Strona 2 z 8 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 6 7 8 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 71

Wątek: letnie lenistwo

Domyślnie Odp: letnie lenistwo

Cytat Zamieszczone przez długi Zobacz posta
    Ranek wstał rośny. Słońce świeciło tysiącem brylancików na każdej trawce
    Fajny klimat.
    Podążając za poprzednikami przycupnę w pobliżu...gdzieś na granicy polany i lasu.

Botak Roku 2017 Awatar długi
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Sopot

Siądźcie mili w cieniu. Pod jesionami, gdzie przewiew od Chryszczatej niesie ochłodę, albo pod olchami, gdzie od Osławy szum koi jeszcze niedawny zgiełk miasta.
    Wielu znajomych, którzy jeszcze nie byli ze mną w Duszatynie pyta: a co ty tam robisz?
    Nic nie robię, odpowiadam. I tym nic nierobieniem wypełniam czas od rannej rosy do rozgwieżdżonego zmroku. Zanudził bym was opowiadając czego to nie robiłem, a i nie jest specjalnie ciekawe co robiłem przez następne dni. Podam więc w skrócie kilka wybranych fragmentów ilustrowanych fotkami. Część z nich była robiona telefonem, więc i jakość nie specjalna, ale dokumentują chwilę i oglądając przywołuję w pamięci obra rzeczywisty, lśniący słońcem. Prosta codzienna czynność: pójść do lasu po suchary na ognisko. To bezwzględna konieczność, bo zawsze gotujemy na ogniu. Nie wiem czemu zawsze ta prosta czynność zajmuje mi tyle czasu. No ale jak się śpieszyć, gdy las jest tak rozświetlony, a po drodze rośnie tyle różności, że i Marcin S. by się zatrzymał.
    Załączone obrazki Załączone obrazki

Bieszczadnik Awatar maciejka
    Na forum od
    07.2009

A ja mam takie wspomnienia z dzieciństwa ile razy taki imbryk udało nam się z mamą przypalić...:)

Bieszczadnik Awatar maciejka
    Na forum od
    07.2009

Twoje wspomnienia nabrały tempa, że mój imbryk-czajnik całkiem nie na miejscu się znalazł

Korespondent Roku 2009 Awatar Recon
    Na forum od
    02.2008

Oj Długi... Długi...
    kilkanaście lat temu tutaj spędziłem pierwszą noc w Bieszczadach. Całą noc lał deszcz i szemrał mi w uszy strumyk a piękny świt zapowiadał ładną pogodę. Słońce wschodziło, było cicho, wszystko parowało i jakoś czułem się inaczej. Kompletnie spać mi się nie chciało. Łaziłem i wszędzie zaglądałem a zwłaszcza patrzyłem ciągle pod nogi (Bieszczady... żmije!).
    Ładne miejsce! W Beskidzie Niskim mam drugie... tam jeszcze nocy nie spędziłem, ale chciałbym i tam zobaczyć świt po wyjściu z namiotu
    Pozdrawiam :)
    -----------------
    benevole lector

https://twitter.com/Zbyszek_Recon

Ekspert Roku 2011
    Ekspert Roku 2010
    Forumowicz Roku 2009
    Awatar marcins
    Na forum od
    12.2005
    Rodem z
    Lesko/Rabe

Cytat Zamieszczone przez długi Zobacz posta
    ...No ale jak się śpieszyć, gdy las jest tak rozświetlony, a po drodze rośnie tyle różności, że i Marcin S. by się zatrzymał.
    A cóż w lesie można więcej robić jak tylko botanizować
    Marcin

prowydnyk chaszczowy Awatar Browar
    Na forum od
    01.2006
    Rodem z
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez marcins Zobacz posta
    A cóż w lesie można więcej robić jak tylko botanizować
    Można jeszcze elegancko niebieskoptaszyć,widzę że Długi wie coś o tym
    Pozdrav

Ekspert Roku 2011
    Ekspert Roku 2010
    Forumowicz Roku 2009
    Awatar marcins
    Na forum od
    12.2005
    Rodem z
    Lesko/Rabe

Cytat Zamieszczone przez Browar Zobacz posta
    Można jeszcze elegancko niebieskoptaszyć,widzę że Długi wie coś o tym
    Browar Ty zawsze tak wąsko traktujesz słowa tym razem botanizujesz było sensu lato...
    Marcin

Botak Roku 2017 Awatar długi
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Sopot

Cóż można robić w letni, upalny dzień?
    Można pójść na coś dobrego do baru, pogwarzyć z przyjaciółmi, wykąpać się na głębince.
    Przyjechali przyjaciele z Otmuchowa. Nastąpiła prezentacja nowego namiotu. Piękny taki, duuuży, całkiem nowy. Trzeba było pojechać do Komańczy po "coś na wieczór". Trafiliśmy akurat na dzień rynkowy. I mało nie kupiłem takiego cuda. Postawił bym na środku pola i pobierał opłaty za zdjęcia.
    Następnego dnia katastrofa: ktoś wlazł w kibelku nogami na deskę i zarwał.. Szybkie śledztwo nie ustaliło sprawcy. Podejrzenie padło na ludzi, którzy pośpiesznie wyjechali rankiem. Oględziny wykazały, że część desek jest spróchniała, ale konstrukcja się jeszcze trzyma. Leszek pojechał więc do tartaku i przywiózł kilka desek. Piłę i gwoździe mieliśmy. Do południa kibelek był jak nowy. Śliczna biała deska wyposażona została dodatkowo w plastikową klapę. Mimo naszych starań by w kibelku zawsze było czysto, to zawsze jakiś .... zostawi swoje brzemię na ścieżce i przyozdobi trawy wstęgą. Do wieczora na świeżym drewnie ktoś zostawił ślady butów. I po co sprzątać. Czy w domu taki ... też staje nogami na sedes?
    Jutro czeka nas dzień wycieczkowy jedziemy ...
    cdn
    Załączone obrazki Załączone obrazki

Kronikarz Roku 2010
    Awatar bertrand236
    Na forum od
    07.2004
    Rodem z
    Poznań

Czytam i wspominam, opowiadam Renatce i ona też wspomina. Z tym, że ja wspominam flaki, a ona pierogi....
    Pozdrawiam
    bertrand236

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)