Strona 7 z 11 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 110

Wątek: Obsunęła się droga...

Domyślnie Odp: Obsunęła się droga...

Nie wiem czy śmiać się czy co.
    Ludzie z Polany postanowili wziąć sprawy w soje ręce, bo jak wiadomo Wójt Rogacki kupił nowy samochód i nie wypada tłuc sie po dziurach, więc zbierają pieniądze na wykonanie objazdu wokół osuwiska przez las. Swoją pomoc zadeklarowało nadleśnictwo więc może do lata uda się wykonać prowizoryczny objazd. Jak wieść gminna niesie podobno na remont drogi trzeba czekać 3 lata (takie informacje mam od sołtysa) .

Kronikarz Roku 2010
    Awatar bertrand236
    Na forum od
    07.2004
    Rodem z
    Poznań

Śmiać się, śmiać. Zawsze śmiech lepszy od płaczu.
    bertrand236

Cieszyć się, to wszak pierwsze w Polsce Partnerstwo Prywatno- Publiczne . Sam dołożyłem parę groszy.

Kronikarz Roku 2010
    Awatar bertrand236
    Na forum od
    07.2004
    Rodem z
    Poznań

Śmiech to przede wszystkim radość
    bertrand236

Bieszczadnik
    Na forum od
    11.2001
    Rodem z
    Warszawa (Ochota)

W ubiegłym roku, bezpośrednio po owej katastrofie budowlanej, słyszałem również o innym doraźnym i tymczasowym rozwiązaniu.
    Mianowicie o lekkim "podremontowaniu" drogi Polana - Lutowiska via Skorodne (9,7 km), tak, aby można nią było przejechać samochodem osobowym w czasie krótszym niż pół godziny i na biegu wyższym niż drugi.

Czy coś w tej sprawie "drgnęło" ?

Pytam się, bo 16. września ub. roku miałem taką oto przygodę (cytat z innego wątku):

Ci, co mnie znają, wiedzą że lubię urozmaicać sobie trasę wycieczki, zarówno pieszej, jak i samochodowej. Gdy tylko jest to możliwe, staram się wracać inną drogą niż przyszedłem lub przyjechałem. Nawet, jeśli się to wiąże z nadłożeniem drogi.
    Postanowiłem zatem nie wracać przez Wetlinę i Brzegi Górne, lecz w Dołżycy skręcić do Terki i Bukowca, tam wyjechać na małą obwodnicę i dalej skierować się na Polanę, Czarną i Lutowiska. Coś wprawdzie obiło mi się kilka dni wcześniej o uszy nt. jakiegoś uszkodzenia drogi na skutek opadów, ale pomyślałem, że oznacza to co najwyżej utrudnienie ruchu, a zresztą może już ową drogę zreperowano.

Wyjeżdżając w Bukowcu na obwodnicę i skręcając w prawo nie zauważyłem żadnego napisu, żadnego ostrzeżenia. I nigdzie dalej też go nie było ! Aż tu kilka kilometrów za Polaną - szlaban ze znakiem „zakaz ruchu wszelkich pojazdów”. Co robić ? Wracać z powrotem, nadkładając kilkadziesiąt kilometrów ? Nie. Wróciłem więc tylko do Polany i skręciłem na drogę (jak najbardziej publiczną i jak najbardziej przewidzianą dla ruchu samochodowego) relacji Polana - Lutowiska, via Skorodne. Chyba 9,7 km. Pokonanie tego odcinka (już po ciemku) zajęło mi prawie godzinę. W końcu toyota corolla nie jest samochodem terenowym i naprawdę nie zależało mi na pozostawieniu gdzieś po drodze miski olejowej czy tłumika. Prowadziłem wóz z nosem przy szybie, cały czas na drugim biegu, a przez kilka chwil nawet na pierwszym (na drugim nie dawał już rady). Żona siedziała blada obok mnie i dyskutowała z Adamem i Anią, co zrobimy, jeśli się tu „rozkraczymy”. Mruknąłem, że zadzwonię do Piaseczna k/Warszawy do Toyota-Chodzeń po pomoc. Przecież podczas niedawnego przeglądu nakleili mi swoją nalepkę z ofertą autoholowania w razie potrzeby.
    Nie jestem kierowcą rajdowym, ale w końcu udało mi się dotrzeć do obwodnicy (wyjazd na nią jest tuż przed Lutowiskami) bez szwanku.
    Serdecznie pozdrawiam
    Stały Bywalec.
    Pozdrawia Was także mój druh
    Jastrząb z Otrytu

Bieszczadnik Awatar Polej
    Na forum od
    11.2004
    Rodem z
    Międzychód

Cytat Zamieszczone przez Krzysztof Franczak Zobacz posta
    Sam dołożyłem parę groszy.
    Słusznie - trza o wójta dbać !
    Pozdrawiam
    Przemek

lucyna
    Guest

Drgnęło. O ile będzie dofinansowanie, a raczej będzie droga Polana-Skorodne-Lutowiska będzie wyremontowana. Podobnie jak Ustianowa-Łobozew-Daszówka. Zostanie także zabezpieczone osuwisko przed Zatwarnicą i naprawiona w tym miejscu nawierzchnia drogi.

Cytat Zamieszczone przez Polej Zobacz posta
    Słusznie - trza o wójta dbać !
    Gdyby o niego chodziło to ....?
    Raczej nie będzie też remontu drogi przez Skorodne. Koszt byłby wyższy od naprawy drogi z Polany ale jeśli jakieś B. Ważne Osoby mają działki w Skorodnem to będzie autostrada.

Bieszczadnik Awatar wojtek legionowo
    Na forum od
    01.2005
    Rodem z
    legionowo

Do dzisiaj nie wiedziałem,że jestem ważną osobą mającą od ładnych kilku lat działkę w Skorodnem no no.
    Wojtek legionowo

Bieszczadnik Awatar wojtek legionowo
    Na forum od
    01.2005
    Rodem z
    legionowo

drogę Polana -Lutowiska pokonuję wielokrotnie,każdego roku i to nie terenówką tylko albo swoim nissanem lub córy sportową mazdą i nigdy nie miałem problemu z przejazdem może tylko trochę wolniej się jechało,ale za to jakie atrakcje,nos przy szybie i slalom między dziurami.
    Wojtek legionowo

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)