Strona 14 z 22 PierwszyPierwszy ... 4 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 220

Wątek: Spaliła sie chatka...

Angry Odp: Spaliła sie chatka...

To jest bardzo smutny temat, smutna dyskusja; myślę, że sami bywalcy owych chatek, schronów doprowadzili do tego, co się stało pod Obnogą.
    Przychodzą w Bieszczady różni ludzie - ćpuny, zbieracze grzybków halucynogennych, i w tej sytuacji trudno dziwić się dyrekcji lasów.
    Wystarczy zawędrować do chatki na Dydiowej, poczytać wpisy bywalców - tych obecnych teraz, i tych dawniej; to teraz, to bełkoty narkomana.
    Niestety Pawlak to biznesmen - sprzedał swoją "samotnię", nie przynosiła wymiernych zysków.
    Cieszmy się więc tym co jest jeszcze w tych naszych Bieszaadach i nie dajmy się zwariować.

Bieszczadnik Awatar jacekp
    Na forum od
    03.2005
    Rodem z
    spod Jeleniowatego

Domyślnie Odp: Spaliła sie chatka...

Duzo racji ale pomimo tego ze do chatek chodzi mnostwo chamstwa(np. napisy na scianach) to jednak stanowia one baze dla pewnej osmiele sie rzec kultury. Takiej wyobrazonej wspolnoty.
    A na marginesie - ciocia Dorota?
    Pozdrawiam

Bieszczadnik Awatar Piotr
    Na forum od
    09.2002

Cytat Zamieszczone przez lucyna Zobacz posta
    Zaczynamy o czymś mowić, a potygodniu, dwóch pisze o tym lokalna prasa.
    OT, ale na potwierdzenie słów Lucyny: http://www.nowiny24.pl/apps/pbcs.dll...NOSCI/71111003
    za: http://forum.bieszczady.info.pl/showthread.php?t=3900
    Piotr
    Twoje Bieszczady - przewodnik po regionie
    Komańcza i okolice - serwis turystyczny

Bieszczadnik
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Żaholecki las

Na pohybel pismakom, niech do mnie nie dzwoni bo powiem to dosadniej. Ludzie spoza Bieszczad chcą budować schrony turystyczne w tychże gorach ??CIekawe co na to powiedza gminy i nadleśnictwa zapewne zaklaszczą uszami i powiedzą super robimy schrony. Polska jest najh.. ym krajem dla turysty pieszego z plecakiem, afganistan juz jest przyjaźniejszy . Skoro Bieszczady sa coraz droższe to niedługo na Słowacji będzie bardzo dużo polaków bo tam taniej ludzie milsi wodka lepsza jadlo zacne dziewczyny ładniejsze granice przeleci sie moment albo chlopaki z poronina bialki tatrzanskiej przeciagna ludzi w końcu powstają tam kombinaty naraciarskie. To byznesmeni beszczadcy mogą traktować jako moja przepowiednie która spełni sie za około 5 latek.

Mentalności nie zmienię narodowi i nie zamierzam , to ze schronow sie nie buduje świadczy ze miejscowych wali to ze ja jako turysta mogę zamarznąć w zimie, ze jak zmoknę i przemarznę to będę miał gdzie sie wysuszyć; wiec czuje sie świetnie jadąc w gory w których tak dba sie o moje bezpieczeństwo .Mnie osobiscie to lezy liczba speda...ych tyrystow w nowiuskich goreteksach spotykana w lasach jest rowna zeru i plasuje sie na dobrym poziomie jak dla mnie

.Patrząc tak moim katem nie ma schronów- klopsik nosi namiot,- namiot wazy -klopsik pójdzie gdzie mu sie zechce, BO JEST BIALY DUZY I WOLNY.
    Ostatnio edytowane przez klopsik ; 11-11-2007 o 18:35

prowydnyk chaszczowy Awatar Browar
    Na forum od
    01.2006
    Rodem z
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez klopsik Zobacz posta
    ...zacne dziewczyny ładniejsze...
    trochę poszybowałeś
    Pozdrav

Bieszczadnik
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Żaholecki las

No dobra nasze tez sa niczego sobie

Bieszczadnik Awatar Barnaba
    Na forum od
    01.2005
    Rodem z
    Festung Posen

.... oj są....
    Ostatnio edytowane przez Barnaba ; 11-11-2007 o 18:54
    https://bieszczady.guide- Że przewodnik napisałem i że ludzi uszczęśliwiam. A co!

lucyna
    Guest

Cytat Zamieszczone przez klopsik Zobacz posta
    Na pohybel pismakom, niech do mnie nie dzwoni bo powiem to dosadniej. Ludzie spoza Bieszczad chcą budować schrony turystyczne w tychże gorach ??CIekawe co na to powiedza gminy i nadleśnictwa zapewne zaklaszczą uszami i powiedzą super robimy schrony. Polska jest najh.. ym krajem dla turysty pieszego z plecakiem, afganistan juz jest przyjaźniejszy . Skoro Bieszczady sa coraz droższe to niedługo na Słowacji będzie bardzo dużo polaków bo tam taniej ludzie milsi wodka lepsza jadlo zacne dziewczyny ładniejsze granice przeleci sie moment albo chlopaki z poronina bialki tatrzanskiej przeciagna ludzi w końcu powstają tam kombinaty naraciarskie. To byznesmeni beszczadcy mogą traktować jako moja przepowiednie która spełni sie za około 5 latek.

Mentalności nie zmienię narodowi i nie zamierzam , to ze schronow sie nie buduje świadczy ze miejscowych wali to ze ja jako turysta mogę zamarznąć w zimie, ze jak zmoknę i przemarznę to będę miał gdzie sie wysuszyć; wiec czuje sie świetnie jadąc w gory w których tak dba sie o moje bezpieczeństwo .Mnie osobiscie to lezy liczba speda...ych tyrystow w nowiuskich goreteksach spotykana w lasach jest rowna zeru i plasuje sie na dobrym poziomie jak dla mnie

.Patrząc tak moim katem nie ma schronów- klopsik nosi namiot,- namiot wazy -klopsik pójdzie gdzie mu sie zechce, BO JEST BIALY DUZY I WOLNY.
    Akcja spaliła na panewce. Całe szczęście ten chociaż nie op.... Mówcie sobie co chcecie, może to jest i bicie piany ale moim zdaniem musi powstać tzw.mała infrastruktura turystyczna w Bieszczadach. Nie korzystam z chatek, nie jestem częścią tej kultury ale chcę mieć miejsce, gdzie schronię się sama lub z grupą w czasie burzy, gdzie będę mogła w spokoju napić się kawy i odpocząć. Moi goście zostawiają tu zbyt dużo kasy abym ciągle musiał się wstydzić za to co w Bieszczadach mamy, a raczej czego nie mamy. Z całym szacunkiem p... to czy ktoś chodzi w gore czy w franeli. Jest turystą i coś mu się należy, za coś płaci. Nie ma toalet nawet w miejscowościach tak obleganych jak Polańczyk, nie ma koszy na smieci, nie ma ławek, punktów widokowych, deszczochronów, bezpłatnych miejsc biwakowych. To za co samorządy ściągają podatki od turystów? Za świeże powietrze? Po kiego diabła wytyczne są nowe ścieżki spacerowe i rowerowe jeżeli idąc nimi nie można schronic się w czasie niepogody?

Cytat Zamieszczone przez lucyna Zobacz posta
    Moi goście zostawiają tu zbyt dużo kasy abym ciągle musiał się wstydzić za to co w Bieszczadach mamy, a raczej czego nie mamy. Z całym szacunkiem p... to czy ktoś chodzi w gore czy w franeli. Jest turystą i coś mu się należy, za coś płaci. Nie ma toalet nawet w miejscowościach tak obleganych jak Polańczyk, nie ma koszy na smieci, nie ma ławek, punktów widokowych, deszczochronów, bezpłatnych miejsc biwakowych. To za co samorządy ściągają podatki od turystów? Za świeże powietrze? Po kiego diabła wytyczne są nowe ścieżki spacerowe i rowerowe jeżeli idąc nimi nie można schronic się w czasie niepogody?
    Dobrze mówisz. Widzę, że szykuje się rewolucja w Bieszczadach.

lucyna
    Guest

Ja tylko podsumowałam to co wczoraj na spotkaniu z panem posłem z PiS Babinitzem dyr muzeum krośnieńskiego mówiła nasza koleżanka Ola Biernat.

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)