Strona 73 z 104 PierwszyPierwszy ... 23 63 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 83 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 721 do 730 z 1033

Wątek: Zostać zakapiorem

Bieszczadnik
    Na forum od
    06.2011
    Rodem z
    Warszawa

Domyślnie Odp: Zostać zakapiorem

skąd w takim wątku wkradają się takie długie wywody filozoficzne.......przykręcanie sruby, co to q... jest?
    a rankingi? to chyba chodziło o jakąś przenośnie....zakapiorów prawie nie ma i jagodziankę na kościach na niebieskich połoninach popijają w spokoju, może stąd połoniny są niebieskie?

Bieszczadnik
    Na forum od
    12.2012

Cytat Zamieszczone przez Barnaba Zobacz posta
    Czy jest możliwość stworzenia rankingu zakapiorów? Tak aby wyłonić tego najbrudniejszego, najbardziej pijanego, z największą brodą, najbardziej śmierdzącego, któremu poświęcono najwięcej kartek w literaturze rynsztoku. Bo ja już nie wiem którzy są łajzami, którzy złodziejami, którzy przyrodnikami, a którzy zakapiorami i jak ich odróżnić od zwykłych obiboków.
    Przeciwnicy odrodzenia zakapiorstwa przegrali już wszystkie dyskusje. Zostało im tylko plucie jadem nienawiści.

Forumowicz Roku 2015
    Debiutant Roku 2013
    Awatar Jimi
    Na forum od
    03.2010
    Rodem z
    Rzesza

He he Arturos ale Ty masz teksty :) Dziwnym trafem styl i sposób wypowiadania się -przypominają wpisy Samotnego Włóczykija -czyżby to już trzecie jego wcielenie na forum? :) Ja z kolei nie jestem przeciwna odrodzeniu zakapiorstwa bo nie za bardzo wiem, czym jest zakapiorstwo :> Jestem przeciwna kreowaniu w mediach postaci z książek potockiego i tworzenia symbolu marketingowego Bieszczadów, który nazywają zakapiorem.

Arturos, czy mógłbyś podać nam przykład -nazwiskami, pseudonimami -o jakich zakapiorów Ci chodzi? Trochę by się wyjaśniło, bo wielu z nas już w ogóle nie wie co to jest zakapior. Czy zakapior to Rysiu Bury i Rysiu Szociński? Bo ja nie wiem, znam ich wszystkich ale żaden nie pasuje mi do Twojej definicji zakapiora i do elaboratów jakie piszesz
    Ostatnio edytowane przez Jimi ; 06-09-2013 o 15:02
    "Wędrujemy zarośniętą dzikim zielskiem drogą..." W.P.

Bieszczadnik
    Na forum od
    06.2011
    Rodem z
    Warszawa

Hmyyy, Rysiu jako były kierownika stacji CPN nie pasuje mi do zakapiorstwa (mino usilnych od wielu lat starań) , a Rysiu Szoczyński ostatnimi latami zamyka swóją bude o 17.00 tym samy kończąc zakapioryzm o tej godzinie....no i od czasu jak się wyniósł z kiosku coś się skończyło...

Bieszczadnik Awatar delux
    Na forum od
    02.2012
    Rodem z
    piekła,cieleśnie lubuskie, sercem Teleśnica i Terka .

Cytat Zamieszczone przez bieśdziad Zobacz posta
    Hmyyy, Rysiu jako były kierownika stacji CPN nie pasuje mi do zakapiorstwa (mino usilnych od wielu lat starań) , a Rysiu Szoczyński ostatnimi latami zamyka swóją bude o 17.00 tym samy kończąc zakapioryzm o tej godzinie....no i od czasu jak się wyniósł z kiosku coś się skończyło...
    Jak się spotyka ze mną i moim orszakiem to zamyka nawet 13.... myslę że tak będzie też w pazdzierniku....
    Tak być nie może,bo tak być musi...

Bieszczadnik
    Na forum od
    12.2012

A ja jestem pewien, że ideały z książek Karola Maya zostaną zrealizowane w Polsce prawdopodobnie w Bieszczadach już w ciągu najbliższych lat a początki tego może nastąpią w ciągu najbliższych miesięcy. Powinno to się stać dawno jak tylko skończyła się komuna. O take Poske przecież walczyliśmy.

Bieszczadnik
    Na forum od
    12.2012

Obecnie zakapiorstwo najbardziej rozwija się na Pomorzu Zachodnim. Dlaczego - nietrudno się domyślić. Otóż na Pomorzu Zachodnim nie rozwinął się przemysł turystyczny - jest on tam w takim stadium, jak przed 30 laty. Jest to bowiem jedyny większy region Polski, który w okresie PRL nie został praktycznie odkryty przez turystykę kwalifikowaną. A przemysł turystyczny nie jest zdolny odkrywać danych terenów samodzielnie - on potrafi jedynie zarabiać na cudzej pracy, niszcząc ją zarazem przez trywializację i nic za to nie dając jej realizatorom. Dlatego bazuje on na kradzieży własności intelektualnej. Co prawda, po 1989 r. pojawiło się mnóstwo frajerów, gotowych za darmo odkrywać tereny właśnie po to, żeby można było z nich robić "produkty turystyczne", ale na szczęście myślą oni na tyle schematycznie, że na Pomorze Zachodnie nie docierają. Nie dotarła też tak zresztą na zachodnie tereny Pomorza Zachodniego wielkomiejska kultura konsumpcyjna, ponieważ ona została zbudowana na kompleksach, kreowanych po 1989 r. dzięki jednostronnemu przekazowi medialnemu, bazującemu na kulcie "Zachodu". Tutaj ludzie mają "Zachód" na tyle blisko, że wiedzą jak tam jest, lepiej od mediów.

Zakapiorom nie przeszkadza nawet to, że najłatwiej kiedyś dostępne mięso - rak pręgowany - stało się obecnie trudne do zdobycia. Jakieś 5-10 lat temu raki amerykańskie w tym regionie wyniszczyła zaraza. Zostały natomiast miejscami raki kalifornijskie, czyli sygnałowe, czyli szwedzkie.

Na zdjęciach - obozowisko zakapiorskie ze szkieletem wigwamu na Pomorzu Zachodnim. Nie napiszę, jakie to miejsce, bo niektórzy na tym forum są tak wrogo nastawieni do idei odrodzenia zakapiorstwa, że gotowi byliby pewno robić zakapiorom tyły u władz leśnych z samej tylko zawiści, że to nie oni, a tamci prowadzą takie wspaniałe, wolne życie wśród przyrody.
    Załączone obrazki Załączone obrazki
    Ostatnio edytowane przez arturos25 ; 09-09-2013 o 12:51

Bieszczadnik
    Na forum od
    06.2011
    Rodem z
    Warszawa

...no tak Winetu też był zakapiorem, a Kopernik też była kobietą....co to za bełkocik o zakapiorach na Pomorzu? Jak nie chwasty do jedzenia i jabłka na obrzeżach miast, to szałasy...to nie to, zdaje się brak zrouzumienia. Ale dobrze, że wątek jest plurealistyczny...i coś ciekawego spoza Bieszczadu ktoś doda

Bieszczadnik
    Na forum od
    03.2012

Pomierzyć,oznakować,zakopać.

Bieszczadnik Awatar delux
    Na forum od
    02.2012
    Rodem z
    piekła,cieleśnie lubuskie, sercem Teleśnica i Terka .

To jakaś dziecinna partyzantka,a nie zakapiorstwo...
    Tak być nie może,bo tak być musi...

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)