Wracając do tematu wyboru miejsca na KIMB, mam pytanie czy Pod Caryńską hotspot dalej działa?
Wracając do tematu wyboru miejsca na KIMB, mam pytanie czy Pod Caryńską hotspot dalej działa?
Rano robimy nic. Lubimy to robić (Z Bertranda, 2011)
właśnie, wziąłby człowiek amunicję
eksportową śliwowicję
drzwi opatrzyłby w inskrypcję:
"przedsięwzięto ekspedycję" (MamciaDwaChmiele,2012)
Nie, nie mam. Rozpatrzyłem wiele czynników i uznałem, że Sękowiec jest jednym z najlepszych miejsc na KIMB. Ale nie wolno mi dłużej już agitować. Czekam na głosowanie, w którym wydam swój głos i tyle. Pisując tutaj AŻ tyle chciałem jedynie zwrócić uwagę na 2 aspekty sprawy:
1 - ustalając jakieś miejsce raz na wieki przestalibyśmy zawracać sobie tym głowę w przyszłości. Argument, że chce się poznawać coś nowego nie przemawia do mnie. Bo wówczas zdarzać się będą takie wybory, jak Dołżyca k/ Komańczy. Dla celów poznawczych znacznie lepsze są wypady wakacyjne, jak sądzę. Można wtedy dopierać sobie trasy, pkt noclegu itd wedle tylko i wyłącznie własnego widzimisię. A NASZE spotkanie ma być po prostu spotkaniem ludzi gdzieś na stokach ulubionych gór zwanych Bieszczady. Tak to widzę.
2 - Wierzę w siłę tradycji. Mocno zakorzenionej w czasie i miejscu. Jedno miejsce na KIMB gwarantuje to w najlepszy sposób. A dodatkowo takie działanie przyczyni się do promocji jakiegoś miejsca w Bieszczadach przez długie lata. To byłby nasz tyci wkład w tworzenie dobrego wizerunku Bieszczad:)
Tu powiem jeszcze, że jeśli ktoś uważa, że jestem np w konszachtach z osobami prowadzącymi ośrodek Sękowiecki, to niech wie, że myli się i to bardzo :) Dla przeciwwagi miałem nawet zacząć upierać się przy Dołżycy /k CisnejTam też są ze dwa obiekty nadające się na KIMB:)
Koniec, koniec, koniec...:) Ankiety mi trzeba!!:)
Pozdrawiam Zabieszczadzonych
Derty
eksportową śliwowicję
Jest przecież wiele aktrakcyjniejszyc miejsc w Bieszczadach niż ten Sękowiec.........I tak można dywagować aż do maja, albo i dłużej, więc najlepiej zakończmy roztrzgania za i przeciw i cierpliwie poczekajmy na ankietę.
Do czasu jej jej ukazania się proponuję ciszę wyborczą.
mAAtylda
A co Wy na to, żeby KIMB zrobić całkiem inaczej...
Widzę to tak:
1. Bierzemy namioty
2. Idziemy z nimi w jakieś odludne miejsce
3. Rozpalamy ognisko
4. Stawiamy na nim kocioł
5. W kotle gotuje się grochówka lub zalewajka
6. Ewentualnością jest zapiekanka z ziemniaków i boczku
7. Gitara i śpiewy
i w zasadzie tyle, zabawa by była przednia i taka inna od siedzenia w ciepłych domkach z gorącymi prysznicami (to mamy na codzień w domach). Bieszczady, to takie miejsce gdzie się szuka spokoju od innych lub dobrego towarzystwa. Taki KIMB to by było COŚ.
Ps. Oczywiście jest to żartobliwe postawienie sprawy, ale myślę, że iskierka sensu w tym tkwi.
Czekam na dyskusję.
Buziaki
Jagna
www.zak.lodz.pl poniedziałek po 22:00 audycja "Za Szybą"
Jeśli już, to Duszatyn.
Wiem, na drogowskazie ktoś farbą wysmarował Duszatyń, ale na płocie też pisało ... i drzazga w ręce, bo uwierzyłem i chciałem pogłaskać. Od tej pory nie wierzę w słowo pisane.
Zapraszam do Duszatyna wszystkich chętnych na 28 sierpnia każdego roku. Jest ognisko i gar, niekoniecznie z grochówką.
Długi
A ankiety jak nie ma tak nie ma:) I co raz straszniejsze pomysły się klują:P Może jeszcze bez namiotu, a w szałasie z wierzbowych witek zamieszkamy Jaguś?:P
Ale Jagno powinnaś pamiętać, jak Ewa spała nad Sanem pod jabłonią. Myśmy niemal poszli w jej ślady:D
Proponuję też do programu dołączyć szkolenie w zakresie obsługi retorty. Pierwsze lody z miejscowymi mistrzami zawodu przełamane (za pomocą piwa częściowo):)
Stały Bywalcze - 40 minutowy spacerek na zupkę do Zatwarnicy niektórych nie ożywił:D Spali nawet w trakcie wciągania zupki:D Kładę to na karb niskiego ciśnienia w tamten czas...
Chcę ankietyyyy:)
Derty
eksportową śliwowicję
Dobra , zakładam ankietę i nie mam zamiaru słuchać ,że "łamię ustalenia"![]()
Pierwsza tura- umieszczam 5 miejscowości , czas głosowania od 19 .01 do 04.02 --jeżeli w tej turze, któraś z miejscowość uzyska 50% głosów , to uznajemy głosowanie za rozstrzygnięte. W przypadku nie rozstrzygnięcia zakładam drugą turę.
Druga tur- umieszczam dwie miejscowości z największą liczbą głosów, czas głosowania od 5.02 do 18. 02 -W tej turze rozstrzygnięcie zapada normalną większością głosów.
Od chwili rozpoczęcia głosowania obowiązuje cisza "wyborcza" - zabrania się agitowania ,reklamowania i promowania w jakikolwiek sposób miejscowości znajdujących się w "fazie głosowania".
Ps. Oczekujcie za chwile "maszynki" do głosowania . Mam nadzieję ,że DEMOKRACJA ZWYCIĘŻY.![]()
"dosyć często rozważam co jest warte me życie?...tam na dole zostało wszystko to co cię męczy ,patrząc z góry w około - świat wydaje się lepszy.."
Pozdrawiam Janusz
Joorg
Ta maszynka nie działa ani trochę. Po wejściu na ankietę zostaję wylogowany z ForumProszę więc o poprawienie tego, aby wszyscy mogli mieć szansę wydać głos.
Pzdr,
Derty
eksportową śliwowicję
Aktualnie 2 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 2 gości)