Strona 7 z 13 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 123

Wątek: Turystyka aktywna szansą czy zagrożeniem?

lucyna
    Guest

Domyślnie Odp: Turystyka aktywna szansą czy zagrożeniem?

Oferta Fundacji Bieszczadzkiej jest moim zdaniem oferta atrakcyjną i trafioną w rynek. Właśnie to jest wdrożenie w życie wszystkich zasad zrównoważonego rozwoju. Nie znam rynku zachodniego więc nie mogę się na te temat wypowiadać. Segmety tak ale nie segmentyzacja Bieszczadów ale dostosowanie oferty do segmentu rynku. To już mamy opanowane.
    Nie rozumiem fenomenu zakapiorów. Tak naprawdę od jakiegoś czasu zastanawiam się dlaczego Ty nie jesteś zaliczany do tego grona? Przecież wprost idealnie wpisuje się Twoja działalnośc zawodowa zwiazana z galerią Barak i niesieniem kaganka sztuki w Bieszczady z ideą zakapiorstwa.
    Tośka jest jedyna w swoim rodzaju. To fenomen na skalę europejską. Zafascynuje każdego i Polaka , i zagranicznego gościa.

Wiesz co ... ja szukam czegoś innego w życiu . Nie potrzebny mi taki lans. Wiem ,że dla wielu ludzi jestem "nikim" ale mnie to rajcuje. Robię dużo dobrych rzeczy (np Ośrodek przedszkolny) ale one nie są "bieszczadzkie" ani zakapiorskie. Oczywiście znam tych wszystkich ludzi i myślę ,że oni sami o sobie nie myślą ,że są zakapiorami ( w zdecydowanej większości)

Pisząc o segmentach właśnie miałem na myśli konkretną ofertę do konkretnej grupy

Cytat Zamieszczone przez lucyna Zobacz posta
    Poza tym nie jesteśmy konkurencyjni. Turyści lubiący wędrówki piesze wybiorą Karpaty rumuńskie i w przyszłości ukraińskie.
    A więc Bieszczady poddają się. Faktycznie, na ostatnim Salon des Randonnées w Paryżu widziałam Rumunów reklamujących "Przygody Karpackie", a Polaków ani widu ani słychu. Następny salon odbędzie w dniach od 28 do 30 marca 2008. Może Ukraińcy też już tam będą ze swoimi ofertami.

lucyna
    Guest

Jakby to powiedzieć. Gmina Cisna w budżecie zarezerwowała aż 6 tys zł na promocję. Jest w bieszczadzkiej czołówce. U nas dużo mówi się o promocji, reklamie naszych walorów. No cóż słowa, słowa... Prywatne firmy nie są w stanie podołać wszystkiemu.

Cytat Zamieszczone przez lucyna Zobacz posta
    Rzeszów to nie Kraków.
    Napisałem Rzeszów, bo tam jest najbliższe lotnisko. Może być Kraków, tam jest więcej połączeń. Ale właściwie po co ja o tym piszę, jak wiadomo z góry, że to jest "nierealne"?

Bieszczadnik Awatar elaslob
    Na forum od
    08.2007
    Rodem z
    Ustrzyki Dolne

Próbowaliśmy w tym roku wprowadzić terminarz wycieczek oferowanych przez nas łącznie z wycieczkami pieszymi po górach, różnymi warsztatami np. dla rodzin z dziećmi. Niestety się nie przyjeło a zainteresowanie było prawie żadne. Jednak nasze piękne Bieszczady to nie Alpy gdzie raczej mało prawdopodobne że znajdzie się jakiś przypadkowy turysta, nie ma wśród turystów świadomości, że poruszając się w grupie z przewodnikiem można naprawdę dużo więcej się dowiedzieć. I wydaje mi się że właśnie dlatego taki pomysł wspólnego programu nie chce przejść.
    W tym roku zadzwoniła do mnie pewna pani (z Warszawki) z prośbą o opracowanie programu dla wycieczki szkolnej (5 dni). Więc ja kierując się myślą że dzieci nie mogą się nudzić przygotowałam ofertę z chodzeniem po górach, warsztatmi, skansenem i innymi ciekawymi atrakcjami. I co usłyszałam..... że to jest strasznie nudne i że Pani znalazła sobie biuro w Warszawie które zrobi wszystko lepiej.
    "Dlaczego są takie piękne Dlaczego tak złe dla ludzi Dlaczego moje Bieszczady Tak kocham i nienawidzę" KSU

Bieszczadnik
    Na forum od
    01.2006

Cytat Zamieszczone przez andrzej627 Zobacz posta
    Ale właściwie po co ja o tym piszę, jak wiadomo z góry, że to jest "nierealne"?
    Andrzeju, Bieszczady nie muszą wygrywac konkurencji z każdym regionem. Nie musza i nie mogą.

Choćby sie lansowały w stylu podrzuconego przez Ciebie linka (choć, czy jest tam cos wyjątkowego, czego nie ma w ofercie bieszczadzkiej, to miałbym wątpliwości), choćby zwały się polską Alaską, krainą wilka, gdzie wyszkolony instruktor zawiezie Cię jeepem wprost do pyska niedźwiedzia

I może to i lepiej.....

lucyna
    Guest

Cytat Zamieszczone przez andrzej627 Zobacz posta
    Napisałem Rzeszów, bo tam jest najbliższe lotnisko. Może być Kraków, tam jest więcej połączeń. Ale właściwie po co ja o tym piszę, jak wiadomo z góry, że to jest "nierealne"?
    Andrzej przerabialiśmy to. Kraków+Małopolska. Kraków+Bieszczady takie połaczenie jest możliwe. Część klientów z niego korzysta. Niestety kłania się nam dostępnośc komunikacyjna. Wiesz ile godz pilotowałam w tym roku tego rodzaju grupę wyjazd z Krakowa o 17 przyjazd o 2 w nocy do ośrodka. Remonty dróg+korki+fatalna nawierzchnia.

lucyna
    Guest

A w ogóle to kto powiedział, że w Bieszczadach jest posucha jeżeli chodzi o turystów. Wprost przeciwnie, zainteresowanie naszymi górkami rośnie. Ten sezon mieliśmy wyjątkowo dobry. Praktycznie obłożenie i sezon trwa we wspólpracujacych z nami obiektach rok. Latem nawet "składanki" imprezy jednodniowe dla gości indywidualnych ładnie sprzedawały się. Grupy o zgrozo jeździły bez przewodników. Tyle mieliśmy zleceń.
    Przyszły rok zapowiada się jeszcze lepiej. Codziennie są zapytania. Przeważają zielone szkoły. To akurat przewodników nie cieszy. Wiosna sprzedana, lato prawie sprzedane. Czego chcieć więcej.

Cytat Zamieszczone przez vm2301 Zobacz posta
    Choćby sie lansowały w stylu podrzuconego przez Ciebie linka (choć, czy jest tam cos wyjątkowego, czego nie ma w ofercie bieszczadzkiej, to miałbym wątpliwości)
    Oczywiście, że nie ma tam nic wyjątkowego. Znalazłem ten link na reklamie, którą wziąłem z Salonu. Widziałem w Paryżu facetów, którzy przyjechali tam z Rumunii, aby zareklamować swoje Karpaty. Byłem zawiedziony nie spotykając nikogo z Polski. Następnym razem nie będę się już dziwić, bo czytam, że
    Cytat Zamieszczone przez vm2301 Zobacz posta
    Bieszczady nie muszą wygrywac konkurencji z każdym regionem. Nie musza i nie mogą.
    (...)
    I może to i lepiej.....
    A wiec chodzi Ci o to, aby najlepiej nikt nie przyjeżdżał w Bieszczady?

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)