Strona 50 z 75 PierwszyPierwszy ... 40 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 60 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 491 do 500 z 750

Wątek: Demontaż pomnika na zboczu Chryszczatej?

Malkontent Roku 2009 Awatar Krysia
    Na forum od
    09.2006

Domyślnie Odp: Demontaż pomnika na zboczu Chryszczatej?

eee nic na ten temat nie wiem, natomiast władze chcą szukać tych co zniszczyli "pomniczek", no to może niech zaczną najpierw od ukarania tych co to go postawili nielegalnie?
    "...Lecz ja wrócę tu, będę w twoim śnie.
    Nikt nie zabroni nam śnić..."
    Bogdan Loebl

Bieszczadnik
    Na forum od
    04.2009

Cytat Zamieszczone przez orsini Zobacz posta
    eee nic na ten temat nie wiem, natomiast władze chcą szukać tych co zniszczyli "pomniczek", no to może niech zaczną najpierw od ukarania tych co to go postawili nielegalnie?

To może było i tak, że ci co postawili ten obelisk po lekturze wpisów forowych poszli po rozum do głowy, zrozumieli swój błąd i sami zwalili to co stworzyli. Zastanawiają mnie tylko te zamazane twarze ale i na to jest chyba sposób

Bieszczadnik Awatar szymon magurycz
    Na forum od
    02.2008
    Rodem z
    Nowica/Beskid Niski

Orsini, http://fotoforum.gazeta.pl/3,0,1735623,2,13.html, tak, jestem na tym zdjęciu konkretnie, Siemuszowa, prace remontowe na cmentarzu greckokatolickim, VIII 2008, po prawej stronie, w okularach, to ja we własnej osobie, a związku z Chryszczatą nie ma to żadnego, to tak gwoli ścisłości i informacji...
    Duszko,
    tak, grożono mi nie raz, ale nie publicznie, i owszem, to mnie przeraża..., ale ci grożący nie byli aż tak bezmyślni, żeby zostawić ślad w postaci linku...

Na forum od
    09.2006

Szymon i owszem MA związek i ja to już napisałam-związek jest taki, że najprawdopodobniej znasz właściciela tej galerii internetowej. A on skolei był przy budowie "pomniczka", więc związek jest i to duży. Jeśli by tylko odpowiednie władze chciały oczywiście odszukać budowniczych to mają jak na dłoni podane...

PS_ gdzie WY macie te wpisy z groźbami, bo ja jakaś ślepa jestem i ich nie widzę???
    Bogdan Loebl

Bieszczadnik
    Na forum od
    04.2009

Cytat Zamieszczone przez szymon magurycz Zobacz posta
    Orsini, http://fotoforum.gazeta.pl/3,0,1735623,2,13.html, tak, jestem na tym zdjęciu konkretnie, Siemuszowa, prace remontowe na cmentarzu greckokatolickim, VIII 2008, po prawej stronie, w okularach, to ja we własnej osobie, a związku z Chryszczatą nie ma to żadnego, to tak gwoli ścisłości i informacji...
    Duszko,
    tak, grożono mi nie raz, ale nie publicznie, i owszem, to mnie przeraża..., ale ci grożący nie byli aż tak bezmyślni, żeby zostawić ślad w postaci linku...

Chyba nie wszyscy kamieniarze podchodzą do swojej pracy tak jak Taras Boroweć . Ale mnie zastanawia fakt inny, że ktoś pozostawił po sobie te wszystkie zdjęcia (Stefania, mniemam ma chyba tylko dostęp do ekskluzywnych forów) jako oczywisty dowód złamania prawa przez przedstawiciela władzy w terenie. Nadleśnictwo prawdopodnie wiedziało od początku o budowlanej samowolce. Miejscowi ksieża też raczej mają świadomośc z konsekwencji stawiania kapliczek. Nie znam ich osobiście ale podobni są jeden do ks. Falenczaka, drugi Żurawia i Wienca. Coraz bardziej to wydarzenie zakrawa na jakąś gigantyczną prowokację w którą uwikłano miejscową społeczność ukraińską?
    Ostatnio edytowane przez duszka_mala ; 10-05-2009 o 19:00

Na forum od
    09.2006

A to pewnie rosyjscy agenci wszystko zorganizowali...
    dlatego może by się ktoś zajął wyjaśnieniem kto i dlaczego postawił "pomniczek".
    Bogdan Loebl

Bieszczadnik
    Na forum od
    04.2009

Cytat Zamieszczone przez orsini Zobacz posta
    A to pewnie rosyjscy agenci wszystko zorganizowali...
    dlatego może by się ktoś zajął wyjaśnieniem kto i dlaczego postawił "pomniczek".

Co tu wyjaśniać, jak mawiał pewien satyryk - "albo kretyn albo prowokator", albo jedno i drugie
    Ostatnio edytowane przez duszka_mala ; 10-05-2009 o 19:34

Bieszczadnik Awatar Henek
    Na forum od
    01.2004
    Rodem z
    Rzeszow

A swoją drogą solidna robota, musieli się chłopcy natrudzić.
    Załączone obrazki Załączone obrazki

Bieszczadnik
    Na forum od
    04.2009

Cytat Zamieszczone przez Henek Zobacz posta
    A swoją drogą solidna robota, musieli się chłopcy natrudzić.

Dobre zdjęcie, co to jest zbrojony flisz karpacki.

Zbanowany
    Na forum od
    03.2009

Cytat Zamieszczone przez szymon magurycz Zobacz posta
    z jaką łatwością liczysz Łapi ludzkie życia... i pomyśleć, że byliśmy kumplami..., jak zamordują mnie polscy faszyści to przyjdziesz na mój pogrzeb? czy tylko jak ukraińscy faszyści to zrobią?...
    i jedni i drudzy mają powód, w końcu remontujemy i ukraińskie i polskie cmentarze..., że nie wspomnę o żydowskich, ewangelickich i wielowyznaniowych...
    Do zobaczenia na cmentarzu...

oj Szymon, to twoja sprawa co robisz ze swoimi znajomościami, tobie się nie podoba że stoję za odbrązowieniem historii bo przyjąłeś nurt porozumienia ponad podziałami. Chwała ci za konsekwencje w pójściu tą drogą, a zatem pozwól, że równie konsekwentnie będę szedł inną drogą. Wytknę ci tylko smutny dla mnie fakt, że wasza paczka odrestaurowała 1 kresowy cmentarz, a reszta to cmentarze grekokatolickie a nawet żydowskie. Sam mowiłeś, że jeździsz na Ukrainę już 20 lat. Jak widać wszyscy się pochylają nad "poszkodowanymi" Rusinami, mimo, że oni jednak w swej masie poparli program OUN-UPA, a nad własną historią trudniej. Czy aby nie dlatego, że komuniści przez ponad 50 lat tak preparowali historię, bysmy o nie nie wiedzieli? To pewien przytyk, bo i tak będę was popierał, niezależnie, żesmy tę przyjaźń zamknęli. Masz rację, że przy takiej różnicy zdań trudno mówić o dialogu.

Historia wymaga, żeby te ofiary policzono. Tego wymaga po prostu prawda. Co do cmentarza, będę na nim szybciej niż ty, a w zasadzie nawet wczoraj byłem na pogrzebie kolegi-motocyklisty. Szybko życie dziś upływa...

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)