Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 41

Wątek: Bieszczadzki debiut

Domyślnie Odp: Bieszczadzki debiut

Wątek się rozwija. Dziękuję Michałowi za info o księgarniach, Stasiowivino - za link dot. komunikacji. No i cieszę się z polemiki dotyczącej "Bieszczadzkiej korony". Stachanowcem nie jestem. Lubię podziwiać widoki, porobić zdjęcia. A jeśli liczba 38 u Vm2301 oznacza wiek, to jestem tylko trochę młodszy...

Bieszczadnik
    Na forum od
    01.2006

Cytat Zamieszczone przez chylonides Zobacz posta
    A jeśli liczba 38 u Vm2301 oznacza wiek, to jestem tylko trochę młodszy...
    Nie, mam 96 lat i ważę 38

Powodzenia na szlaku

"Bieszczady przewodnik dla prawdziwe turysty przejrzałem, faktycznie zawartość wydaje się pełna praktycznych informacji (choć inne też zajmują też sporo miejsca). Zakupiłem wydanie z 2006 r. - dzięki poradzie Michała w Galerii Bałtyckiej (W Gdyni przy Pl.Kaszubskim dostępne jest wydanie z 2004 r.). Teraz studiuję przewodnik...
    Mam jeszcze pytanie, jak wygląda w okolicach Ustrzyk G. kwestia zasięgów tel.komórkowych? Gdyby Ktoś mógł napisać coś na temat i o zaopatrzeniu ustrzyckich sklepów w żywność, to byłbym wdzięczny. Pozdrawiam.

Bieszczadnik
    Na forum od
    11.2001
    Rodem z
    Warszawa (Ochota)

Cytat Zamieszczone przez chylonides Zobacz posta
    (...)
    Mam jeszcze pytanie, jak wygląda w okolicach Ustrzyk G. kwestia zasięgów tel.komórkowych? Gdyby Ktoś mógł napisać coś na temat i o zaopatrzeniu ustrzyckich sklepów w żywność, to byłbym wdzięczny. Pozdrawiam.
    1. Telefony komórkowe działają, tylko nie wiem, czy wszystkich operatorów. Mój GSM Plus pokazywał w UG wszystkie kreski zasięgu.

2. Żywność w UG kupisz bez najmniejszego problemu. Także podstawowe artykuły codziennego użytku. Do tej pory używam dobry szampon do włosów, który kupiłem tam w maju.

3. Przypomniało mi się, że z kupnem pieczywa mogą czasem być kłopoty, ale dopiero po południu. Tu "trzymaj rękę na pulsie" i dbaj o zaopatrzenie w pieczywo. Lepiej chyba zjeść chleb czerstwy niż żaden.
    Serdecznie pozdrawiam
    Stały Bywalec.
    Pozdrawia Was także mój druh
    Jastrząb z Otrytu

OK Dzięki dla Stałego Bywalca.

Bieszczadnik Awatar Barnaba
    Na forum od
    01.2005
    Rodem z
    Festung Posen

Cytat Zamieszczone przez Stały Bywalec Zobacz posta
    3. Przypomniało mi się, że z kupnem pieczywa mogą czasem być kłopoty, ale dopiero po południu. Tu "trzymaj rękę na pulsie" i dbaj o zaopatrzenie w pieczywo. Lepiej chyba zjeść chleb czerstwy niż żaden.
    Pytaj o chleb z Diabligrodu! To dopiero rarytas, prawdziwy rodzynek wśród chlebów....
    https://bieszczady.guide- Że przewodnik napisałem i że ludzi uszczęśliwiam. A co!

Na forum od
    07.2008
    Rodem z
    Krk

witam.
    Potrzebuję informacji które trasy są najbezpieczniejsze dla osoby samej chodzącej po górach. Nigdy nie byłam w Bieszczadach, do tej pory chodziłam z kumpelami po Beskidach. W tym roku niestety szykuje się samodzielny wyjazd i tu są moje obawy przed zbyt odludnymi szlakami.
    Bardzo proszę o informacje, które trasy są w miarę tłoczne, wiem ,że w tłumie średnio się odpoczywa, ale chciałabym cało wrócić z wakacji.
    Dodam, że nie ma znaczenia czy szlak jest trudny czy nie.
    Wiem ,że to trochę nietypowe pytanie, ale będę wdzięczna za konkretne odpowiedzi.
    Pozdrawiam

Ekspert Roku 2008 Awatar Jabol
    Na forum od
    12.2004
    Rodem z
    Stamtąd

chylonides--> w okolicach ustrzyk grn uważaj na sieci ukraińskie bo łupia 4,90 za minutę i 1,20 za wysłanego esesmana. Najlepiej ustaw sobie manualny wybór sieci bo nie zawsze nasi sasiedzi sa uprzejmi uprzedzić cie ze jesteś w ich pazernych szponach. Tarnica ,Caryca i Rawki to ich teren łowiecki...
    rybka---> to są bieszczady, złego luda tu mało, najwęcej w okolicach Soliny ale poznasz ich po żelu na łbach i klapkach lub adasiach na kopytach.
    idź sobie niebieskim z zagórza... albo niebieskim z ustrzyk dln... kupe cudnych miejsc...tam masz spokój, jesli interesują cie namioty z desek dam cynk na pw.
    ...jeno być niewidzialny jak Ten co mnie stworzył

Bieszczadnik Awatar wadera
    Na forum od
    03.2008
    Rodem z
    okolice Lublina duszą zawsze conajmniej 1000 m npm

Cytat Zamieszczone przez rybka Zobacz posta
    witam.
    Potrzebuję informacji które trasy są najbezpieczniejsze dla osoby samej chodzącej po górach. Nigdy nie byłam w Bieszczadach, do tej pory chodziłam z kumpelami po Beskidach. W tym roku niestety szykuje się samodzielny wyjazd i tu są moje obawy przed zbyt odludnymi szlakami.
    Bardzo proszę o informacje, które trasy są w miarę tłoczne, wiem ,że w tłumie średnio się odpoczywa, ale chciałabym cało wrócić z wakacji.
    Dodam, że nie ma znaczenia czy szlak jest trudny czy nie.
    Wiem ,że to trochę nietypowe pytanie, ale będę wdzięczna za konkretne odpowiedzi.
    Pozdrawiam
    Moim zdaniem im bardziej odludny szlak tym bezpieczniej .kiedyś zaczepiający mnie dresiarz na Caryńskiej był bardziej irytujący niż spotykane w dolinie żmijki

Na forum od
    07.2008
    Rodem z
    Krk

Bieszczad nie znam zupełnie i nie wiem jak tam to wszystko wygląda. W Tatrach dresiarze to wchodzą do pewnej wysokości , i na ogół w schronisku przy Morskim Oku zatrzymują się na piwie.
    A w moim ukochanym Beskidzie Makowskim nie ma żywego ducha, czasem się tylko drwali spotyka.
    To pytanie jest takie, które szlaki tak orientacyjnie są najbardziej zaludnione, które średnio, a które wcale. Najwyżej sobie coś wybiorę średniozadeptanego .
    Ja mam plan żeby zatrzymać się w Cisnej ( jak się wcisnę w jakąś kwaterę, bo na ogół jadę w ciemno i szukam czegoś na miejscu) i stamtąd będę robić wypady. Już się doczytałam na forum by wracać szlakiem , a nie busem.
    Pozdrawiam

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)