Strona 75 z 91 PierwszyPierwszy ... 25 65 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 85 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 741 do 750 z 906

Wątek: Beda strzelac do wilków

Bieszczadnik Awatar Marcin
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Zagórz

Domyślnie Odp: Beda strzelac do wilków

Nie wiem ile w tym prawdy ale mieszkańcy Smoluchowa ciszą się złą sławą w Bieszczadach
    Ledwie 3. tam zamieszkał a już takie plotki...

Psy to taki trening walki wręcz dla wilków.

Botak Roku 2016 Awatar asia999
    Na forum od
    11.2008
    Rodem z
    jakieś 73 cm od Tarnicy ... w skali 1:1.000.000

Cytat Zamieszczone przez trzykropkiinicwiecej Zobacz posta
    ...to sam się wezme za wyhodowanie jakiejś groźnej hybrydy (np. wkurwozaura), coby sobie dała redę z miejscowymi kłusolami...
    sam osobiście? czyli, że niedługo zaczną po lesie biegać małe wilczki z trzema kropkami na grzbiecie....

Na forum od
    11.2008
    Rodem z

no to dalej nie wiem - czy te wilki, które sobie zabiorą jakiegoś psa ze wsi jedzą te psy czy tylko je zabijają?

Literat Roku 2013

Awatar trzykropkiinicwiecej
    Na forum od
    04.2007
    Rodem z
    Nigdziebądź nad Osławą

...ee... no może troche mniej będą przypominać "Pierdonkę" ..ale już biegają prototypy... bo miejscowi strelali cosik... a swoją drogą.. ciekawy wywiad jest w innym temacie pt. Myśliwi... pozdrawiam miłośników Ciszy

co do mojej bytności a względy bezpieczeństwa we wsi.. to raczej boją się jak nie ide do sklepu i pod sklepem nie mam drobnych dla miejscowych.. o tak .. wtedy na nich pada blady stRach
    co do piesów... to widziałem i połknięte i nadgryzione.. więc mnogość zabaw o dowolnośc interpretacji występuje u Szarych Braci względem zabaw ścierwem
    Ostatnio edytowane przez trzykropkiinicwiecej ; 13-12-2008 o 16:46 Powód: dodatek+

Bieszczadnik
    Na forum od
    01.2006

Kanibalizm wśród wilków się ponoć zdarza, więc czemu by pogardzić jakimś krewnym.

No i młode trza nauczyć posługiwania się kłami, a zabawek drewnianych nie wystrugają...

Pozdrawiam:)

Ja bym sie o mieszance w Bieszczadach nie bal.
    Widzialem z bliska morde basiora alfa w okolicach Kosowca zaden ze znanych mi psow by mu nie pokryl samicy nie ma takiej opcji.
    Kiedys nie takie psy po lesie biegaly. O kilku legendy krazyly same w pojedynke do lasu chadzaly na 2 tygodnie i lepiej radzily se a mieszancow jak widac nie zostawily.
    Jest tez mozliwosc ze basior pokryje jakas suke ale wtedy potomstwo zostaj w tzw domu a nie w lesie czyli problemu nie ma. Jest taka rasa jak wilczek czeski ktora z zalozenia ma cwierc krwi wilka a reszte bodaj owczarka niemieckiego widzialem takiego w bieszczadach. Dodatkowo zdarzaly sie w bieszczadach wilki mniej lub bardziej oswojone. Co by tu jeszcze..... jak wilk ma sposobnosc to wedle mnie czesciej jednak podje sobie tej psinki.. a co stac go. O kanibalizmie wsrod bieszczadzkich wilkow natomiast nie slyszalem.

Bieszczadnik Awatar Piotr
    Na forum od
    09.2002

Cytat Zamieszczone przez czternastak Zobacz posta
    Jest taka rasa jak wilczek czeski ktora z zalozenia ma cwierc krwi wilka a reszte bodaj owczarka niemieckiego widzialem takiego w bieszczadach.
    Czeski wilczak jest akurat dobrym przykładem że krzyżowanie wilka z psem nie przynosi oczekiwanych rezultatów. Ta rasa powstała (jest zarejestrowana w FCI) ze skrzyżowania wilka z z owczarkiem niemieckim w celu zwiększenia wytrzymałości i zdolności do regeneracji tego drugiego - miała to być główna cecha przekazana przez wilka; czyli miał powstać pies o charakterze owczarka i wytrzymałości wilka. I tak się - po części - stało. Wilczak jest 2 razy bardziej wytrzymały. Tyle że okazuje się, że przy krzyżowaniu wilka z psem, jako dominująca przekazywana jest inna cecha wilka: wilk jest bojaźliwym, strachliwym i nieufnym zwierzęciem. Z tego tez powodu wilczak jest trudnym w szkoleniu psem - na pewno nie dla każdego, ale poprzez kolejne pokolenia stał się coraz bardziej możliwym do ułożenia zwierzakiem, pracują m.in. w policji, ratownictwie, itp. Tyle że należy pamiętac o tym - co tu często jest pomijane - że wilczak to nie krzyżówka w prostej linii; ot bierzemy sobie wilka, psa i mamy wilczaka, albo coś podobnego - nigdy w życiu. Wilczak to efekt kilkudziesięcioletnej pracy badawczej, metodą prób i błędów a od roku 1983 w hodowli tej rasy nie stosuje się domieszki wilka - krzyżuje się już tylko wilczaki.
    Piotr
    Twoje Bieszczady - przewodnik po regionie
    Komańcza i okolice - serwis turystyczny

Na forum od
    11.2008
    Rodem z

Przeczytałam w gazecie z programem telewizyjnym:

"Wilki wcale nie ostrzą sobie zębów na stada zwierząt hodowlanych.Dopóki wystarcza dla nich zwierzyny łownej, nie interesują się owcami, końmi czy krowami.Paradoksalnie - i wbrew obiegowej opinii - odstrzał wilków zwiększa zagrożenie dla zwierząt hodowlanych. Dzieje się tak, ponieważ zdziesiątkowanej przez myśliwych watasze trudniej jest polować na dziką zwierzynę."

no i znowy wychodzi na to, że jak człowiek zaczyna za bardzo kombinować, regulować przyrodę po swojemu i bawić się w Pana Boga to sam dostanie w końcu obuchem swojej własnej strzelby w łeb (nie wiem czy strzelba ma obuch czy cóś innego...)

Bieszczadnik
    Na forum od
    12.2006

Zdaje się,że strzelba ma kolbę. Poza tym - racja,ludzie wciąż kombinują,jakby tu jeszcze być mądrzejszymi od natury,jej biologicznego rytmu,a skutki wiadome. Zamiast się przystosować,niszczą.,ile się da.Każdy głos rozsądku liczy się w tej mierze.Na ogół słychać wołanie "hej,Ignacy,daj gwintówkę".Bylażby równowaga,gdyby wilki miały koła łowieckie zaopatrzone w proch i strzelby no i ściśle określony kierunek regulacji natury: człowieka.
    "Można objechać cały świat i nie widzieć niczego"

Na forum od
    11.2008
    Rodem z

no tak strzelba ma kolbę...

Cytat Zamieszczone przez Juraj Zobacz posta
    Bylażby równowaga,gdyby wilki miały koła łowieckie zaopatrzone w proch i strzelby no i ściśle określony kierunek regulacji natury: człowieka.
    eeee, może nie aż tak drastycznie...chyba wystarczy niektórym niewyżytym i niedowartościowanym facecikom bawiącym się w panów życia i śmierci wskazać jakieś inne zajęcie...

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 2 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 2 gości)