Cytat Zamieszczone przez Dlugi Zobacz posta
Mnie, mnie sa potrzebne!!!
Czasami wystarczy jakiś opis, podanie lokalizacji - sprawdzam na mapie, czy da się ciekawą (IMHO - ktoś używa jeszcze tych skrótów?) pętelkę wykręcić w pobliżu. Szukam informacji o miejscach, liczę, planuję (w sumie też przyjemna część) - jak się okaże że trasa za długa to przekładam na lato .
Jak nie będzie relacji na forum to "nastepcy" nie dowiedzą się o ciekawych, wartych odwiedzenia miejscach. Owszem, można szukać w innych miejscach niż internet ale jednak to jest najszybsze medium.
Każdy powinien sam dojść do pewnych smaczków,tajemniczek i ciekawostek.Takie podane na tacy słabo smakują.Jednocześnie trzeba ostrożnie szafować pewnymi informacjami - jak to piszę to forum obserwuje m.in. 118 osób niezalogowanych.Kto wie kim oni są? Może wśród nich są handlarze jajami rzadkich gatunków ptaków np orłów, może kopacze poszukiwacze zainteresowani np grobami czy okopami ... W takim Bruśnie (Roztocze) stał sobie aniołek od 100 lat, nikomu nie wadził,ostatnio cmentarz stał się znany,obfocony, zaprezentowany w necie i aniołka ktoś zwędził.
Jest tysiąc przykładów degradacji fajnych miejsc tylko po tym,jak ktoś w necie je opisał. Dlatego mogę na priv czy w bezpośredniej rozmowie znanym mi ludziom powiedzieć to i owo ale rozpisywanie się publiczne uważam za szkodliwe.