Strona 4 z 10 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 98

Wątek: Noclegi - jakość usług, ceny, kategoryzacja

lucyna
    Guest

Domyślnie Odp: Turystyka aktywna sznsą czy zagrożeniem?

Cytat Zamieszczone przez takitam Zobacz posta
    Ojejku. Trudno sie odnieść, bo nie wiem jak ta kategoryzacja tam wygląda.
    Znaczy, że nasze hotele mają za mało gwiazdek ?
    Tylko, że nasza kategoryzacja najczęściej odbywa się na zasadach
    odpicowania jednego pokoju, czy domku i pokazaniu szanownej komisji, bo pozostałe są akurat wynajęte, więc wejść nie można. I gwiazdki są ale, jakby nieco przymulone w przekroju całości.
    Też tego dokładnie nie rozgryzłam. Z tego co wiem *** odpowiada standardowi ich ****. Nie wspomnę, że mają przefatalna kuchnię.

Bieszczadnik
    Na forum od
    08.2007

Znaczy wszyscy mieszkańcy UG są winni syfiarstwu w Kremenarosie !
    Może powinni pójść i w ramach pomocy posprzątać ?
    I co ma wspólnego Bieszczadzki Park z Kremenarosem - to zupełnie odmienne twory i tematycznie raczej odległe.
    Wlazłem tutaj między wódkę, a zakąskę, bo mnie mierzi takie uogólnianie
    i udzielanie rad z pozycji wszechwiedzącego. Prdą.

Bieszczadnik
    Na forum od
    08.2007

Lucynko, na litość boską ! Gwiazdki mają jakieś odzwierciedlenie w standardzie hoteli naprawdę gwiazdkowych, a nie dla fasonu szefostwa i cen z tym związanych. Nie wychodźmy poza własne podwórko Bieszczad,
    bo wylądujemy w hotelach renomowanych, a tam raczej nie bywamy
    i sądzę, że tamte gwiazdki nie mają nic wspólnego z tymi, o których dyskutujemy. W zasadzie nie wiem po co, bo wpływ mamy taki,
    jak baranie j... na pełnię księżyca

Bieszczadnik Awatar Basia Z.
    Na forum od
    05.2007
    Rodem z
    Chorzów

Znaczy wszyscy mieszkańcy UG są winni syfiarstwu w Kremenarosie !
    Może powinni pójść i w ramach pomocy posprzątać ?
    I co ma wspólnego Bieszczadzki Park z Kremenarosem - to zupełnie odmienne twory i tematycznie raczej odległe.

Park - nic.
    Ja rozumiem, że to był tylko podany przykład "niemocy", nie wiadomo czym w zasadzie tłumaczonej.
    Zresztą w Ustrzykach Górnych są inne lokale, znacznie lepsze i ich właściciele powinni się cieszyć, że mają mniejszą konkurencję.

Niemniej z drugiej strony turysta zniechęcony "syfem" drugi raz może nie przyjechać.

Absolutnie rozumiem, że punkt widzenia miejscowego i turysty zawsze będą rożne. Jednak proszę miejscowych o zrozumienia.
    Turystę na prawdę nie obchodzą rożne uwarunkowania zewnętrzne, on po prostu chce wypocząć, zwiedzić coś ciekawego, zabawić się i nie stracić na tym majątku.
    A potrafi porównywać (zarówno ceny jak i warunki) z innymi rejonami kraju.

Pozdrowienia

Basia

Powsimorda h.c.
    Awatar Marcowy
    Na forum od
    09.1998
    Rodem z
    Zacisze

Aneks do dyskusji - różnice w kategoryzacji w poszczególnych państwach http://edukacja.difin.pl/imgs_upload...9027ffa4944831

Bieszczadnik Awatar iza
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    okolice Gdańska

…….( opał, energia, środki czystości, czynsz, haracz pod tytułem podatek od nieruchomości, wywóz tzw. śmieci itd. )
    Czy sądzisz, że dzierżawca będzie za friko zapieprzał przez naście godzin
    w ciągu doby ?
    [/LEFT]

Oj biedni biedni właściciele w Bieszczadach bo tylko ich te podwyżki dotyczą ,
    oj strasznie mi ich żal że tak zapierniczają od świtu do nocy , oj jak ja ich żałuje …..
    O i jaki teraz mam problem , jak rozmyślam co też takiego Ci biedni ludzie robią od świtu do nocy . Przy 10 dniowym pobycie w zupełnie „ do rzeczy kwaterze „ ze trzy razy zamietli
    korytarz i schody , więc co oni biedni robią tak od świtu do nocy ?
    Biedni są bardzo - w maju nie opłaci się otwierać baru czy knajpy bo za mały przychód , a bogaty turysta niech sobie szuka po 20 km , albo kanapki wpiernicza kogo to obchodzi .
    Biedni są bardzo bo sezon mają króciuteńki a żyć trzeba cały rok a rok jak wiadomo długi .

Wiem!! zawsze mogą w wolnej chwili pozazdrościć tym z Helu czy Krynicy Morskiej
    Ci się nie narobią bo u nich sezon przy super sprzyjającej pogodzie max 3 miesiące do roku .

Biadolenia jak to żle i jak to się nie opłaci nie da się słuchać .
    Granice są otwarte niech wszyscy Ci co im tak żle jadą do Angli i będzie spokój z biadoleniem , tylko tam faktycznie będą zapieprzać , no ale jaką kasę zarobią .
    A Może jest jakiś obowiązek mieszkania w Bieszczadach ?
    Jakoś nigdy nie słyszałam narzekania Jacka z Pod Caryńskiej , czy Prezesa z Chmiela ,
    ciekawe dlaczego pewnie jacyś „ nienormalni „ są

Mówisz o Twojej pensji ( Waszych pensjach ) jednak chyba bez nadgodzin, sobót i niedziel ?

Normalna praca to 40 godzin tygodniowo .Do średniej krajowej wliczane są wszelkie dodatki za dodatkową pracę więc jest to średnia nie za 40 godzin a sporo więcej .
    Akurat tak się składa że ja pracuje sporo więcej niż 40 , łącznie z sobotami i niedzielami
    ( jednak nie zawsze ) pensje mam niezłą i nie narzekam że muszę się narobić aby ją dostać ,
    a jak mi się przestanie podobać to co robie będę myślęć o zmianie a nie biadolić

Bieszczadnik Awatar iza
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    okolice Gdańska

. Wynajem domów odbywa się na zasadach ( najczęściej ) sprzątania po pobycie, co oznacza, iż wynajmujący w trakcie, sam powinien dbać o czystość, czyli nikt kibla codziennie nie szoruje, i bambetli nie porządkuje. Każdy zadowolony i jakoś nie ma pretensji do właściciela, a wielu zapewne burdel po sobie zostawia,
    Jeśli się na taką formę godzimy to jest to forma umowy .
    Tym niemniej nie sądze aby np Piotr wynajmując domek w Bystrem został poinformowany że będzie musiał sprzątać po uprzednich gościach- o to już jest chamstwo i brak kultury

Bieszczadnik
    Na forum od
    08.2007

Nie wiem kto tutaj biadoli. Przecież piszesz o niebotycznych cenach w przekroju iluś lat. Pracować chcesz za godziwe wynagrodzenie i w zasadzie
    nie interesuje Cię za jakie powinni pracować inni - ważne aby było tanio, czysto i wygodnie. Ceny za noclegi powinny oscylować w granicach 20-70 EURO i byłoby normalnie - bez biadolenia. Jest, jak jest, a w Anglii czekają na takich, którzy tak naprawdę nie wiedzą, co to praca. I raczej nie w biurach, lecz na zmywaku.
    Bardzo nam szkoda biednych obskubywanych turystów, nocujących w syfiastych pomieszczeniach za grube pieniądze i dlatego w ramach pomocy
    będziemy sprzątać za friko wszystkie obiekty od Sanoka po Wołosate.
    Niech turysta wreszcie nie biadoli, że wszędzie brudno, i za jakie pieniądze -
    po prostu chamstwo !

Bieszczadnik Awatar iza
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    okolice Gdańska

Pytanie- dlaczego po dwudniowym pobycie w domkach w Bukowcu wszystkie rzeczy
    ( urbania , śpiwory itp. ) śmierdziały wilgocią i brudem, po powrocie trzeba było prać ( płacić za proszek , wodę, prąd , marnować swój czas , energie ) ?

Odpowiedź – bo właścicielowi nie opłaci się wstawić kaloryfera i osuszyć domek , następnie zapłacić solidnie sprzątaczce za generalne sprzątanie .

Wniosek- na mnie już tam nikt nie zarobi .

Bieszczadnik Awatar Basia Z.
    Na forum od
    05.2007
    Rodem z
    Chorzów

Cytat Zamieszczone przez iza Zobacz posta

Wniosek- na mnie już tam nikt nie zarobi .
    I nie tylko na Tobie, myśmy też przeczytali to forum.

B.

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 5 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 5 gości)