Obejrzałem dzisiaj. Miałem taką możliwość. Jestem pod dużym wrażeniem. Dla mnie jest to program, który powinno się pokazywać w szkołach młodym adeptom dziennikarstwa, jako wzorcowy przykład, jak nie należy przeprowadzać promocji /miasta, regionu, ludzi itp./
Na usprawiedliwienie realizatorzy mają tylko jedno: zaledwie kilka minut programu pochlastane na kilka części. Nie wiem, czy w tak krótkim czasie można zrobić coś sensownego. Jeżeli jednak nie można, to chyba lepiej ten czas można byłoby wykorzystać np. na pokazanie Tośki i miejsca, gdzie swoje sery wyrabia z akcentem na miejsce. Opowiadanie z czego Tośka robi ser mało kogo chyba interesuje. Może sie mylę...
Pozdrawiam
bertrand236
Jacek Kleyf - Telewizja.
Najleprze jest wykonanie tego utworu przez grupę "Bez Jacka"... Krążył kiedyś po necie taki folder z mp3: Yapa powojenna...
Cała metafizyka telewizjiWykrył pies bimbrownię na czas, wycinanki robi wujek,
jak smarować margaryną telewizja transmituje.
...
Usia, siusia, cepeliada, w ogródeczku panna Mania.
Chmurka się przejęzyczyła, jaja nie do wytrzymania
...
Z telewizji jego matka, z gazet dzieci do zrobienia,
żona jakby trochę z radia a on cały z obwieszczenia
Nie wiem czy ktoś z was ogląda z tvn meteo ale ostatnio coś mnie zdziwiło, a przy okazji zaniepokoiło.Co pół godzinie(nie jestem pewien czy dokłądnie) na tvn meteo opisywana jest pogoda w polskich kurortach narciarskich. Kilka lat temu pamiętam że właśnie w tym programie opisywane były stacje w Bieszczadach(i okolicach bliższych lub dalszych) między innymi ustrzyki górne arłamów, ustzryki dolne.Obecnie nie ma tam opisu żadnej z powyższych stacji. Jak tu się nie dziwić, że do Ustrzyk Dolnych przyjeżdza coraz mniej ludzi![]()
Problem oczywiście w tym z jakim nastawieniem(pomysłem) przyjeżdża ekipa TV ale z drugiej strony sporo-zwłaszcza w programie na żywo- zależy od "występujących". Nie można dać się zmanipulować .Ile razy słyszałem teksty o tym ,że bieszczady są zasypane a drogi nieprzejezdne lub (w zależności od sytacji),że nie ma śniegu i nuda okropna, o lansowaniu swego czasu biedy nie wspomnę. Często mówią to ludzie ,którzy żyją z turystów. Może to sprawa "onieśmielenia" "światowej urody prezenterką". W każdym razie trzeba z tym żyć ,że przez jakieś kilka sezonów Bieszczady będą zakapiorskie ale jak z biedą to minie napewno .Róbmy wszystko żeby nikt nie wymyślił czegoś gorszego!
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)