Strona 5 z 15 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 148

Wątek: Promocja Bieszczadów...

Domyślnie Odp: Promocja Bieszczadów...

Cytat Zamieszczone przez lucyna Zobacz posta
    jedna z najlepszych agencji reklamowych w naszym regionie. Płacą im krocie.
    A oni piszą:
    regenreującą

Bieszczadnik Awatar Basia Z.
    Na forum od
    05.2007
    Rodem z
    Chorzów

Nie zapominaj, ze znam prywatnie i służbowo zarówno szefa Agencji jak i Dyr BdPN. Z pierwszym wspólpracuję. Drugi był nauczycielem w LO, a potem spotkaliśmy się w czasach opozycji i tuż po. Kwestia zaufania. Jeżeli sugerujesz, że dyr Winnicki wydałby zgodę na organizację tego rodzaju imprezy to mylisz się.

Lucyna - i co z tego ze znasz ?

Są trzy możliwości:

1. Agencja zorganizowała rajd za zgodą BdPN. Wówczas należy się zapytać - dlaczego BdPN wydał zezwolenie na wjazd skuterom na połoniny.

2. Agencja zorganizowała rajd na Połoninę bez zezwolenia BdPN - wówczas zrobiła to nielegalnie i szefowie powinni ponieść karę za wykroczenie (grzywna nie jest wysoka).

Niezależnie od tego, zarówno jeśli miał miejsce przypadek 1 jak i 2 taki "rajd" zasługuje na napiętnowanie, np. w prasie. Dziennikarze GW chyba byliby zainteresowani. Mieliśmy z tym do czynienia za PRL-u, kiedy byli "równi" i ""równiejsi", kiedy w okolicach Mucznego i w Arłamowie mogli przebywać i polować tylko "wybrani".

Ja myślałam że teraz mamy już inne czasy.

Ale jest jeszcze trzecia możliwość - nie było rajdu na połoninach a agencja tak tylko się chwali.
    Wówczas nie potrafię zrozumieć, dlaczego reklamują się w tak idiotyczny sposób.

B.

Bieszczadnik Awatar JarekBartek
    Na forum od
    08.2006
    Rodem z
    Lublin

Tak oczejuję jednego. Udowodnienia, ze takie zdarzenie miało miejsce. Na razie są to pomówienia. Reklama nie jest dowodem.
    Nie zapominaj, ze znam prywatnie i służbowo zarówno szefa Agencji jak i Dyr BdPN.
    Lucyno, pomówić to mogę np. ja Ciebie albo Ty mnie. Jeśli jakaś firma sama się przyznaje do tego, do czego się przyznaje, to troszkę inna sprawa. Piszę warunkowo "jeśli", bo może BdPN wydał zgodę na organizację takich wycieczek na herbatkę i co wtedy?
    Podżeganie polega na nakłanianiu innej osoby do dokonania czynu zabronionego (art. 18 § 2 KK) i odnosi się do konkretnej osoby. W przypadku strony internetowej będącej reklamą jest inaczej. Zwracanie się do grupy osób nie jest podżeganiem, a publicznym nawoływaniem do popełnienia przestępstwa - art. 255 KK. Tylko zwróćcie proszę uwagę, czy gdzieś na stronach Krainywilka jest propozycja takiej konkretnej wycieczki do Puchatka lub na teren BdPN?
    Jeśli nie ma, to i nie ma tematu.
    Lucyno odnośnie samego udowadniania, czy dane zdarzenie miało miejsce, to weź chociaż pod rozwagę głośny przykład takiego jednego psychoterapeuty, ktorego zdjęcia z dziećmi znaleziono przypadkowo na śmietniku.
    Chyba nie w tym tkwi istota problemu.
    Dowodami są zamieszczone przez Krainęwilka zdjęcia - tylko trzeba zapytać: kto wjechał pod Puchatka i w jakim celu. Firma pisze o współpracy z GOPRem i takim np. wyjazdem szkoleniowym może wytłumaczyć całe zdarzenie. Duży szum wokół sprawy jest tylko dobrą reklamą i tyle. Jeśli Krainawilka w swej działalności nie łamie prawa, to pozostaje im tylko pogratulować pomysłów i chwytającego dobrze marketingu.
    A co my sobie o tym pomyślimy (przy okazji niestety i o Tobie), to już inna sprawa.
    JarekBartek

lucyna
    Guest

Cytat Zamieszczone przez JarekBartek Zobacz posta
    Lucyno, pomówić to mogę np. ja Ciebie albo Ty mnie. Jeśli jakaś firma sama się przyznaje do tego, do czego się przyznaje, to troszkę inna sprawa. Piszę warunkowo "jeśli", bo może BdPN wydał zgodę na organizację takich wycieczek na herbatkę i co wtedy?
    Podżeganie polega na nakłanianiu innej osoby do dokonania czynu zabronionego (art. 18 § 2 KK) i odnosi się do konkretnej osoby. W przypadku strony internetowej będącej reklamą jest inaczej. Zwracanie się do grupy osób nie jest podżeganiem, a publicznym nawoływaniem do popełnienia przestępstwa - art. 255 KK. Tylko zwróćcie proszę uwagę, czy gdzieś na stronach Krainywilka jest propozycja takiej konkretnej wycieczki do Puchatka lub na teren BdPN?
    Jeśli nie ma, to i nie ma tematu.
    Lucyno odnośnie samego udowadniania, czy dane zdarzenie miało miejsce, to weź chociaż pod rozwagę głośny przykład takiego jednego psychoterapeuty, ktorego zdjęcia z dziećmi znaleziono przypadkowo na śmietniku.
    Chyba nie w tym tkwi istota problemu.
    Dowodami są zamieszczone przez Krainęwilka zdjęcia - tylko trzeba zapytać: kto wjechał pod Puchatka i w jakim celu. Firma pisze o współpracy z GOPRem i takim np. wyjazdem szkoleniowym może wytłumaczyć całe zdarzenie. Duży szum wokół sprawy jest tylko dobrą reklamą i tyle. Jeśli Krainawilka w swej działalności nie łamie prawa, to pozostaje im tylko pogratulować pomysłów i chwytającego dobrze marketingu.
    A co my sobie o tym pomyślimy (przy okazji niestety i o Tobie), to już inna sprawa.
    JarekBartek
    Nie jestem prawnikiem. Nie znam więc odnośnych przepisów.Jetem przewodnikiem. Weszłam na pierwszy link podany przez free biesa i oglądnęłam część filmu klatka po klatce (mam iPlusa). Czy rozmawiamy o tym zdarzeniu? Jestem zaskoczona. Czy akcja tego filmiku rozgrywa się na połoninach? Wg mnie są to tereny prywatne położone pod Jasłem na terenie Przysłupia.
    Nie mi oceniać chwyty marketingowe Kolegów. Wiesz co to jest lojalność i zaufanie? Właśnie tym kieruję się odpierając Wasze ataki.
    Programu ze skuterami nie potrafię wyjaśnić. Fakt firma współpracuje z GOPR.

Literat Roku 2013

Awatar trzykropkiinicwiecej
    Na forum od
    04.2007
    Rodem z
    Nigdziebądź nad Osławą

..no tak.. a Góferom mozna wszystko nawet wtedy jak nie jada ratować lub na dyżur... czy się myle?

lucyna
    Guest

Cytat Zamieszczone przez trzykropkiinicwiecej Zobacz posta
    ..no tak.. a Góferom mozna wszystko nawet wtedy jak nie jada ratować lub na dyżur... czy się myle?
    Na ten temat nic nie wiem.

Bieszczadnik Awatar Henek
    Na forum od
    01.2004
    Rodem z
    Rzeszow

Oświadczenie.
    Oświadczam że dnia 8 grudnia 2007 roku (ok godz.15) na przełęczy Wyżnej parkowały dwa samochody. Jeden z nich (terenówka na rejestracji lokalnej RLS) miał podpiętą przyczepę- lawetę. Po co ?
    Zagadka rozwiązała się wkrótce. W góry, od strony Chaty zjechał skuter, wywijając bardzo fikuśne ósemeczki. Zakręcił, pojechał kawałek w górę i jeszcze parę następnych zakręcików. Bardzo fajnie chłopaki się bawili.
    Nie pierwszy raz oglądałem takie zabawy i nie dziwię się.
    Fakt jest fakt.

Bieszczadnik Awatar JarekBartek
    Na forum od
    08.2006
    Rodem z
    Lublin

Weszłam na pierwszy link podany przez free biesa i oglądnęłam część filmu klatka po klatce (mam iPlusa). Czy rozmawiamy o tym zdarzeniu? Jestem zaskoczona. Czy akcja tego filmiku rozgrywa się na połoninach? Wg mnie są to tereny prywatne położone pod Jasłem na terenie Przysłupia.
    Nie mi oceniać chwyty marketingowe Kolegów. Wiesz co to jest lojalność i zaufanie? Właśnie tym kieruję się odpierając Wasze ataki.
    Programu ze skuterami nie potrafię wyjaśnić. Fakt firma współpracuje z GOPR.
    Wypada tylko zalecić czytanie (i oglądanie) ze zrozumieniem. W podanym linku Freebies odsyła nas na stronę ze skuterami na tle Puchatka i tym zdarzeniem przez cały wątek się przecież bulwersujemy. Czy masz Plusa czy minusa raczej pozostaje tu bez znaczenia.
    Odnośnie lojalności i zaufania, to wybacz, ale w przedmiotowym kontekście, nie bardzo (albo aż za dobrze) rozumiem kierujące Tobą pobudki. Rozpoczynając wątek, w moim odczuciu, Freebies nie wzywał Cię wcale personalnie do zdecydowanej obrony przedstawionego procederu (vide oświadczenie Henka). Lucyno, jeśli nawet nie masz z tym nic wspólnego, to powinnaś przemyśleć, że trudno będzie przyjąć TO jako pewnik po przeczytaniu Twoich wypowiedzi w tym wątku. Nie staram się być tu złośliwy.
    JarekBartek

lucyna
    Guest

Cytat Zamieszczone przez JarekBartek Zobacz posta
    Lucyno, jeśli nawet nie masz z tym nic wspólnego, to powinnaś przemyśleć, że trudno będzie przyjąć TO jako pewnik po przeczytaniu Twoich wypowiedzi w tym wątku. Nie staram się być tu złośliwy.
    JarekBartek
    Nie dostrzegam złośliwości. Powtarzam jeżeli doszło do złamania prawa to należy to zgłosić. I jeszcze jedno nie zamierzam udawadniać, że nie jestem wielbłądem.

Cytat Zamieszczone przez Henek Zobacz posta
    Oświadczenie.
    Oświadczam że dnia 8 grudnia 2007 roku (ok godz.15) na przełęczy Wyżnej parkowały dwa samochody. Jeden z nich (terenówka na rejestracji lokalnej RLS) miał podpiętą przyczepę- lawetę. Po co ?
    Zagadka rozwiązała się wkrótce. W góry, od strony Chaty zjechał skuter, wywijając bardzo fikuśne ósemeczki. Zakręcił, pojechał kawałek w górę i jeszcze parę następnych zakręcików. Bardzo fajnie chłopaki się bawili.
    Nie pierwszy raz oglądałem takie zabawy i nie dziwię się.
    Fakt jest fakt.
    Prokuratura Rejonowa w Lesku
    Pl.Konstytucji 3 Maja 7
    38-600 Lesko
    Więcej później napiszę bo młody musi gg sprawdzić a to potrwa

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)