Strona 7 z 22 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 17 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 220

Wątek: Spaliła sie chatka...

Ekspert Roku 2008 Awatar Jabol
    Na forum od
    12.2004
    Rodem z
    Stamtąd

Domyślnie Odp: Spaliła sie chatka...

Barnaba heheheheh tyle miejsca w lesie a ty musisz po werandach spać? Musisz mieć dechy nad głową żeby spać spokojnie?
    Ale niektórym slinka cieknie na tamta chatkę:))) Dajcie jej spokój.Twój tata ma rację, Twoja podświadomość przekrada sie do Twoich postów...
    ...jeno być niewidzialny jak Ten co mnie stworzył

Na forum od
    12.2004
    Rodem z
    Stamtąd

ps taśki chyba przeżyły "pożar" i szukaja nowej chaty
    Załączone obrazki Załączone obrazki

Bieszczadnik Awatar Barnaba
    Na forum od
    01.2005
    Rodem z
    Festung Posen

w sumie też racja.... namiot, ambona, cokolwiek.... w chacie dużo umyka uwadze.... a wrażenia dobrze zbierać skrzętnie i wspominać jak jest chwila przerwy w tyraniu w mieście...

hy, a skrin tak fajno wygląda że biada temu kto to zmieni.... (no w każym razie fajno wygląda, cieszy oko, i szkoda by to zmieniać)
    Ostatnio edytowane przez Barnaba ; 07-11-2007 o 02:36
    https://bieszczady.guide- Że przewodnik napisałem i że ludzi uszczęśliwiam. A co!

Kronikarz Roku 2010
    Awatar bertrand236
    Na forum od
    07.2004
    Rodem z
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez Anyczka20 Zobacz posta
    Bertrand czepiaj się słówek jak Ci to sprawia przyjemnosć. Wiesz dobrze o co mi chodziło. ....

Pozdrawiam i dobrego życze.
    Ala. Po raz pierwszy chyba mnie nie zrozumiałaś. Czepiałem się tego artykułu. Też wiem, że tam był pożar ale "bardzo kontrolowany". Jak się w różnych mediach będzie podawało opinii publicznej, że tam był pożar, to opinia uwierzy. Jak u Mistrza Fredry. Masz rację, dobrze wiem o co Ci chodziło szkoda, że nie załapałaś sensu mojej wypowiedzi. Pewnie pora późna była Za życzenia dziękuję. Szybko idzie ku dobremu.
    Pozdrawiam i kończę chyba swój udział w tym wątku
    bertrand236

lucyna
    Guest

W sumie to nie moja bajka, nie nocuję w chatkach ale prawdę powiedziawszy szl... .... Rozumiem chatka była na terenie lasów państwowych ale też trzeba wziąść pod uwagę bezpieczeństwo turystów. Znam ludzi, którzy w tej chatce znaleźli schronienie w czasie zawieji śnieżnej, być może uratowała im życie. Była naprawdę potrzebna. Nie ma chatki, nie ma schronu w Nagrylowie więc gdzie mają chronić się turyści, którzy źle obliczyli czas przejścia, zastały ich złe warunki pogodowe. Czy ta część Górnego Obniżenia Sanu ma być zamknięta dla ruchu turystycznego?

Forumowicz Roku 2018
    Kronikarz Roku 2018
    Forumowicz Roku 2017
    Kronikarz Roku 2014
    Ekspert Roku 2013
    Korespondent Roku 2008
    Awatar sir Bazyl
    Na forum od
    09.2005
    Rodem z
    Resmiasto

Przez kilka dni nie czytałem forum i teraz, zaraz po otwarciu taka wiadomość. Wiem, że to było ich, że spałem tam tylko kilka razy, że od drewnianych ścian i kominka wolę płótno namiotu i ognisko, ale jakoś tak się czuję jakby spaliło się coś mojego, coś bardzo cennego. Zresztą Derty to trafnie opisał wcześniej. Z kolei czytając posty Jabola, Anyczki czy komentarz Harnasia do artykułu zdaje się, że to była ta zapowiadana wcześniej rozbiórka. Już w 2006 roku powstały te dwie nowe chatki i pamiętam, że już wtedy, gdy była na forum dyskusja na temat rozbiórki tej starej, chciałem napisać, że powód jej rozbiórki stoi niedaleko, lecz myślałem że mogę się mylić, mogę się mylić i teraz ale mam ochotę dać komuś w mordę, tylko czy kiedyś będzie wiadomo komu? Przecież to nie leży w interesie ani nadleśnictwa, ani parku.
    "Rozum mówi nie raz: nie idź, a coś ciągnie nieprzeparcie i tylko słaby nie ulega; każdy z nas ma chwile lekkomyślności, którym zawdzięcza najpiękniejsze przeżycia." W. Krygowski

Bazyl, zamiast dawać komuś w mordę, pomyśl, co zrobić, aby takie chaty istniały. Przecież one są potrzebne. Forum powinno stanowić grupę nacisku i próbować wpływać na tych, którzy rządzą Bieszczadami.

Lucyna, swoje pytanie zadawaj ludziom, z którymi się spotykasz. Z Twoich wypowiedzi wynika, że masz kontakty we władzach Parku. Pytania trzeba adresować do nich.

Na forum od
    12.2004
    Rodem z
    Stamtąd

W innych miejscach współpraca układa sie dobrze. Jest pełne błogosławieństwo właścicieli.

Forumowicz Roku 2018
    Kronikarz Roku 2018
    Forumowicz Roku 2017
    Kronikarz Roku 2014
    Ekspert Roku 2013
    Korespondent Roku 2008
    Awatar sir Bazyl
    Na forum od
    09.2005
    Rodem z
    Resmiasto

Cytat Zamieszczone przez andrzej627 Zobacz posta
    Bazyl, zamiast dawać komuś w mordę, pomyśl, co zrobić, aby takie chaty istniały. Przecież one są potrzebne. Forum powinno stanowić grupę nacisku i próbować wpływać na tych, którzy rządzą Bieszczadami.
    Dawanie w mordę było przenośnią być może zbyt słabo zaakcentowaną, chodziło oczywiście o uzyskanie jasnej odpowiedzi kto za tym stoi (personalnie). Co do chat istniejących, żeby nadal istniały lepiej na ich temat zamilczeć na forum, co do forum jako grupy nacisku nie wiem czy po to jest forum i czy powinno stanowić grupę nacisku, być może tak ale ja jakoś tego nie widzę, niestety (istnieją pewne pojęcia jak własność, interes prawny, strona postępowania itd., gdzie tu jest forum?). Oczywiście można napisać, że trzeba wpływać na tych, którzy rządzą Bieszczadami, bo to tak fajnie i poprawnie w poście wygląda, tylko co potem dalej?
    "Rozum mówi nie raz: nie idź, a coś ciągnie nieprzeparcie i tylko słaby nie ulega; każdy z nas ma chwile lekkomyślności, którym zawdzięcza najpiękniejsze przeżycia." W. Krygowski

Bieszczadnik
    Forumowicz Roku 2008
    Awatar Derty
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    z lasu

Cytat Zamieszczone przez sir Bazyl Zobacz posta
    ale mam ochotę dać komuś w mordę, tylko czy kiedyś będzie wiadomo komu? Przecież to nie leży w interesie ani nadleśnictwa, ani parku.
    Sir Bazylu, w niczyim interesie nie jest, aby sobie wziątkę załatwić, zwłaszcza u wnerwionego turysty:P Ale fajnie jest, że jest Forum. Można bowiem napisać, co się sądzi o takich facetach, pewnie teraz puchnących z dumy po sprawnie wykonanej akcji. I fajnie jest, że kolejne pomyłki GC Nowiny można było tu szybko wykryć. Co tam Panowie Podpalacze - internet po chińsku by się kurde przydał?:P

Pozdrawiam Ludzi Gór,
    Derty
    Rano robimy nic. Lubimy to robić (Z Bertranda, 2011)

właśnie, wziąłby człowiek amunicję
    eksportową śliwowicję
    drzwi opatrzyłby w inskrypcję:
    "przedsięwzięto ekspedycję" (MamciaDwaChmiele,2012)

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)