Strona 17 z 22 PierwszyPierwszy ... 7 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 220

Wątek: Spaliła sie chatka...

Domyślnie Odp: Spaliła sie chatka...

Cytat Zamieszczone przez Barnaba Zobacz posta
    "Schron [...] będzie zlikwidowany"
    Acha, więc należy przez to rozumieć, że leśniczy już przewiduje, że "turysta-piroman" znowu uderzy

Bieszczadnik Awatar Barnaba
    Na forum od
    01.2005
    Rodem z
    Festung Posen

takie piromańskie czasy....
    https://bieszczady.guide- Że przewodnik napisałem i że ludzi uszczęśliwiam. A co!

Kronikarz Roku 2011 Awatar buba
    Na forum od
    02.2006
    Rodem z
    Oława

ja wiem ze to rasizm albo cos w tym stylu ale ja bym strzelala do ludzi ktorzy mowia o "europejskich standardach"...
    "ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "

na wiecznych wagarach od życia...

tomklu
    Guest

To smutne co piszecie o Negrylowem. Jest oto jedne z niewielu miejsc w Bieszczadach, w głuszy, gdzie nie ma jeszczewielu turystów. Myślę, że jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kasę. BPN nie stać na remonty i utrzymanie schroniska, które tak naprawdę porzebowało by kilku napraw. Cieszę sie, że chociaż raz udało mi się tam zanocować idąc od Przełęczy Bukowskiej całym szlakiem granicznym, a przejście tej trasy bez noclegu w Negrylowem byłoby trune i przypominało by bardziej sportowe biegi niż wycieczkę turystyczną.

tomasz

Cytat Zamieszczone przez Wojomir Wojciechowski
    Wyznaczone i dobrze oznakowane piesze szlaki turystyczne, z całym systemem punktów informacyjno-kasowych, deszczochronami i punktami usługowymi dają możliwość przejścia i zwiedzenia najciekawszych partii Bieszczadów (...) Bieszczadzki Park Narodowy posiada odpowiednie (...) zaplecze - obiekty noclegowe o średnim turystycznym standardzie zlokalizowane w różnych częściach Parku.
    O co więc się rozchodzi? Są przecież deszczochrony, punkty usługowe i obiekty noclegowe. Szczegóły na stronach Bieszczadzki Park Narodowy - Turystyka

Bieszczadnik Awatar Anyczka20
    Na forum od
    12.2004
    Rodem z
    Sanok / Dublin

Andrzej, z całą symaptią do Ciebie. Czemu jesteś taki naiwny?
    "Przechodź spokojnie przez hałas i pośpiech i pamiętaj,
    Jaki spokój można znaleźć w ciszy.
    Unikaj głośnych i napastliwych, są udręką ducha ..."

www.anyczka20.fotosik.pl
    www.youtube.com/Anyczka24

lucyna
    Guest

Jeżeli chodzi o szlaki na terenie BdPN są one dobrze oznakowane. Powiedziałabym nawet, że jedne z najlepiej wytyczonych w kraju. Mają prawdziwy skarb czyli Franka Adamczyka jednego z najlepszych znakarzy, perfekcjonistę. System punktów informacyjno-kasowych służy moim zdaniem tylko i wyłącznie sprzedaży biletów. Jest znacznie lepiej niż wcześniej ale moim zdaniem wszystkich pracowników park powinien przeszkolić. Jest taki rodzynek pod Przełęczą Orłowicza, przewodnik, goprowiec, wspaniały gawędziasz. (Pozdrowienia dla Wujka, czytacza tego forum). Ci ludzie przeważnie są przesympatyczni ale niedoinformowani. Jest ośrodek w Lutowiskach, gdzi często zatrzymuję się z grupami aby pooglądać film czy wystawę. To jest wizytówka BdPN. Infrastruktura szaków jest zła. Zejście z Rawki niebieskim kilka skręconych kostek, urazów śródstopia, przebite gwoździem stopy, zejście z Połoniny Wetlińskiej czerwonym na Berehy nawet ja mam problemy ze zejściem po zniszczonych schodkach itd. Jest tylko kilka deszczochronów. Widać, że park stara się, poprawia np. szlak niebieski na Tarnicę, czerwony na Caryńską ale te prace są niewystarczające. Kwestia toalet to jeden z największych problemów. Poprostu jest mi wstyd. Mówię tu o całym regionie recepcyjnym, nie tylko terenie BdPN. Obiekty noclegowe raczej nie mogę się o nich wypowiadać. Nie współpracuję z nimi, nie znam jakości świadczonych usług. Nie mówię tu o ośrodku w Lutowiskach. To miejsce jest godne ze wszech miar polecenia. Mi brakuje bezpłatnych schronów, takich, gdzie można byłoby się schronić w razie niepogody.

Cytat Zamieszczone przez Anyczka20 Zobacz posta
    Andrzej, z całą symaptią do Ciebie. Czemu jesteś taki naiwny?
    Anyczka, nie wyczułaś mojej ironii. Chciałem pokazać kontrast między tym, o czym się pisze na forum a wizją serwowaną na oficjalnych stronach Parku. Prawdę mówiąc, to nieraz lubię udawać naiwnego.

Bieszczadnik Awatar Doczu
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Sosnowiec

Cytat Zamieszczone przez lucyna Zobacz posta
    Zejście z Rawki niebieskim kilka skręconych kostek, urazów śródstopia, przebite gwoździem stopy
    no tak - gwoźdź to rzeczywiście czasem sie może zdarzyć, zwłaszcza na tych pomostach.
    Cytat Zamieszczone przez lucyna Zobacz posta
    zejście z Połoniny Wetlińskiej czerwonym na Berehy nawet ja mam problemy ze zejściem po zniszczonych schodkach itd. Jest tylko kilka deszczochronów.
    Lucyna - ale schodki to jest tylko udogodnienie. nawet jeśli są zniszczone to nadal jest tylko udogodnienie, a nie obowiązkowy element infrastruktury.
    Jak chcecie pochodzić po schodach to zapraszam do Odessy ;-)
    Wiesz nie wiem jakich turystów prowadzasz po Bieszczadach, ale jeśli ktoś nie zakłada obuwia w góry, tylko jakies trampki czy buty na miasto to pretensje nalezy mieć do samych turystów, a nie do BdPN.
    czego oczekujesz ? Mają na rawki wjechać buldożery i splantowac teren, żeby turystom się nie skręcały kostki ?
    No wybacz, ale to są góry. I albo podchodzi się do nich z szacunkiem i cieszy sie zdrowiem jak nalezy, albo się je ignoruje i potem trzeba się liczyć z problemami.
    jak nie chca skrecać kostek, to weź ich do Polańczyka na "deptak".
    http://www.doczu.pl

Kronikarz Roku 2010
    Awatar bertrand236
    Na forum od
    07.2004
    Rodem z
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez Doczu Zobacz posta
    ...
    jak nie chca skrecać kostek, to weź ich do Polańczyka na "deptak".
    W sierpniu chodnik był dziurawy
    bertrand236

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)