Strona 3 z 11 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 110

Wątek: Obsunęła się droga...

Bieszczadnik Awatar Barnaba
    Na forum od
    01.2005
    Rodem z
    Festung Posen

Domyślnie Odp: Obsunęła się droga...

a ja uważam że Piotr nie słusznie usunął posta. Ładna rymowanka, a jak by sie co czepiać to tu 80% postów to towarzyskie bajanie nie na temat.... Szczęściem dostałem powiadomienie na maila.... szkoda tylko że posty co raz częściej (w tym miesiącu już drugi raz) mam tylko na mailu
    https://bieszczady.guide- Że przewodnik napisałem i że ludzi uszczęśliwiam. A co!

Ekspert Roku 2008 Awatar Jabol
    Na forum od
    12.2004
    Rodem z
    Stamtąd

Jest na forum grupka ludzi która fffierdoli cokolwiek żeby zaistnieć... Zupełnie jak Doda Jakaśtam. Cały Offtopic czeka na waszą twórczość, do klawiatur i działajcie tam, sio sio spamery i nudziarze . Teraz znowu beda muchy w nosie bo Jabolek zwrócił uwagę? Admin niedobry bo nie daje pitolić? Możecie sobie mamrotać pod nosem i dziabac moja laleczkę woo doo śrubokrętem nawet cała noc. ja będę sobie słodko spał
    A wracając do tematu... rozmawiałem z drogowcami stawiajacymi znaki ostrzegawcze. Mówili że przyczyną nasiaknięcia nasypu był zapchany przepust. Powstało małe jeziorko zaporowe i to zrobiło najgorszą robotę. Obecnie osuwisko wciaż pracuje, wystarczy chwile popatrzeć i widac kolejne obsypujace sie grudki ziemii. Chyba nikt nie zgodziłby sie teraz wjechać tam ciezkim sprzętem do naprawy. Do przyszłego roku szlaban... Coś mi sie widzi że skorzystają na tym mieszkańcy Skorodnego bo trzeba bedzie jakoś połatać "drogę zastępczą" - z tego co widziałem, niektórzy nadkładaja dodatkowo drogi wracając kilkaset metrów po zostawione tłumiki
    Kilka znanych juz nam zwęzeń dróg też ma tendencje rozwojowe...
    Fot1 - "gdy strumyk płynie z wolna..." czyli przyczyna kłopotów koło czarnej
    fot2 - sakowczańska "przepaść" tez sie powiększa
    fot3 - samotny tłumik czeka na właściciela koło wodospadu pod "niedźwiedzią skałką"
    fot4 - wiecie gdzie?
    Pozdrawiam radośnie. Górska już piękne i pięknieć nie przestają...
    Załączone obrazki Załączone obrazki
    Ostatnio edytowane przez Jabol ; 22-09-2007 o 01:49
    ...jeno być niewidzialny jak Ten co mnie stworzył

Bieszczadnik Awatar Barnaba
    Na forum od
    01.2005
    Rodem z
    Festung Posen

te ostatnie mi sie widzi na drodze do Tarnawy... tak mi się tylko widzi...

Co do uwagi dotyczącej mojej uwagi- zawsze możesz dodać użytkownika nudnego namolnego czy kogo tylko zapragniesz do listy ignorowanych.
    https://bieszczady.guide- Że przewodnik napisałem i że ludzi uszczęśliwiam. A co!

Bieszczadnik Awatar Piotr
    Na forum od
    09.2002

Cytat Zamieszczone przez Jabol Zobacz posta
    fot4 - wiecie gdzie?
    To nie w Chmielu czasem?
    Pechem dla mieszkańców topicowego odcinka jest to że trafiło na drogę wojewódzką, osobiście nie wierze że zrobią to do lata, może wahadłowy jedynie. W Bieszczadach trzeba przyznać sporo wyremontowano dróg inie ma się czego za bardzo czepiać, ale to nie zasługa województwa. Jak wygląda temat dróg wojewódzkich widać dokładnie na drodze do Wołosatego, która podobno jest w planie do remontu (do 2014 czy coś?). Na miejscu tego dyrektorzyny, ktorego nazwisko wisi na parkingu w Wołosatem i służy do rzucania k...mi dawno bym zrezygnował, albo stanął tam sobie i posłuchał - z procesów za obrazę już by była kasa na remont tej drogi ;-) Tymczasem dziury mają się dobrze i trwa to długie lata, dyrektor tez ma się pewnie dobrze i ma to w d... ( a to dziwne bo droga "reprezentacyjna" - toć multum wali na Tarnice) a życie toczy się dalej.
    p.s - proponowanie objazdu przez Skorodne to zwykła bezczelność panie dyrektorze (vice) Hołota. Proponuje ruszyć dupe z fotela i pojeździć swoim (prywatnym) samochodem tak z tydzień w te i z powrotem na tym odcinku.
    Piotr
    Twoje Bieszczady - przewodnik po regionie
    Komańcza i okolice - serwis turystyczny

Poeta Roku 2010
    Poeta Roku 2009
    Poeta Roku 2008

Awatar WUKA
    Na forum od
    07.2006
    Rodem z
    Toruń

Mam wiadomość od mieszkanki Polany,ze być może zagrożone osuwiskiem są jeszcze inne odcinki drogi Czarna-Polana (ponoć w siedmiu miejscach) jest to opinia geologów,ale nie stawiam tego jako pewnik!

Ekspert Roku 2008 Awatar Jabol
    Na forum od
    12.2004
    Rodem z
    Stamtąd

zgadza sie Piotrze to osuwisko jest w Chmielu...
    Barnaba nie dodam cie do ignorowanych, bo kazdemu czasem zdarzy sie powiedziec coś konkretnego, Jedynie apeluje o troszkę samokontroli nie tylko do Ciebie. Sam nieraz juz coś pisałem a potem rezygnowałem zeby nie zasmiecać interesującego wątku. Zobacz ile ciekawych dyskusji zostało zarżnietych pitoleniem. Casem znajduje sie w "szukaju" ciekawy temat, potem "klik" i czyta sie dwadziescia postów o d... maryni. Nie chce sie z nikim obrazać. ostatnio nawet koleg Chris mnie pozytywnie zaskoczył, czego bym nie doznał dając go do ignorowanych. Do pitolenia i offtopicowania uzywam boxa i jest miło i przyjemnie...Czasem odczuwa sie jednak brak czata. Bywało tam miło onegdaj,aż przepona bolała od śmiechu
    Wracając do tematu dróg w bieszczadach to miałem okazję poznac w górach dwa sympatyczne szwajcarskie małzeństwa i usłyszałem od nich ze mamy tu u siebie bardzo dobre drogi i dobre mapy. jechalismy a znajomy jechał palcem po mapie i mamrotał sobie "rechts kurwe, dann links kurwe und noch links kurwe...jeder kurwe! " fajnie to brzmiało, bo jakieś dwa lata temu na tej samej trasie mamrotałem podobnie ale z polskim wydźwiekiem
    Ostatnio edytowane przez Jabol ; 22-09-2007 o 10:12
    ...jeno być niewidzialny jak Ten co mnie stworzył

Bieszczadnik Awatar Anyczka20
    Na forum od
    12.2004
    Rodem z
    Sanok / Dublin
    "Przechodź spokojnie przez hałas i pośpiech i pamiętaj,
    Jaki spokój można znaleźć w ciszy.
    Unikaj głośnych i napastliwych, są udręką ducha ..."

www.anyczka20.fotosik.pl
    www.youtube.com/Anyczka24

lucyna
    Guest

Jeszcze jedna droga jest zmknięta z powodu remontu. Łobozew-Ustianowa. Nie było zaznaczonego objazdu. Chyba w piątek "wjechałam w maliny." Wczoraj widziałam zakaz wjazdu.

Fotografik Roku 2010
    Fotografik Roku 2009
    Fotografik Roku 2008

Awatar bartolomeo
    Na forum od
    07.2005

Cytat Zamieszczone przez Piotr Zobacz posta
    [...] Jak wygląda temat dróg wojewódzkich widać dokładnie na drodze do Wołosatego, która podobno jest w planie do remontu (do 2014 czy coś?).
    Do drugiego mostka (z przerwą na pierwszy ) droga wyremontowana. Pierwszy mostek w rusztowaniach, drugi zdaje się czeka. Jak utrzymają tempo to przed zimą dojadą do Wołosatego.

Pozdrawiam
    Bartek
    Czterech panów B.

Bieszczadnik
    Na forum od
    10.2006
    Rodem z
    Burzyn

Cytat Zamieszczone przez Jabol Zobacz posta
    Wracając do tematu dróg w bieszczadach to miałem okazję poznac w górach dwa sympatyczne szwajcarskie małzeństwa i usłyszałem od nich ze mamy tu u siebie bardzo dobre drogi i dobre mapy. jechalismy a znajomy jechał palcem po mapie i mamrotał sobie "rechts kurwe, dann links kurwe und noch links kurwe...jeder kurwe! " fajnie to brzmiało, bo jakieś dwa lata temu na tej samej trasie mamrotałem podobnie ale z polskim wydźwiekiem
    Akurat w Szwajcarii na niektórych górskich odcinkach drogi sa nierówne i dziurawe.
    Bieszczadzkie obwodnice są dużo lepsze od wielu szwajcarskich dróg górskich.
    Francuzom nasze drogi w biesach spodobałyby sie jeszcze bardziej niż szwajcarom.

Jak widze na zdjęciach rowerem da się przejechać po tytułowym osuwisku.

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)