Pokaż wyniki od 1 do 10 z 85

Wątek: Co to się porobiło !

Mieszany widok

Domyślnie Odp: Co to się porobiło !

Urząd Celny twierdzi że takie wymogi stawia UE...

Ale tego typu przepisy nie zmniejszą ruchu na granicy, Ci ludzie nadal będą jeździć po fajki bo nic innego im nie pozostało. Będzie więcej kombinacji, a co za tym idzie bardziej szczegółowe kontrole, a efektem tego nadal będą kolejki...

Dwa lata temu zamknęli na jakiś czas Medykę gdyż była modernizacja przejścia. I co z tego wyszło ? Nic ! Jest nadal tak samo, tyle, że zrobili specjalne barierki aby ludzi dzielić jak bydło...

Malkontent Roku 2009 Awatar Krysia
    Na forum od
    09.2006

Unia...
    i tak najgorszą rzeczą z tych granicznych wynalazków są wizy dla Ukraińców i to też ponoć unia...
    "...Lecz ja wrócę tu, będę w twoim śnie.
    Nikt nie zabroni nam śnić..."
    Bogdan Loebl

Botak Roku 2016 Awatar asia999
    Na forum od
    11.2008
    Rodem z
    jakieś 73 cm od Tarnicy ... w skali 1:1.000.000

taaaaaaak...... mozna wrzeszczeć na SG, tylko, że tak naprawdę oni niewiele mają do norm (czyli ile można). Ci panowie są głównie od sprawdzania paszportów i pilnowania porządku na przejściu, natomiast obrotem towarowym zajmuje się służba celna, która również wykonuje tylko przepisy. Zawsze się myliło i myli celnika z SG - zwłaszcza, jeśli chodzi o łapówki - wszyscy dawali "celnikowi" tylko nie zwracali uwagi na kolor munduru....A tak swoją drogą to takie same normy wprowadzają również węgrzy i słowacy więc podkarapckie mrówki nie muszą się czuć jakoś specjalnie pokrzywdzone.

Botak Roku 2016 Awatar asia999
    Na forum od
    11.2008
    Rodem z
    jakieś 73 cm od Tarnicy ... w skali 1:1.000.000

aaaaa jeszcze tylko dodam, że statkiem i samolotem mozna wwieźć duuuużo więcej

Bieszczadnik Awatar joorg
    Na forum od
    01.2005
    Rodem z
    Krosno

Cytat Zamieszczone przez asia999 Zobacz posta
    taaaaaaak...... mozna wrzeszczeć na SG, tylko, że tak naprawdę oni niewiele mają do norm (czyli ile można)....
    SG i celnicy (to służby) są do egzekwowania prawa i przepisów, które organ ustawodawczy wydał, a nie do dyskutowania o słuszności czy nie i określania ile kto może przenieść czego.Dlatego nie wciągąjcie tych służb do jakiegoś tam popierania "mrówek", oni tego wcale nie czynią.
    Żyjemy w wspólnotach miedzynarodowych i jeżeli Słowacja i Węgery wydają przepis ,że wolno przenieść jednorazowa 40 szt papierosów , to Polska akurat nie będzie pozwalać na przeniesienie dwóch kartonów, bo jaki wtedy miało by to sens.
    Ja jestem za ograniczeniami , dlaczego ja mam płacić podatki itd. a "mrówki"(czytaj przemytnicy) którzy w większości są na rentach chorobowych lub zasiłkach dla bezrobotnych mają prowadzić "legalny" przemyt i miesięcznie bez płacenia podatków i ubezpieczenia zarabiać ok 2500 PNL
    Może wreszczie będzie można normalnie przejść przez tą granicę.
    ps. wszyscy chcemy jeżdzić "bez granic " na Słowację ..Węgry itd. , coś za coś , musimy mieć wspólne przepisy, bo jak inaczej ma być ład i porządek.
    Właśnie przed godziną byłem sobie na Słowacji tuż za granicą , zjadłem smaczny ich serek w panierce , zrobiłem małe zakupy , i nikt mi do bagażnika nie zagladał jak wracałem, i to jest właśnie to.
    Ostatnio edytowane przez joorg ; 03-12-2008 o 21:52
    "dosyć często rozważam co jest warte me życie?...tam na dole zostało wszystko to co cię męczy ,patrząc z góry w około - świat wydaje się lepszy.."
    Pozdrawiam Janusz

Janusz mniejszych kolejek nie będzie, bo ludzie nie przestaną chodzić po fajki, a kontrole będą jeszcze dokładniejsze... nie tędy droga...

Bieszczadnik Awatar joorg
    Na forum od
    01.2005
    Rodem z
    Krosno

Cytat Zamieszczone przez machoney Zobacz posta
    Janusz mniejszych kolejek nie będzie, bo ludzie nie przestaną chodzić po fajki, a kontrole będą jeszcze dokładniejsze... nie tędy droga...
    Pewnie masz rację, to w takim razie jedynym wyjściem to zrównanie cen papierosów na Ukrainie z cenami u nas.
    "dosyć często rozważam co jest warte me życie?...tam na dole zostało wszystko to co cię męczy ,patrząc z góry w około - świat wydaje się lepszy.."
    Pozdrawiam Janusz

Bieszczadnik
    Na forum od
    01.2006
    Rodem z
    Ruda Śląska

Cytat Zamieszczone przez machoney Zobacz posta
    Urząd Celny twierdzi że takie wymogi stawia UE...
    Urząd Celny bredzi próbując zwalić winę na kogoś innego. Sami tłumaczyli że większość państw ma takie przepisy - skoro większość to znaczy że nie wszyscy, czyli nie ma przepisu nakazującego wprowadzić w Polsce takie prawo.

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)