Derty zanim zaczniemy przestrzegać jakichkolwiek zasad należałoby jej ustanowić i zatwierdzać przez ogół zainteresowanych . Jak dotychczas nic mi nie wiadomo aby jakiekolwiek zasady zostały ustanowione . W moim odczuciu jedynie były to propozycje .
Odnośnie tradycji miejsca odbywania KIMB-u nie mam tu określonego zdania ponieważ – a) ciekawie było by za każdym razem poznawać nowe miejsce
b) miejsce stałe gwarantuje iż wiemy czego możemy się po tym miejscu spodziewać , tworzy jak powiedziałeś tradycje , ale też z czasem może stać się nudne ( i co wtedy – zmiana ?)
Czy ja forsuje Smolnik ? Można by tak wywnioskować choć nie jest to całkiem zgodne z prawdą , nie tyle forsuje Smolnik co inne miejsca , ponieważ uważam iż niekoniecznie akurat w Sękowcu było najfajniej ( moje własne i nie tylko – indywidualne odczucia ) .
Co do forsowania indywidualnych odczuć to tu się z Tobą zgadzam , ale też chyba na tym polega demokracja i po to co roku robimy ankietę aby każdy mógł zagłosować zgodnie ze swoimi upodobaniami , odczuciami i potrzebami . Jeśli pijesz do tego że potrzebna mi deska i żelazko ( oczywista żart ) to akurat w Sękowcu sam mi zarezerwowałeś kwaterę która nawet przewyższała moje oczekiwania , więc nie ja mam tu problem .
Jeśli brak ciepłej wody i zimno w nocy jest dla Ciebie przyziemną stroną wyjazdu nieznaczny to że dla kogoś innego nie jest to istotne .
Piszesz : Jednak pomyślałem, że to miejsce ma coś, czego otoczenie Pantałyku czy Zagrody smolnickiej nie ma. Nie czuje się tam komercji, a czuje stary dobry czas bieszczadnickiej -beskidnickiej przygody
W tym temacie mam całkiem inne odczucia .
Piszesz : Chryszczata nie zastąpi Otrytu, Jaworników, Wetlińskiej, M. Stuposiańskiej, gniazda Tarnicy, Caryny, wiraży Sanu w dolinie, Rylego, Tworylnego itd.
No i co roku będziemy tam się wybierać ? Tworylne jest cudowne , byłam już parę razy , teraz planuje przerwę , chcę zobaczyć coś nowego …. o tak , tak wiem zaraz mi napiszesz że wszystkiego tam nie widziałam .
Czy nie możemy po prostu zrobić tej ankiety tak jak proponuje jorg , toć te nasze dyskusje to najnormalniejsza w świecie agitacja . Kto się wybiera zagłosuje i wybierzemy zgodnie z wolą większości .
P.S
Busem to można dojechać wszędzie z każdego miejsca

Odpowiedz z cytatem