Bynajmniej nie proponuję zmiany reguł gry w trakcie jej trwania.
A trzymając się tej „sportowej” terminologii moja sugestia raczej oznacza ingerencję sędziego czy obserwatora FIFA w sytuacji, gdy jedna z drużyn zaczyna sobie poczynać nie fair. Zaproponowałem przecież tylko obowiązkową II turę głosowania, czyli coś w rodzaju koniecznego przedłużenia meczu o kilka minut lub dogrywki.

A naszych „przepisów” nie zmieniam. Wyrażam jedynie pogląd, iż Joorg - konstruując ankietę - był przekonany, iż czyni to tylko dla osób osobiście zainteresowanych uczestnictwem w KIMB-ie. Joorg, mylę się ?
To tzw. celowościowa wykładnia przepisów.

Do Lucyny. Napisałaś:
„(...) Poza tym zaczyna mnie denerwować ciągłe powoływanie się na brak wiedzy u forumowiczów. Trochę pokory.”.

Gdyby napisał to ktoś inny, przeszedłbym nad tym do porządku i w ogóle nie zareagował.
Ale zwróciła się w ten sposób do mnie osoba, która na Naszym Forum występuje w charakterze komercyjnym, o czym świadczy podpis pod każdym jej postem:
przewodnik
www.przewodnik.net.pl

To Ty zatem zachowaj więcej pokory i nie podlizuj się jednym, urażając innych. Dobrze wiesz, że napisałem prawdę. Wystarczy sobie wyobrazić tłumy w miejscowościach przy obwodnicy i pustki tam, gdzie jest problem z dojazdem samochodem. I wiesz także, że gdyby wszyscy znali tak Bieszczady jak kilkadziesiąt osób z Naszego Forum i drugie kilkadziesiąt spoza (oczywiście pomijając mieszkańców regionu i jego okolic), to Ty byłabyś bezrobotna. Wystarczy więc, że jesteś tu również komercyjnie (takie łączenie pożytecznego z przyjemnym), po cóż więc od razu skakać na innych ? Dla przeważającej większości uczestnictwo w Forum, Lucyno, to tylko hobby. My nie uprawiamy takiej jak Ty jawnej reklamy. Bo podanie linka do własnej strony www to przecież już nie krypto- lecz jawna reklama. Reklama przewodnika bieszczadzkiego na bieszczadzkim forum internetowym. Trzeba więcej ? Karteczkami z podobnymi napisami są pooblepiane przystanki autobusowe.

A co do lokalizacji VI KIMB, to tak znów do Sękowca nie jestem osobiście przywiązany. Wolę go naturalnie od Ustrzyk Grn. i innych miejscowości z tegorocznej ankiety. Ale gdyby to miało tylko i wyłącznie ode mnie zależeć , to zorganizowałbym go w "Ostoi" w Suchych Rzekach, Chacie Socjologa, Negrylowie lub in. podobnym uroczym miejscu.