisz tylko do Sekowca"
Pozdrawiam
-
Ojojoj to się narobiło.:shock: Stały Bywalcze czy tego chcesz czy też nie z kobietami nie wygrasz. Wedle zasady "gdzie diabeł nie może, tam babę pośle".;-)
-
Oczywiście gdzie didko nie może tam babę wyśle. Podpisuje się pod słowami Izy. Nie zmienia się reguł w czasie trwania gry. Poza tym zaczyna mnie denerwować ciągłe powoływanie się na brak wiedzy u forumowiczów. Trochę pokory.
-
Hej:)
A mnie się wszystko podoba:D KIMB się odbędzie najwyraźniej w UG i to jest jeden z największych sukcesów Forum, że wreszcie wyprowadzi się tę pożyteczną imprezę z niskobeskidzkich krzaków. Wreszcie KIMB wraca w Bieszczady:D Żal mi, że nie do Sękowca, ale cóż. Może innym razem:)
Zgadzam się z SB, że jak na ilczbę użytkowników Forum, procent oddających głos jest niski. To jest znak, że impreza nie nabrała odpowiedniej rangi, a może znaczy to, że znakomita większość czytaczy Forum wcale nie szuka kontaktu z innymi bieszczadnikami... Jest temat do obgadania:)
Wierzę, że się spotkamy TAM, wzniesiemy toasty, zagramy Hejnały, pokażemy nową skuteczną broń na wilki i będziemy się dobrze bawili, a przy okazji ustalimy sprawy organizacji kolejnych edycji Kongresu.
Kierując się tym ostatnim podsuwam myśl, aby rozpatrzyć następujące 3 pkty:
1. można w drodze głosowania powszechnego , już po sKIMBieniu się tegorocznym, ustalić listę miejsc na następne kongresy. W ramach tego zgłaszano by propozycje, a następnie odbyłoby się nad nimi głosowanie. KIMB-y odbywałyby się we wszystkich głosowanych miejscowościach w kolejności określonej miejscem uzyskanym w głosowaniu;
2. można w drodze głosowania powszechnego na Forum ustalić, że KIMB odbywa się każdego roku w stałym miejscu i o stałej porze. Wyboru miejsca dokonalibyśmy drogą losowania z kapelusza karteczki z nazwą:D W losowaniu, jako kandydatury, dopuszczalne byłyby miejscowości oferujące nie tylko prysznice i pieczyste, ale przede wszystkim stosunkowo łatwy dostęp do połoninnych Bieszczad wszystkim niezmotoryzowanym. Linia Wysokiego Działu na zachodzie i linia szosy Czarna-Bukowiec, dalej do Górzanki, Baligrodu i piku Chryszczatej na północy, stanowiłyby w miarę naturalne granice regionu, który przypomina Bieszczady:D
3. wolne wnioski, myśli, spostrzeżenia, opinie, wspomnienia, chwalby, pastisze, itd.
Pozdrawiam Zabieszczadzonych
Derty
-
Cytat:
Zamieszczone przez
DUCHPRZESZŁOŚCI
Ojojoj to się narobiło.:shock: Stały Bywalcze czy tego chcesz czy też nie z kobietami nie wygrasz. Wedle zasady "gdzie diabeł nie może, tam babę pośle".;-)
Wypowiedź Izy nie ma nic wspólnego z tym czy jest kobietą czy nie. Czy mógłbyś wypowiedzieć się na temat? Co sądzisz o tym, co ona napisała? Ja się zgadzam z Izą. A Ty?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
lucyna
Nie zmienia się reguł w czasie trwania gry.
Zgadzam się też z Lucyną.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
iza
Szkoda że szybciej nie obmyśliłeś tego wszystkiego .
Mam wrażenie, ze Stały Bywalec zbyt późno się zorientował, że uczestnicy forum chcą w tym roku wcześniej podjąć decyzję co do miejsca KIMBu.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
andrzej627
Wypowiedź Izy nie ma nic wspólnego z tym czy jest kobietą czy nie. [...] Ja się zgadzam z Izą. [...]
Diabeł się odezwał;)
A ja się z Izą nie zgadzam w 100%. Napisać o Dolinie Sanu pod Otrytem, że to nic takiego... oj Iza. Oczom własnym nie wierzę...
Co do zmiany reguł gry - tu akurat się zgadzam. Niech już będzie jak ma być.
Do Matyldy - w górach wszędzie są myszy:P Uważaj;P
Pozdrawiam:D
PS: Jednak dobrze, że są te UG:D Wczłapiemy się na Tarnicę, może gdzie dalej?:) Wyleczymy obolałe głowice w podmuchach wiatru na Carynie... dajmy pokój zwadom. Za rok Sękowiec:D:D
-
Ach Derciku ja wiem że dla Ciebie ta Dolina Sanu ............ , no dla mnie nie jest to aż tak szczególne miejsce ( mam na myśli San w Sękowcu )
Tak więc sprostowanie :
Przepraszam że nie wspomniałam iż jedyną atrakcją Sękowca jest płynący San ( bo sama Dolina Sanu wydaje mi się iż to nie tylko tam - ale się nie znam to pewnie plote )
p.s - a ja nie chce na Tarnice to było trzy lata temu , wleżmy na Rawki
-
Cytat:
Zamieszczone przez
iza
Ach Derciku ja wiem że dla Ciebie ta Dolina Sanu ............ , [...]
p.s - a ja nie chce na Tarnice to było trzy lata temu , wleżmy na Rawki
No dla mnie to szczególne miejsce. Kiedyś może znajdę czas, żeby wysnuć kilka wspomnień z dawnych lat ....to kiedyś. A teraz przed nami niechże będą Rawki:) Z UG to miła wyprawka i na rozkręcenie się dobra:) Chcę, żeby nasze myśli pobiegły już w przyszłość, o swoim żalu z powodu Sękowca wspominam ostatni raz:) Bardzo lubię schodzić z Rawek Działem ku Wetlinie. Tamte miejsca to dla mnie też wspomnienia...ostatnie sprzed dwóch lat, gdy szliśmy tamtędy z Hanką, Peterem i ich wspaniałymi przyjaciółmi w straszny upał. Ja już się cieszę, że pójdziemy tam znów całą kompanią, bo chyba pójdziemy?:) I przyznam się, że będzie to dla mnie nowość o tyle, że wiosną tamtędy nie chadzałem:)
Pozdrawiam Zabieszczadzonych
Derty
-
Bynajmniej nie proponuję zmiany reguł gry w trakcie jej trwania.
A trzymając się tej „sportowej” terminologii moja sugestia raczej oznacza ingerencję sędziego czy obserwatora FIFA w sytuacji, gdy jedna z drużyn zaczyna sobie poczynać nie fair. Zaproponowałem przecież tylko obowiązkową II turę głosowania, czyli coś w rodzaju koniecznego przedłużenia meczu o kilka minut lub dogrywki.
A naszych „przepisów” nie zmieniam. Wyrażam jedynie pogląd, iż Joorg - konstruując ankietę - był przekonany, iż czyni to tylko dla osób osobiście zainteresowanych uczestnictwem w KIMB-ie. Joorg, mylę się ?
To tzw. celowościowa wykładnia przepisów. :idea:
Do Lucyny. Napisałaś:
„(...) Poza tym zaczyna mnie denerwować ciągłe powoływanie się na brak wiedzy u forumowiczów. Trochę pokory.”.
:shock:
Gdyby napisał to ktoś inny, przeszedłbym nad tym do porządku i w ogóle nie zareagował.
Ale zwróciła się w ten sposób do mnie osoba, która na Naszym Forum występuje w charakterze komercyjnym, o czym świadczy podpis pod każdym jej postem:
przewodnik
www.przewodnik.net.pl
To Ty zatem zachowaj więcej pokory i nie podlizuj się jednym, urażając innych. Dobrze wiesz, że napisałem prawdę. Wystarczy sobie wyobrazić tłumy w miejscowościach przy obwodnicy i pustki tam, gdzie jest problem z dojazdem samochodem. I wiesz także, że gdyby wszyscy znali tak Bieszczady jak kilkadziesiąt osób z Naszego Forum i drugie kilkadziesiąt spoza (oczywiście pomijając mieszkańców regionu i jego okolic), to Ty byłabyś bezrobotna.:sad: Wystarczy więc, że jesteś tu również komercyjnie (takie łączenie pożytecznego z przyjemnym), po cóż więc od razu skakać na innych ? Dla przeważającej większości uczestnictwo w Forum, Lucyno, to tylko hobby. My nie uprawiamy takiej jak Ty jawnej reklamy. Bo podanie linka do własnej strony www to przecież już nie krypto- lecz jawna reklama. Reklama przewodnika bieszczadzkiego na bieszczadzkim forum internetowym. Trzeba więcej ? Karteczkami z podobnymi napisami są pooblepiane przystanki autobusowe.
A co do lokalizacji VI KIMB, to tak znów do Sękowca nie jestem osobiście przywiązany. Wolę go naturalnie od Ustrzyk Grn. i innych miejscowości z tegorocznej ankiety. Ale gdyby to miało tylko i wyłącznie ode mnie zależeć:| , to zorganizowałbym go w "Ostoi" w Suchych Rzekach, Chacie Socjologa, Negrylowie lub in. podobnym uroczym miejscu.
-
Śledzę sobie po cichutku różnorakie rozważania na temat gdzie itd..... Nie głosowałam ani na UG ani na Sękowiec... ja bym wolała gdzie indziej, ale jade się spotkać z Wami :-) więc jest mi całkowicie obojętne.... o wiele przyjemniej dla mnie byłoby spotkac sie jak to ujął SB "w uroczym miejscu", ale może nie wszyscy takie miejsca lubią............ ja jako przedstawiciel niedouczonej części forumowiczów, zdaję się na tą drugą część .....:-P......
kobita / z łysym/
-
Cytat:
Zamieszczone przez
andrzej627
Wypowiedź Izy nie ma nic wspólnego z tym czy jest kobietą czy nie. Czy mógłbyś wypowiedzieć się na temat? Co sądzisz o tym, co ona napisała? Ja się zgadzam z Izą. A Ty?
Andrzeju ja po prostu stwierdziłem fakty. Z kobietami wygrać nie można. Ja się częściowo zgadzam z Izą a częściowo z SB.Każde z nich ma swoją subiektywną rację. Dalszą dyskusję wtym temacie uważam za bezcelową. Jestem zbyt krótko na forum aby wypowiadać się na temat KIMB-u między takimi starymi wyjadaczami jak Stały Bywalec bądź Iza. W końcu to Oni tworzyli początki tego forum.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Stały Bywalec
Bynajmniej nie proponuję zmiany reguł gry w trakcie jej trwania.
A trzymając się tej „sportowej” terminologii moja sugestia raczej oznacza ingerencję sędziego czy obserwatora FIFA w sytuacji, gdy jedna z drużyn zaczyna sobie poczynać nie fair. Zaproponowałem przecież tylko obowiązkową II turę głosowania, czyli coś w rodzaju koniecznego przedłużenia meczu o kilka minut lub dogrywki.
Jasne zacznijmy mecz od nowa, bo sędziemu nie podoba się wynik .
Przerwijmy przed końcem, bo sędzia założył że nie grają fair .
Cieniutki porównanie , przedłużyć to możemy ankiete do końca marca .
Z mojej strony to tyle i kończe te jałowe dyskusje .
Posłuchajmy sobie telewizji też tam tak nawijają makaron na uszy
( zaoszczędzimy na wzroku )
-
Stały Bywalcze zgadzam się z Tobą w jednym. Jednych na forum bardzo lubie, innych zaś nie. Co do reklamy nie rozśmieszaj mnie. Nie musisz się martwić stanem moich interesów. Wierz mi na słowo powodzi mi się świetnie. Tylko dziś zarobiłam średnią krajową więc wywieszanie karteczek mi nie grozi. Trochę pokory.
-
Zgadzam się ze Stałym Bywalcem......Może każdy poda link do strony www instytucji w której pracuje?A czemu nie?Zawsze to reklama na całą Polskę.
-
-
Cytat:
Zamieszczone przez
mAAtylda
Może każdy poda link do strony www instytucji w której pracuje?A czemu nie?
Ręce opadają człowiekowi, co się z tym forum ostatnio dzieje. Sygnaturka (podpis) może być dowolna - możesz tam dać nawet reklamę WC na dworcu w Tarnobrzegu. I nikomu nic do tego.
-
W Tarnobrzegu na żadnym dworcu nie ma juz WC, takie dziadostwo.
-
Powiem krótko, nie wiem czy to właściwe miejsce, ale tylko wtrące.... w omencie kiedy weszłam na to forum...poznałam grupę wspaniałych ludzi, przyjaciół, znajomych, kumpli... zdarzały się jakieś anse, ale zazwyczaj rozstrzygane były w konstruktywnej dyskusji...... ale to co dzieje się tu od jakiegos czasu poprostu odejmuje chęć zaglądania tu.... gdziekolwie nie zajrzymy, mogłoby sie wydawać w mało burzliwe tematy, wszędzie czytamy o praktycznie "bitwach"........... błagam opanujcie się....... :-(
-
Cytat:
Zamieszczone przez
lucyna
(...) powodzi mi się świetnie. Tylko dziś zarobiłam średnią krajową (...)
I oby tak dalej.:-)
Tak trzymać.
-
A tak wogóle lucynko to ty się chwalisz czy skarżysz ? :-P
-
Hehe:) Czytając te "grzecznosci" zaczynam się bać co to będzie się działo jak się spotakacie na tym KIMBie... :))) Co to sie dzieje na tym forum? Jakaś zaraza przeszła na was z sejmu ? Kacza grypa? A kiedys tu było tak miło...
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Jabol
A kiedys tu było tak miło...
Prawda......:roll: .........
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Jabol
Hehe:) Czytając te "grzecznosci" zaczynam się bać co to będzie się działo jak się spotakacie na tym KIMBie... :))) Co to sie dzieje na tym forum? Jakaś zaraza przeszła na was z sejmu ? Kacza grypa? A kiedys tu było tak miło...
Myślę że na KIMBIe bedzie jak zwykle cudna atmosfera,bo Ci którzy najwięcej mącą zwykle się nie pojawiają.Nam z Tarninką wszystko jedno gdzie KIMB będzie,najważniejsze to spotkać się i "poobradować" razem.;-) My na 95% bedziemy tam gdzie szanowne grono to ustali
-
Cytat:
Zamieszczone przez
kobieta_bieszczadzka
A tak wogóle lucynko to ty się chwalisz czy skarżysz ? :-P
Kobieto Bieszczadzka zakpiłam sobie. Nie ma to nic wspólnego z moim wynagrodzeniem. Nie chcę nikogo osobiście atakować, daleka jestem od tego. Czasami coś mi się wyrwie ale jeżeli zachowam się nie fear to po chwili przeproszę. Przeczytałam wypowiedź Izy, zdanie miałam podobne więc je wyartykułowałam. Naprawdę denerwuje mnie ciągłe podkreślanie niewiedzy wśród forumowiczów. Jestem zawodowym przewodnikiem, staram się być na bierząco z wydarzeniami w regionie ale nie uważam się za eksperta w sprawie Bieszczadów. Bardzo dużo uczę się właśnie od Was o naszym regionie. Podobnie sprawa tej nieszczęsnej reklamy. Kiedyś Iras wpisał mi tę stronę i tak już zostało. To jest mój podpis, każde słowo które tutaj piszę piszę jako Lucyna Beata Pściuk.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Derty
Hej:)
Zgadzam się z SB, że jak na ilczbę użytkowników Forum, procent oddających głos jest niski. To jest znak, że impreza nie nabrała odpowiedniej rangi, a może znaczy to, że znakomita większość czytaczy Forum wcale nie szuka kontaktu z innymi bieszczadnikami... Jest temat do obgadania:)
Pozwolisz, że odpowiem jako jeden z tych wielu, którzy nie głosują w ankiecie mimo tego, że regularnie forum czytają i nawet czasami coś skrobną.
Może procent oddanych głosów jest niski (zależy jak na to patrzeć), ale ja nie zagłosuję w ankiecie, jeśli wiem że nie ma kompletnie żadnych szans, żebym mógł sie na KIMB-ie pojawić. Skoro więc wiem, zę mnie tam nie będzie nie podejmuję decyzji za tych którzy planują się tam pojawić, bo byłoby to w stosunku do nich nie fair.
Nie mam pojęcia ilu czytaczy forum ma ochotę się spotkać, ale pewnie jest sporo takich jak ja dla których wybrany przez Was termin jest nie do przyjęcia (taka praca). Jest mi z tego powodu przykro, ale przez własne widzimisię nie będę starał się zmieniać ustalonego od kilku lat pewnego terminu KIMB-u, gdyż stała data to najlepsza rzecz dla takiej imprezy. Może kiedyś i mi się uda zawitać na KIMB.
J.P
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Gar
P[...] pewnie jest sporo takich jak ja dla których wybrany przez Was termin jest nie do przyjęcia [...]
A jaki termin Tobie i innym niemogącym jechać pasuje? Skąd można to wiedzieć, jeżeli milczycie? O to mi się tylko rozchodzi i o nic więcej:) Toż samo o miejscu...
Nie twierdzę, że w tym głosowaniu mają milczący dać głos, ale może by jakąś dodatkową ankietę puścić?
Do nikogo nie mam pretensji, że milczy, ale tylko Ty na zaczepkę odpowiedziałeś -jak na razie:D
Pozdrawiam Zabieszczadzonych,
Derty
-
To ja też odpowiem: termin ok,nie pląta się wtedy po Bieszczadzie "milion Bułgarów",chciałem rzetelnie przyjechać,zagłosowałem, ale nie do przyjęcia jest miejsce takie jak hotel lub takie jak Ustrzyki,Wetlina lub Cisna.Oprócz tego że ważni są ludzie to również miejsce.Przecież właśnie nasze interfejsy VR jednoczy Bieszczad, toteż "reality interface" też chciałbym badać w ciekawym miejscu :-) Ach, gdyby tak Łopienka,Negrylów,Tworylne...itp.No ale trudno,skoro demokratycznie się nie da,trzeba inaczej,a i tak tych których chcę poznać i tak spotkam(już się to dzieje :-) ) tylko w ciekawych, bardziej bieszczadzkich miejscach.Zresztą w "takie" miejsca przyłażą ci najbardziej zabieszczadzeni,i o to chodzi.
-
Cóż, popatrzyłem na te słupki... i wychodzi, że w II turze wygra Sękowiec. Przecież oczywistym jest, że zwolennicy Ostoi, Zagrody itd zagłosują na Sękowiec
Długi
-
Cytat:
Zamieszczone przez
długi
Cóż, popatrzyłem na te słupki... i wychodzi, że w II turze wygra Sękowiec. Przecież oczywistym jest, że zwolennicy Ostoi, Zagrody itd zagłosują na Sękowiec
Długi
A ja taki pewien nie jestem. Jest w tej chwili 54 głosy. I w II turze może być 27 do 27. Czyli mówiąc językiem wyścigów konnych będzie "łeb w łeb". To dopiero będzie zagwozdka. Trzeba rozłożyć obrady KIMB-owe na dwa miejsca.:idea: Imprezę integracyjną w Sękowcu, a obrady techniczne w UG. Albo odwrotnie. Wtedy będzie "wilk syty i owca cała" ;-) :-P
-
Browar, zainspirowany Twoją wypowiedzią, chciałbym pójść śladem Twojego rozumowania i poszukać rozwiązania do zaakceptowania przez wszystkich. Wymaga jednak to zastanowienia i dłuższej dyskusji. Jestem pewien, że wspólnie możemy znaleźć taką formułę, z której będą zadowoleni i ci, którzy potrzebują wziąć rano gorący prysznic i ci, którym wystarczy woda w potoku.
To na razie tyle z mojej strony.
-
Pytanie jest jeszcze jedno, czy wszystkie osoby głosujące na inne opcje niż UG i Sekowiec, wezmą udziaął w drugiej turze....?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
DUCHPRZESZŁOŚCI
. Trzeba rozłożyć obrady KIMB-owe na dwa miejsca.:idea: Imprezę integracyjną w Sękowcu, a obrady techniczne w UG. Albo odwrotnie. Wtedy będzie "wilk syty i owca cała" ;-) :-P
Taa i będzie tak jak w zeszłym roku,gdzie niezadowoleni z wyboru "Zagrody" pojechali do UG a potem żałowali, że nie byli w Smolniku. Pozdrawiam Duch_
-
Cytat:
Zamieszczone przez
rob_m6
Taa i będzie tak jak w zeszłym roku,gdzie niezadowoleni z wyboru "Zagrody" pojechali do UG a potem żałowali, że nie byli w Smolniku.
Lepiej byłoby aby w tym roku wszyscy przyjechali do UG, które własnie wygralo wybory, a 21 maja po prostu przenieść się w inne miejsce i wszyscy będą zadowoleni.
-
Wygrały UG. Wczoraj o godz. 14.00 było 54 głosy. Czy te 11 osób które w ostatniej chwili zagłosowały przybędzie? Ja mimo iż głosowałem na Roztoki Górne będę. Czy tych 65-u forumowiczów będzie choć przez chwilę?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
andrzej627
Lepiej byłoby aby w tym roku wszyscy przyjechali do UG, które własnie wygralo wybory, ....
Zgadzam się z Tobą Andrzeju -- takie są prawa demokracji i myślę ,że trzeba się podporzątkować i uszanować wynik głosowania. Jednak na przyszłość musimy chyba wypracować inną formę co do ustalania miejsc spotkań ,niż takie głosowania.
ps. o ale ilu nowo :wink: zalogowanych uczestników przybyło na forum w ostatnich "minutach" tego głosowania.
ps2.Andrzej ,a czy Słowackie "skrzynki " na Kremanaros doczekają do maja ??
-
Cytat:
Zamieszczone przez
DUCHPRZESZŁOŚCI
Ja mimo iż głosowałem na Roztoki Górne będę.
Duchu, jak Ci się podoba mój pomysł, aby 21 maja przenieść się do Roztok?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
joorg
Jednak na przyszłość musimy chyba wypracować inną formę co do ustalania miejsc spotkań ,niż takie głosowania.
Najlepiej byłoby, aby to na KIMBie, a nie na forum, wybierać miejsce spotkania w następnym roku.
Cytat:
Zamieszczone przez
joorg
o ale ilu nowo :wink: zalogowanych uczestników przybyło na forum w ostatnich "minutach" tego głosowania.
Admin może to sprawdzić.
Cytat:
Zamieszczone przez
joorg
Andrzej ,a czy Słowackie "skrzynki " na Kremanaros doczekają do maja ??
My na pewno pójdziemy na Rabią Skałę. Mam nadzieję, że będziemy pierwsi. O innych skrzynkach na razie nie rozmawialiśmy. Ja dopiero od piątku wiem, że mam urlop w maju.