Pokaż wyniki od 1 do 10 z 145

Wątek: Oblicza kobiety w XXI wieku

Mieszany widok

Bieszczadnik
    Na forum od
    01.2006

Domyślnie Odp: Oblicza kobiety w XXI wieku

Nie wołaj o litość, bo krzywdy Ci nie robię.

Skamielina ma być poszlaką w pewnej teorii, a nie istnieć poszlaka o istnieniu skamieliny.

Konkretna skamielina? A po co i czemu. jest ich wiele, wszystkie udowadniają, że jakaś tam zwierzyna istniała i inną była od obecnej, więc ewoluowała.

Ty nazywasz to adaptacją do warunków, ja nazywam to ewolucją, bo lingwistycznie do sprawy podchodząc nie ograniczam znaczenia tego czasownika do powstania życia na tej planecie.

Tak więc, skoro uważasz za fakt adaptacje gatunków do nowych warunków potwierdzasz moje przekonanie o istnieniu procesu ewolucji.

A skąd się to całe życie na tej planecie wzięło? A nikt się tego nigdy nie dowie...więc w dupie to mam. Nie będę wszystkiego negował tylko z tego powodu

Malkontent Roku 2009 Awatar Krysia
    Na forum od
    09.2006

Domyślnie Odp: Oblicza kobiety w XXI wieku

Cytat Zamieszczone przez vm2301 Zobacz posta
    Konkretna skamielina? A po co i czemu. jest ich wiele, wszystkie udowadniają, że jakaś tam zwierzyna istniała i inną była od obecnej, więc ewoluowała.
    przeczytaj 5 razy to co napisałeś, a jak za mało to i 10.
    To,że jakaś skamielina jest to oznacza tylko i wyłącznie, że taka istota żyła kiedyś tam, a nie, że powstała z glonojada czy ryjówki.
    A ja czekam na taką skamielinę i nie rozumiem czemu miałaby się nie zachować żyrafa ze skrzydłami, albo jakakolwiek inna forma przejściowa, skoro są starsze szczątki to czemu nie ma takich?
    zastanówmy się głośno...czy dlatego, że nie istniały takie formy przejściowe?a więc skąd i jak się wzięły różne rodzaje, podkreślam rodzaje organizmów?
    Proste pytanie przecież, ale konkrety proszę na to, że jeden rodzaj się zamienia w inny rodzaj, czyli np wąż boa we wróbelka.
    Na to nie znajdziesz dowodu i nie pisz, że nie zachowały się bo się zachować nie mogły, bo starsze się zachowały, a te, akurat TE nie
    ot peszek!
    "...Lecz ja wrócę tu, będę w twoim śnie.
    Nikt nie zabroni nam śnić..."
    Bogdan Loebl

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)