Oczywiście ,że klient nasz pan ale w takim razie co robią przedstawiciele handlowi kiedy usłysza "dziękuję ale mam już dostawcę"? Dobrzy zostają dostawcami. I tak samo jest z wprowadzaniem nowych produktów i usług na rynek . Trzeba trochę kreować to czego "chce klient". Zwróć Lucyno uwagę na Koniaków tam oprócz słynnych stringów niemal w każdym domu są izby regionale z koronkami (byłem tam) skoro są to znaczy ,że jest popyt .W tym czasie jak ja byłem stało na parkingu ok 20 autobusów z turystami z różnych stron Europy. Dzisiaj wyczytałem ,że podkarpackie ma najwięcej ze wszystkich regionów w Polsce zarejestrowanych produktów regionalnych . Ile z tego jest z Bieszczadów? Żaden. Kilka dni temu w GW był artykuł o wsi pod Bydgoszczą która sprzedaje rocznie kilkadziesiąt tysięcy słoików z powidłami . Z tego słynie . Działające tam stowarzyszenie zarejestrowało powidła jako produkt regionalny , licząc po 5 zł za słoik ........
Dlaczego o tym piszę? W Bieszczadach nie ma kompleksowego myślenia (ktoś już to zauważył w tym wątku) jest kilka grup rywalizujących ze sobą i jak napisała Lucyna młodych którzy chcą kawałek tortu dla siebie.
Nie chcę wieszczyć ale jeśli w ciągu najbliższych lat te firmy nie połączą sił np w S.A. to przyjdzie duuuuuuuża firma na gotowe . Bo przecież teraz każdy z tych podmiotów na swój sposób reklamuje Bieszczady, powstają dobre pensjonaty, infrastruktura a duży biznes przychodzi tam gdzie mali w pocie czoła ścielą mu dywan.
Wybacz ale wyłączę się z dyskusji.
Prawdę powiedziawszy, jeśli w temacie turystyki aktywnej(gwoli konsyliów klastrów bieszczadzkich)-pojazd wz 1977 Dana ma więcej możliwości od przeciętnego quada-i jest bardziej przyjazny środowisku.
"Dlaczego są takie piękne Dlaczego tak złe dla ludzi Dlaczego moje Bieszczady Tak kocham i nienawidzę" KSU
Dokładnie o to chodzi, niektórzy mają naprawdę rewelacyjne pomysły, ale czasami brak chęci żeby doprowadzić coś do końca lub ma się małą wiarę w sukces. A jeśli już cos powstanie nowego to warto podac dalej innym, dzięki którym będzie większa szansa na sprzedanie swojego pomysłu. Dzięki za info![]()
"Dlaczego są takie piękne Dlaczego tak złe dla ludzi Dlaczego moje Bieszczady Tak kocham i nienawidzę" KSU
Zobacz na ich stronę
www.domturysty.net.pl/kontakt.html
Sama byłam zaskoczona. Kiedyś opowiadałeś mi w galerii o tym programie. Na spotkaniu z Szefem ośrodka mówiłam mu o Twojej ofercie. Przedstawił mi swoją.![]()
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki