Strona 9 z 17 PierwszyPierwszy ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 165

Wątek: Taras widokowy na Tarnicy

Kronikarz Roku 2017
    Kronikarz Roku 2015
    Awatar coshoo
    Na forum od
    09.2004

Domyślnie Odp: Taras widokowy na Tarnicy

Cytat Zamieszczone przez orsini Zobacz posta
    Dzięki Bogu na Ukrainie nie ma wiatek, tarasików widokowych, siatek na skałkach...na razie przynajmniej, więc trza korzystać
    amen

Bieszczadnik
    Na forum od
    08.2007

gzdyby po ukraińskich bieszczadach przeszło tyle ludzi co po polskich to zapewne by wyglądały tak samo jak nasze zasmiecone wydeptane (właśnie po to są siatki), czt Ty wiesz ile szlaków jest na Ukrainie a ile u nas wieć nie dziw sieże ze sasiatki na szlakach przynajmniej przyroda troszeczke sie odbudowuje.Polacy mają te zasade ze jezeli to nie u niego w domu to można śmiecić i robić wszystko co tylko się da.

Malkontent Roku 2009 Awatar Krysia
    Na forum od
    09.2006

No dziwię się, bo jakby po Bieszczadach przeszło tylu turystów co przez Tatry przełazi... a siatek tam nie widziałam za specjalnie. Tam pewnie inni turyści chodzą i nie rozdeptują skałek i trawek.
    "...Lecz ja wrócę tu, będę w twoim śnie.
    Nikt nie zabroni nam śnić..."
    Bogdan Loebl

Kronikarz Roku 2011 Awatar buba
    Na forum od
    02.2006
    Rodem z
    Oława

Dzięki Bogu na Ukrainie nie ma wiatek, tarasików widokowych, siatek na skałkach...na razie przynajmniej, więc trza korzystać
    taaaa, moze przez jakis czas jeszcze tak tam pobedzie... choc moze za jakis czas nasi wspaniali rodacy jak znudza sie juz znakowaniem ukrainskich szlakow postanowia w ramach bratniej pomocy i tam pobudowac wiaty, tarasy, laweczki, brukowane sciezki i inne syfy- w koncu to dla dobra turystow, przyrody i gor wogole , podobnie jak szlaki...

Cytat Zamieszczone przez Teresa45 Zobacz posta
    czt Ty wiesz ile szlaków jest na Ukrainie a ile u nas wieć nie dziw sieże ze sasiatki na szlakach przynajmniej przyroda troszeczke sie odbudowuje..
    ale polacy juz nad tym pracuja by te liczbe wyrownac... tacy juz sa, nie wystarcza ze maja zasyfione swoje gory, chca tez zasrac tereny gdzie dotychczas bylo fajnie..
    Ostatnio edytowane przez buba ; 22-10-2009 o 11:16
    "ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "

na wiecznych wagarach od życia...

Na forum od
    09.2006

Buba spadaj więcej szlaków ponad to co już jest nie będzie;-))))
    Albo lepiej pojedź z nami kiedyś malować!;-)))
    o;-))))
    Ostatnio edytowane przez Krysia ; 22-10-2009 o 11:20
    Bogdan Loebl

Bieszczadnik Awatar dziabka1
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    warszawa

Może w tym wątku to ciut OT, ale muszę przyznać, ze w kwestii szlaków popieram Bubę. Jeżeli nie ma szlaków, to w góry jadą osoby, które potrafią sobie poradzić w terenie - obyte z mapą i kompasem. A jak już wymazali znaczki na kamieniach i drzewach, to są historie, że jak zniknie znak, to robi się tragedia. A znaki na Ukrainie mimo wszystko pozostawiają ciut do życzenia. W tym roku w Osmołodzie zetknęłam się blisko z tym kłopotem - bo polskie turysty próbowali się szlaku trzymać i się ostro pogubili. Naprawdę lepiej wierzyć sobie, wydeptanym płajom, mapie i kompasowi, oto co. Tym bardziej w górach typu Gorgany.

pozdro :)
    madzia

Bieszczadnik Awatar Basia Z.
    Na forum od
    05.2007
    Rodem z
    Chorzów

Cytat Zamieszczone przez dziabka1 Zobacz posta
    Może w tym wątku to ciut OT, ale muszę przyznać, ze w kwestii szlaków popieram Bubę. Jeżeli nie ma szlaków, to w góry jadą osoby, które potrafią sobie poradzić w terenie - obyte z mapą i kompasem. A jak już wymazali znaczki na kamieniach i drzewach, to są historie, że jak zniknie znak, to robi się tragedia. A znaki na Ukrainie mimo wszystko pozostawiają ciut do życzenia. W tym roku w Osmołodzie zetknęłam się blisko z tym kłopotem - bo polskie turysty próbowali się szlaku trzymać i się ostro pogubili. Naprawdę lepiej wierzyć sobie, wydeptanym płajom, mapie i kompasowi, oto co. Tym bardziej w górach typu Gorgany.
    No i trzeba te szlaki jednak dość często konserwować i odnawiać, przynajmniej raz na kilka lat.

W całych polskich górach, w tym i w Bieszczadach można zobaczyć w jakim stanie są ścieżki przyrodnicze na które kiedyś jakaś gmina dostała pieniądze, ścieżki wykonała ale od 8 lub 10 lat nie były one odnawiana.
    Np taki szlak-widmo na Kamień nad Jaśliskami. Jest zresztą tego mnóstwo, tutaj tez były wymieniane takie ścieżki.

Ja się obawiam że w Gorganach będzie tak samo.
    Mi tam to rybka i tak się raczej szlakami nie kieruję, ale moim zdaniem zdecydowanie lepszy jest całkowity brak szlaku niż szlak wyznakowany źle.
    Wcale nie z winy znakujących, wystarczy ze będzie wyrąb i wyrąbie się kilka kolejnych drzew na których są znaki, albo ktoś ukradnie tablicę.

Pozdrowienia

Basia

P.S.
    Dziabka - a może tak pojawisz się w tym roku na spotkaniu w Zawadce ?

Na forum od
    09.2006

No akurat w Gorganach są super wyznakowane szlaki-baaa nawet aż za często pomalowane. No i nie sądzę, żeby to było tak jak z naszymi ścieżkami, o których książki można pisać.
    Ale pożyjemy zobaczymy;-))))
    Bogdan Loebl

Kronikarz Roku 2011 Awatar buba
    Na forum od
    02.2006
    Rodem z
    Oława

No akurat w Gorganach są super wyznakowane szlaki-baaa nawet aż za często pomalowane.
    ale nie ma wiat, barierek, schodkow, laweczek, koszy na smieci, siatek na skaly i budek z hot-dogami.. zupelny brak przygotowania terenu coby turyscie bylo bezpiecznie, milo i przyjemnie! po prostu skandal!! odwalanie fuszerki a nie robota!
    "ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "

na wiecznych wagarach od życia...

Na forum od
    09.2006

O przepraszam a kto spał w schronie zbudowanym przez Karpackie Ścieżki, a więc przez organizację, która znakuje Gorgany?
    Ja???no dobra ja też tam spałam, ale na strychu na jednej karimacie we 2 osoby, bo ktoś się nie doczytał, że tam z noclegiem impreza!;-)))))
    Bogdan Loebl

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)