Strona 2 z 10 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 98

Wątek: Noclegi - jakość usług, ceny, kategoryzacja

Bieszczadnik
    Na forum od
    08.2007

Domyślnie Odp: Turystyka aktywna sznsą czy zagrożeniem?

Jakby nie patrzeć - toż chwyt poniżej pasa, że państwo zezwala na wpuszczanie w koszty " inte - gracji "
    Ktoś napisał, bo widział - tych z urzędów wojewódzkich i niższych szczebli
    na takich szkoleniach i innych rozrywkowych imprezkach z pieczeniem baranka, czy biednego prosiaczka zaszlachtowanego w wieku niemowlęcym,
    ku uciesze szlachty zaściankowej. Oj ten Mickiewicz z Sienkiewiczem chyba
    jednymi ścieżkami chadzali

lucyna
    Guest

Cytat Zamieszczone przez takitam Zobacz posta
    Jakby nie patrzeć - toż chwyt poniżej pasa, że państwo zezwala na wpuszczanie w koszty " inte - gracji "

Ktoś napisał, bo widział - tych z urzędów wojewódzkich i niższych szczebli
    na takich szkoleniach i innych rozrywkowych imprezkach z pieczeniem baranka, czy biednego prosiaczka zaszlachtowanego w wieku niemowlęcym,
    ku uciesze szlachty zaściankowej. Oj ten Mickiewicz z Sienkiewiczem chyba
    jednymi ścieżkami chadzali
    Wrrr

Bieszczadnik
    Na forum od
    11.2006

Lucynko nie denerwuj się tak bo Ci żyłka p...........ca pęknie.

Bieszczadnik Awatar iza
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    okolice Gdańska

[LEFT]Jakby nie patrzeć - toż chwyt poniżej pasa, że państwo zezwala na wpuszczanie w koszty " inte - gracji "
    No , no niech zabroni zobaczymy ile z tych zaoszczędzonych podatków zostanie w Bieszczadach kasy .
    Pomijając fakt że integracja jest faktycznie bardzo dobrą dla pracowników inicjatywą to jej zabranie nikogo nie uszczęśliwi a już najmniej tych co za nią wystawiają faktury .

Bieszczadnik Awatar iza
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    okolice Gdańska

Mnie interesują wymagania turystów ( tanio i czysto ) po prostu z ciekawości.
    Nie mogę dojść do sedna - za jakie pieniądze i w jakich warunkach ?
    Jeśli turysta przyjeżdża bryką za 100 tysięcy ( nie brakuje i takich ) i niekoniecznie po to, aby się zabawić w hotelu *** gwiazdkowym, a kombinuje gdzie postawić ten "wehikuł" za friko, to chyba coś nie tak z mentalnością ?
    I chciałby nocować za 20 złociszy z wyżywieniem - nic nie rozumiem.
    Realia są zupełnie odmienne niż w głębi starej Europy - płace itd, itp.
    Pozdrawiam

Nie mam bryki za 100 tyś.i nie mam też chęci płacić za parking w Bebechach 20 -30 zł . Nie mam chęci myć się w zimnej wodzie pod oblepionym pleśnią prysznicem , ani też spać na rozklekotanym łóżku . Nie lubię gdy mi nozdrza zapycha kurz a na głowę spada pajęczyna -płacić muszę za te atrakcje co najmniej 25 zł na dobę . Nie lubię też zepsutego jedzenia ( za które również muszę płacić ) ani marnowania czasu i paliwa na dojazd po 20 km aby zjeść coś ciepłego .

Mała kalkulacja na dwie osoby – 14 dni
    - nocleg na kwaterze z łazienką 40zł x2 x14 = 1120
    - sniadania 12x 2x13 = 312zł
    - obiadokolacja 23x2x13=598

Przyjmując że z tych usług korzystam na kwaterze muszę tam zostawić 2030 zł do tego dodam koszta dojazdu 850 km przy spalaniu 7,5l = 64l paliwa x 4.40zł = 281,6 x2 ( powrót ) = 561 - nie pisać ze mam jechać pociągiem – 30 godzin- oszczędność kasy marna a strata czasu niewymierna .

To jest to co muszę zapłacić aby w miarę komfortowo spędzić urlop ( powiecmy – wczasy )
    Już mi wychodzi 2700zł do tego parkingi wejścia do BPN , dojazdy , inne duperele
    wyjdzie pewnie ze 4 tyś minimum . Rację ma Piotr że za tą kasę polecę sobie do ciepłych krajów . Zakładając że zabiorę ze sobą dzieci będę mieć stosunkowo niewielkie ( na osobę ) koszta podróży ale też dopłacę za ich pobyt i wyżywienie kolejne 2 tyś , łącznie wychodzi już minimum 6 tyś . Zakładając że zarabiam przeciętne miesięczne wynagrodzenie- 2644,34zł za listopad 07 brutto daje nam to około 1850zł netto x 2 osoby = 3700 na rodzinę miesięcznie .
    Zadam sobie pytanie ile czasu i po ile mam odkładać aby sobie taki urlop zafundować ?
    Kosztem jakich wyrzeczeń ? Czy nie lepiej pooszczędzać trochę dłużej , zobaczyć więcej świata ? – a potem pokazać znajomym wspaniałe foto z Grecji czy Hiszpani ( niech zazdroszczą )

I proszę mi nie pisać że mam spać w namiocie czy na kwaterze za 15 zł , jeść suchy prowiant,
    i odmawiać sobie lodów ,wesołego miasteczka, wejścia do muzeum itd. - ostatecznie cały rok pracuje a jeden przyzwoity urlop chyba mi się należy .
    W podsumowaniu nasuwa się pytanie – ile polskich rodzin ma dochód netto powyżej
    4 tyś a ile poniżej ?

Kaszuby np. są znacznie tańsze ( kwatera, wyżywienie ,parkingi ,itd. ) przy czym oferują bardzo dużo atrakcji właśnie dla rodzin

Bieszczadnik Awatar iza
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    okolice Gdańska

Nie mogę dojść do sedna - za jakie pieniądze i w jakich warunkach ?
    Ja również nie mogę się nadziwić iż w roku 2001 płaciłam za kwaterę 13zł . a ta sama kwatera bez jakichkolwiek remontów czy modernizacji teraz kosztuje 25 zł . Dlaczego właściciel ma prawie 100% wzrost dochodu ( nie pisać o wzroście cen utrzymania bo prądu i wody zużyje mu niewiele ) a mój
    wzrost wynagrodzenia przy dobrym ukadzie to 20 % ........... za cholerę nie mogę sie nadziwić

Bieszczadnik
    Na forum od
    11.2006

Proszę proszę ależ wyliczenia a więc do ciepłych krajów na Kaszuby i gdzie kto pragnie jeszcze tam jest tanio i w dodatku tyle atrakcji czeka . Piszesz tak bo nie znasz tutejszych realiów a ile chciałabys płacić za nocleg kochana .Zapomniałaś dodać że tam jest większość obiektów prywatnych a nie dzierżawionych czy myślisz że dzierżawca takiego przybytku będzie zapieprzał za darmo ,a ile trwa sezon i z. czego ma zapłacić wszystkie characze.No i rzecz najważniejsza nie wymagajmy w takich obiektach super standardu nikt nie właduje swojej kasy bo nie wie co go czeka ,jeżeli to się nie zmieni a raczej na to się nie zanosi to będzie jeszcze piękniej .Pozdrawiam i życzę miłych wczasów na Hawajach .

Bieszczadnik Awatar Basia Z.
    Na forum od
    05.2007
    Rodem z
    Chorzów

Cytat Zamieszczone przez iza Zobacz posta
    Kaszuby np. są znacznie tańsze ( kwatera, wyżywienie ,parkingi ,itd. ) przy czym oferują bardzo dużo atrakcji właśnie dla rodzin

Otóż - to - ludzie umieją liczyć, a zwłaszcza własne pieniądze.

Zamiast inwestować w wątpliwej jakości "integrację" lepiej domyć łazienkę dla letników i zrobić porządek na podwórku.

A co do imprez "integracyjnych" - też się ostatnio przenoszą na Słowację, bo większy i lepszy wybór choćby możliwości narciarskich i kilka świetnych parków wodnych, których u nas nie ma w ogóle.
    Słowacy szybko się zorientowali na co jest popyt.

I jak zauważyłam - to chyba bardziej dbają o czystość na kwaterach, niż u nas.

I jakoś nie potrzeba do tego żadnych "szkoleń", "produktów" czy innych, a wystarczy miotła i szmata.

Również na Słowacji można dobrze i tanio zjeść w prawie każdej knajpie, a u nas to czysta loteria, zależy na co się trafi (nic nie ujmując tym, co potrafią zadbać o czystość i o dobre i tanie jedzenie, bo takich jest coraz więcej)

Pozdrowienia

Basia

Bieszczadnik Awatar Basia Z.
    Na forum od
    05.2007
    Rodem z
    Chorzów

Cytat Zamieszczone przez Forest Zobacz posta
    Proszę proszę ależ wyliczenia a więc do ciepłych krajów na Kaszuby i gdzie kto pragnie jeszcze tam jest tanio i w dodatku tyle atrakcji czeka . Piszesz tak bo nie znasz tutejszych realiów a ile chciałabys płacić za nocleg kochana .Zapomniałaś dodać że tam jest większość obiektów prywatnych a nie dzierżawionych czy myślisz że dzierżawca takiego przybytku będzie zapieprzał za darmo ,a ile trwa sezon i z. czego ma zapłacić wszystkie characze.
    W takim razie proszę wyjaśnij mi, dlaczego np. w okolicach Ochotnicy lub Limanowej potrafię znaleźć całkiem porządną kwaterę dla rodziny już za 15 zł od osoby ?

Nie jestem specjalnie wymagająca - wystarczy mi czysty pokój, dostęp do łazienki (np. na 3-4 pokoje) oraz do kuchni.
    Taki standard mi całkiem wystarcza i tyle to mniej więcej kosztuje.
    Na Słowacji (byle nie w Tatrach) - około 150 -200 Sk (17-22 zł).

Jak pisałam ludzie potrafią liczyć zwłaszcza własne pieniądze.

Ponadto bieszczadzką bolączką jest tłok w sezonie, brak parkingów i brak atrakcji typu "basen", gdzie można by spędzić okres niepogody.

Pozdrowienia

Basia

Bieszczadnik
    Na forum od
    11.2006

Tak Basiu sądzę jednak że nie widziałaś wielu kwater i za wszystkie się nie wypowiadaj są ludzie którzy dbają o porządek zarówno na podwórku jak i w domu i mają swoich stałych gości wystarczy dobrze popytać i na pewno trafi człowiek w dobre miejsce czyste schludne i zadbane . Pozdrawiam Ostatni Mohikanin z Ustrzyk Górnych.

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 5 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 5 gości)