Pokaż wyniki od 1 do 10 z 107

Wątek: O KIMBIE czas zacząć

Mieszany widok

Bieszczadnik
    Forumowicz Roku 2008
    Awatar Derty
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    z lasu

Domyślnie Odp: O KIMBIE czas zacząć

Cytat Zamieszczone przez iza Zobacz posta
    Wracanie do tego że ktoś tam coś tam w zeszłym roku jest bezcelowe , ktoś powiedział , czy zaproponował coś i co znaczy to że mamy się tego trzymać ? - z jakiego powodu ?
    Izo-po to, żeby nauczyć się trzymania zasad... A tak baj dze łej. Nic nie wspomniałas o pomyśle ustanowienia tradycji miejsca odbywania KIMB-u. Co o tym myślisz? Masz jakiś stosunek do tej sprawy? Ja zaproponowałem Sękowiec w tym kontekście. Nie upieram się nawet, że ma być głosowany w tym wydaniu ankiety. Zaproponowałem jedno z wielu uroczych miejsc bieszczadzkich. Ty forsujesz Smolnik, który jest daleko od Bieszczad, bo na ich pograniczu. Prawidłowo powinny być UG bez głosowania. Poczytaj historię tego wątku.
    Uwagi ogólne.
    Ja mam wrażenie, że wielu, którzy tu się odzywają, chce jedynie forsować rozwiązanie będące wynikiem ich indywidualnych odczuć, jakiegoś zapatrzenia w zupełnie przyziemną stronę wyjazdów: w komfort i zupełnie subiektywną ocenę, czy było czy nie było fajnie w jakimś miejscu (czyt. czy się ubawiłem/łam po pachy) lub gdzie indziej. To TEŻ jest ważne, ale zauważmy, że ja tak sprawy nie stawiam. Gorzej. Wcale nie będę wojował o Sękowiec za wszelką cenę. Jeszcze gorzej. Były chwile w Sękowcu, gdy wcale nie czułem się dobrze wśród niektórych ludzi oraz wkurzałem się na sanitariaty i ziąb. Jednak pomyślałem, że to miejsce ma coś, czego otoczenie Pantałyku czy Zagrody smolnickiej nie ma. Nie czuje się tam komercji, a czuje stary dobry czas bieszczadnickiej -beskidnickiej przygody. To moim zdaniem główny walor Sękowca, pomijając niezwykłą bliskość gór i dolin niemal mitycznych. Chryszczata nie zastąpi Otrytu, Jaworników, Wetlińskiej, M. Stuposiańskiej, gniazda Tarnicy, Caryny, wiraży Sanu w dolinie, Rylego, Tworylnego itd. Wszystkie te miejsca są tam w zasięgu ręki lub krótkiego dojazdu nawet wynajętym busem. A chyba po te góry tam jedziemy? Być wśród nich razem i zdobywać je? Ja tak odbieram KIMB.
    Rano robimy nic. Lubimy to robić (Z Bertranda, 2011)

właśnie, wziąłby człowiek amunicję
    eksportową śliwowicję
    drzwi opatrzyłby w inskrypcję:
    "przedsięwzięto ekspedycję" (MamciaDwaChmiele,2012)

Cytat Zamieszczone przez Derty Zobacz posta
    Wcale nie będę wojował o Sękowiec za wszelką cenę. Jeszcze gorzej. Były chwile w Sękowcu, gdy wcale nie czułem się dobrze wśród niektórych ludzi oraz wkurzałem się na sanitariaty i ziąb.
    Derty, a więc i Ty też masz wątpliwości?

Administrator
    Awatar Hero
    Na forum od
    07.2004
    Rodem z
    Mińsk Maz. Wołosate

Jeśli w głosowaniu wygrają UG i Zajazd Pod Caryńska to mogę troszkę pomóc w organizacji. Bywam tam dość często od pewnego czasu i będę niebawem, więc mógłbym popytać, ustalić pewne sprawy.
    Andrzej, pamiętasz, że mam plakietki - znaczki z poprzedniego KIMBu, które należą do Ciebie ?

Cytat Zamieszczone przez Hero Zobacz posta
    Andrzej, pamiętasz, że mam plakietki - znaczki z poprzedniego KIMBu, które należą do Ciebie ?
    Oczywiście, że pamiętam. Cieszę się, że Ty też o tym pamiętasz. Mam nadzieję, że tym razem się nie rozminiemy.

Bieszczadnik
    Forumowicz Roku 2008
    Awatar Derty
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    z lasu

Cytat Zamieszczone przez andrzej627 Zobacz posta
    Derty, a więc i Ty też masz wątpliwości?
    Nie, nie mam. Rozpatrzyłem wiele czynników i uznałem, że Sękowiec jest jednym z najlepszych miejsc na KIMB. Ale nie wolno mi dłużej już agitować. Czekam na głosowanie, w którym wydam swój głos i tyle. Pisując tutaj AŻ tyle chciałem jedynie zwrócić uwagę na 2 aspekty sprawy:
    1 - ustalając jakieś miejsce raz na wieki przestalibyśmy zawracać sobie tym głowę w przyszłości. Argument, że chce się poznawać coś nowego nie przemawia do mnie. Bo wówczas zdarzać się będą takie wybory, jak Dołżyca k/ Komańczy. Dla celów poznawczych znacznie lepsze są wypady wakacyjne, jak sądzę. Można wtedy dopierać sobie trasy, pkt noclegu itd wedle tylko i wyłącznie własnego widzimisię. A NASZE spotkanie ma być po prostu spotkaniem ludzi gdzieś na stokach ulubionych gór zwanych Bieszczady. Tak to widzę.

2 - Wierzę w siłę tradycji. Mocno zakorzenionej w czasie i miejscu. Jedno miejsce na KIMB gwarantuje to w najlepszy sposób. A dodatkowo takie działanie przyczyni się do promocji jakiegoś miejsca w Bieszczadach przez długie lata. To byłby nasz tyci wkład w tworzenie dobrego wizerunku Bieszczad:)
    Tu powiem jeszcze, że jeśli ktoś uważa, że jestem np w konszachtach z osobami prowadzącymi ośrodek Sękowiecki, to niech wie, że myli się i to bardzo :) Dla przeciwwagi miałem nawet zacząć upierać się przy Dołżycy /k Cisnej Tam też są ze dwa obiekty nadające się na KIMB:)

Koniec, koniec, koniec...:) Ankiety mi trzeba!!:)

Pozdrawiam Zabieszczadzonych

Derty
    Rano robimy nic. Lubimy to robić (Z Bertranda, 2011)

właśnie, wziąłby człowiek amunicję
    eksportową śliwowicję
    drzwi opatrzyłby w inskrypcję:
    "przedsięwzięto ekspedycję" (MamciaDwaChmiele,2012)

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)