Strona 4 z 17 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 14 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 165

Wątek: Taras widokowy na Tarnicy

Bieszczadnik
    Na forum od
    01.2006

Domyślnie Odp: Taras widokowy na Tarnicy

Jeszcze chyba nie...ale niewiele brakuje...tłok jest ogromny, ale chyba jeszcze nie ma kolejek do wejścia na szczyt

...zresztą nie wiem...jakoś w szczycie sezonu wolę szczytować gdzie indziej...

Bieszczadnik Awatar Polej
    Na forum od
    11.2004
    Rodem z
    Międzychód

Cytat Zamieszczone przez vm2301 Zobacz posta

...zresztą nie wiem...jakoś w szczycie sezonu wolę szczytować gdzie indziej...
    Dokładnie tak, szczytowanie to bardzo intymna sprawa
    Pozdrawiam
    Przemek

Bieszczadnik Awatar Stirlitz
    Na forum od
    02.2006
    Rodem z
    Rzeszów

Napadł mnie o poranku pomysł. Odtwórzmy w rejonie gniazda Tarnicy umocnienia z I wojny światowej. Okopy, druty, stanowiska ckm-ów. Mogą być nawet stylizowane na oryginalne, żołnierze w mundurach z epoki. Z ostrą amunicją rzecz jasna Wtedy żaden taras czy platforma widokowo-ochronna czy jakkolwiek to zwać nie będzie potrzebna. A i szlaki nie będą poniszczone. Proponuję zawieszać ogień od października do marca, co by jednak ktoś tam jeszcze wszedł. A tym którym uda się to w sezonie mogę nawet ufundować darmową obserwację przez lunetę, a co.

Bieszczadnik Awatar Basia Z.
    Na forum od
    05.2007
    Rodem z
    Chorzów

Cytat Zamieszczone przez piotrrz Zobacz posta

I wtedy Tarnica będzie jak Giewont w lipcu
    W zeszłym roku byłam w lipcu na Giewoncie, przy bardzo ładnej pogodzie (służbowo, prywatnie raczej akurat tam nie chodzę).

I bez przesady. Nie ma tam sygnalizacji świetlnej ani też barierek, ani metalowych platform.
    Owszem na podejściu są łańcuchy, ludzie ustawiają się w kolejkę, ale nie jest ona zbyt długa.
    Na szczycie jednorazowo 30-40 osób, zejście wyznaczone drugą stroną niż wejście. Ruch przebiega sprawnie.

Coś mi się widzi ze frekwencja w "dzikich Bieszczadach" przekracza tą tatrzańską.

Pozdrowienia

Basia

Bieszczadnik Awatar Konrad783
    Na forum od
    01.2009
    Rodem z
    Rzeszów/Kielanówka

A jak by tak postarać sie o unijne dotacje, postawić kilka elektrowni wiatrowych na Tarnicy, Haliczu i Szerokim Wierchu i oświetlić wszystkie trasy. Możliwość wyjścia na tarnicy 24/h sprawi że zniknie tłok na szlakach.

Kronikarz Roku 2011 Awatar buba
    Na forum od
    02.2006
    Rodem z
    Oława

Cytat Zamieszczone przez Konrad783 Zobacz posta
    A jak by tak postarać sie o unijne dotacje, postawić kilka elektrowni wiatrowych na Tarnicy, Haliczu i Szerokim Wierchu i oświetlić wszystkie trasy. Możliwość wyjścia na tarnicy 24/h sprawi że zniknie tłok na szlakach.
    nie no pomysl rewelka! trzeba jak najszybciej wcielic w zycie! najlepiej napiszmy w tej sprawie petycje do jakis wladz lokalnych! albo do gazety?? los bieszczad nie moze nam byc obojetny!!
    "ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "

na wiecznych wagarach od życia...

diabel-1410
    Guest

To ja poprosze jednak okopy z I wojny i duuzo amunicji

Ja pierdziele 4 strony pierdół o hot dogach i innych stworach...

W porównaniu do Beskidów Zachodnich (tu pewnie Basia mogłaby to przybliżyć) to "nasze" Wschodnie mają bardzo ubogie zagospodarowanie turystyczne jeżeli chodzi o wyższe partie gór...

Brak tu wyciągów, schronisk, wież widokowych...

Co do Tarnicy to o tych planach słyszałem jakieś dwa lata temu. Teren szczytu ma po prostu zostać ogrodzony barierkami aby ludzie nie zadeptywali całego masywu. Czy to coś da ? Zobaczymy ale nie popadajmy w skrajności. Równie dobrze można ściągnąć na dół krzyż i zrobi się luźniej albo oddać Tarnicę Ukrainie i wtedy będziemy zadeptywać inny szczyt.

Co do wiaty to widziałem, że powstała takowa w Wołosatem, dość duża - szkoda że fotki nie zrobiłem. Natomiast na Przełęczy pod Tarnicą są już przygotowane elementy...

Proponuję porozmawiać o plusach i minusach tego przedsięwzięcia a nie bić piany...

Wesołych Świąt !!!

Botak Roku 2017 Awatar długi
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Sopot

Ławy fajne, podobają mi się. Szkoda, że na polu w Duszatynie takich już niema. Stare już się rozpadły, a nowych nie ma komu zrobić. Na polu namiotowym to one się "należą", ale na Tarnicy? Nie mam przekonania. No ale ja tam nie bywam latem. Mnie nie są potrzebne i na polu ich brak mi nie wadzi.
    Pozdrawiam
    Długi

Bieszczadnik Awatar Henek
    Na forum od
    01.2004
    Rodem z
    Rzeszow

Machoney napisał :
    Proponuję porozmawiać o plusach i minusach tego przedsięwzięcia a nie bić piany...
    Luzik, wyrzuć na luzik. Forum to nie konferencja naukowa i nic nie szkodzi pogadać trochę na luzie.
    Będzie dobrze. Usmiechnij się
    a propos
    Co do wiaty to widziałem, że powstała takowa w Wołosatem, dość duża
    ...czy jeszcze ktoś pamięta ile kiedyś było deszczochronów
    a które poległy pod upływem czasu ?

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)