Strona 10 z 22 PierwszyPierwszy ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 20 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 217

Wątek: hipokryzja?

lucyna
    Guest

Domyślnie Odp: hipokryzja?

Cytat Zamieszczone przez Zefir Zobacz posta
    Trzymajmy się faktów.
    Jezeli jest naruszane prawo, sa przepisy, sa procedury.
    Teraz to trochę płacz nad rozlanym mlekiem.
    Jest przepis - jest zakaz - to go respektować.
    Jesli ktoś łamie -karać. Nie ma innego wyjscia.
    W dobie cyfrówek udowodnienie wielu rzeeczy to nie problem, a i anonimowość można zachować: http://www.podkarpacka.policja.gov.pl/napisz-do-nas/

Nie mowię tu o donosicielstwie na nazwijmy to "jednorazowe" przypadki jazdy po bandzie, ale o nagminnych i beszczelnych rajdach po terenach leśnych organizowanych przez te same grupy osób.
    Zachęcam do reakcji na akty wandalizmu.
    No właśnie. Sądzę, że to najlepsze podsumowanie tematu. Spadam na forum www.forum.turystyka-gorska.pl popromować Bieszczady. Fajny tworzę wątek. Zapraszam do wspólpracy. Tam też rzucam linki. Na początku podniósł się rwetest ale teraz większość Userów zrozumiała o co mi chodzi. Admin i Moderatorzy nigdy nie zwrocili mi uwagi. Podobnie na www.321gory.pl , a nawet na ostro moferowanych www.e-gory.pl nie miałam ani jednej uwagi ze stony Kolegów, nie mówię o Administracji.
    Ostatnio edytowane przez lucyna ; 02-02-2009 o 12:19

Cytat Zamieszczone przez Basia Z. Zobacz posta
    Znacznie ważniejsze jest to co się pisze w ogólnodostępnej prasie.

.....

Nachalna promocja - nie dość ze razi, to jeszcze stosowana na forach internetowych - kompletnie mija się z celem.
    ...
    Zgadzam się z tym ale jak zwykle wtrącę coś od siebie.

Myślę, że taką promocję przenieść do czasopism nie jest bardzo trudno. A jak się o czymś pisze to pozostaje w świadomości choćby to była fikcja literacka.
    Sam kiedyś o górach pisałem i gdybym bardzo chciał tak zarobkować i się „wkręcał” i promował to całkiem możliwe, że jakoś bym ciągną dalej. Zwłaszcza, że według mnie nieźle płacili. Ale ja na turystyce nie zarabiam mam pracę i doszedłem do wniosku, że lepiej za dużo nie opowiadać o ciekawych miejscach w mediach publicznych.

Są ludzie, których nachalna promocja nie razi. Można taką promocję "wynieść" z internetu.

Bieszczadnik Awatar Michał
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Opole

Wow
    Cytat Zamieszczone przez lucyna Zobacz posta
    ...Spadam na forum www.forum.turystyka-gorska.pl popromować Bieszczady. Fajny tworzę wątek. Zapraszam do wspólpracy. Tam też rzucam linki. Na początku podniósł się rwetest ale teraz większość Userów zrozumiała o co mi chodzi. Admin i Moderatorzy nigdy nie zwrocili mi uwagi. Podobnie na www.321gory.pl , a nawet na ostro moferowanych www.e-gory.pl nie miałam ani jednej uwagi ze stony Kolegów, nie mówię o Administracji.
    No i pozostań tam "do końca świata i jeden dzień dłużej".

Bieszczadnik
    Na forum od
    01.2006

Nie bardzo rozumiem, co Lucyna ma na myśli mówiąc o reklamie informacyjnej.

Za jakimś portalem:

Reklama informacyjna dotyczy tych dóbr, w przypadku których wybór i zaangażowanie klienta w zakup są oparte na przesłankach racjonalnych, obiektywnych. Związane jest to najczęściej z nabywaniem produktów o wysokich cenach, np. polisy ubezpieczeniowej, wyposażenia domu, sprzętu AGD itp. Cechą charakterystyczną reklamy informacyjnej jest fakt, że działa ona według standardowej hierarchii efektów (uczenie – odczuwanie – zakup). Reklama taka powinna zatem dostarczyć konsumentowi wszelkich szczegółowych informacji o produkcie i racjonalnych argumentów przemawiających za jego kupnem.
    ...no cóż z punktu widzenia reklamodawcy, to każda reklama jest informacyjną...

W każdym razie, nie ma w tej definicji niczego, co by eliminowało nadrzędny cel: zakup.

Czyli promocja Bieszczadów służy sprzedaży określonych dóbr i usług, czyli służy biznesowi, dochodom miejscowej ludności itp.

Trzeba Lucynie uczciwie przyznać, że niejednokrotnie otwarcie oznajmiała, że jej obecność na różnych forach temu służy.

Że z jej punktu widzenia, ze względu na jej punkt siedzenia, jest taki, a nie inny rozumiem i toleruję.

Że się z nim nie zgadzam i z mojego punktu siedzenia i widzenia zarazem jestem promocji przeciwny - mam nadzieję, że ona to również rozumie i toleruje.

Ta nazywana tu "kryptoreklama" jest na forum wszechobecna. każdy, kto wyraża opinię pozytywną na temat jakiegokolwiek ośrodka, pensjonatu, czy usługodawcy taka reklamę uprawia. I nie ważne jest, czy ma sie z tego jakiekolwiek profity, czy tez nie.

Każdy, kto napisał ileś tam postów może peany na cześć tworzyć lub pomyje wylewać.

Więc nie przejmujmy się każdym postem, który są linki do firm, czy osób prowadzących działalność gospodarczą. Zresztą one i tak szybko toną w zalewie kolejnych.

Walczyć z tym i tak nie ma sensu, no chyba, że ktoś Don Kichotem zostać chce.

A firmy? Z ta "naczelną" włącznie i tak będą walczyć o klienta. Jeśli nawet quady z mody wyjdą (choć na pewno nie tak prędko), to zostaną zastąpione przez inne maszyny. Sporty motorowe były, są i będą popularne.

I taki właściciel firmy zawsze na pierwszym miejscu będzie stawiał bilans, choćby nie wiem jakim miłośnikiem przyrody był.

Poza tym jego klientelą są ludzie, którzy "inaczej" postrzegają przyrodę, dla których nie istotne jest to, czy quadowanie na połoninach, motorowodniactwo na jeziorze jakieś szkody przynosi - ewentualnie pomyślą o tym w kategorii mandatu, czy załatwienia zgody właściwych władz.

Pozdrawiam:)

Bieszczadnik Awatar Basia Z.
    Na forum od
    05.2007
    Rodem z
    Chorzów

Cytat Zamieszczone przez vm2301 Zobacz posta
    I taki właściciel firmy zawsze na pierwszym miejscu będzie stawiał bilans, choćby nie wiem jakim miłośnikiem przyrody był.
    Otóż to - i stąd konflikt interesów.

B.

Bieszczadnik
    Na forum od
    01.2006

I tylko pozostaje współczuć tym, co takich dylematów doświadczać muszą, bo łatwe to nie jest.

A i chyba każdy z nas tego po części choć doświadcza, bo pragnąc jak najlepszej ochrony tej przyrody, jednocześnie chcemy ją poznawać - włażąc to tu, czy tam

lucyna
    Guest

Cytat Zamieszczone przez oligocenmaster Zobacz posta
    Zgadzam się z tym ale jak zwykle wtrącę coś od siebie.

Myślę, że taką promocję przenieść do czasopism nie jest bardzo trudno. A jak się o czymś pisze to pozostaje w świadomości choćby to była fikcja literacka.
    Sam kiedyś o górach pisałem i gdybym bardzo chciał tak zarobkować i się „wkręcał” i promował to całkiem możliwe, że jakoś bym ciągną dalej. Zwłaszcza, że według mnie nieźle płacili. Ale ja na turystyce nie zarabiam mam pracę i doszedłem do wniosku, że lepiej za dużo nie opowiadać o ciekawych miejscach w mediach publicznych.

Są ludzie, których nachalna promocja nie razi. Można taką promocję "wynieść" z internetu.
    Z całym brakiem szacunku dla mnie jesteś tylko i wyłącznie trollem, który przyszedł tutaj aby jątrzyć. Następną osobą, która nic nie wnosi oprócz onetowsko-pudelkowskim klimatu.
    Ostatnio edytowane przez lucyna ; 02-02-2009 o 14:24

Bieszczadnik Awatar Michał
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Opole

Możesz to łaskawie przełożyć na polski?
    Cytat Zamieszczone przez lucyna Zobacz posta
    Z całym brakiem szacunku dla mnie jesteś tylko i wyłącznie trollem, który przyszedł tutaj aby jątrzyć. Następną osobą, która nic nie wnosi oprócz onetowsko-pudelkowskim klimatu.
    Ty jesteś tym trollem na szczególnych prawach? Co to najpierw sam się obeżre, a resztki pozostawi innym.
    Taki sam brak szacunku dla przyrody, która Ciebie ponoć żywi okazujesz innym. Li tylko dlatego, że nie kumasz o czym mowa.

Fuj

lucyna
    Guest

Wojtek mądrze gada. Moim zdaniem dobrze jest, gdy na forum pojawiają się linki do dobrych pensjonatów, sprawdzonych usługodawców. Jeszcze lepiej, gdy publicznie oceniamy obiekty, rozmawiamy o standarcie i oczywiście uzasadniamy swoje opinie. Dzięki temu nowi, którzy tu zaglądają mają informacje podaną przez osoby kompetentne znające dobrze temat, znające bieszczadzkie plusy i minusy, bywające w tych obiektach. Nikt z nas nie poleci przecież czegoś niegodnego, niesprawdzonego, złego. Dzięki temu potencjalni klienci mają szanse nie trafić na oszustów, na złych usługodawców. To jest forum poświęcone Bieszczadom. Reklama informacyjna jest wszędzie, nie tylko w wątku o zakwaterowaniu. Jest w dyskusjach, relacjach itd. Moim zdaniem, powtarzam to po raz wtóry powinniście odróżnić osobę chcącą pochwalić jakiś obiekt od osoby zarejestrowanej tylko po to aby nie przedstawiając się, nie udzielając w życiu forum poreklamowac swoją działalność. Moim zdaniem regulamin został tak stworzony aby to umożliwiać.

lucyna
    Guest

Cytat Zamieszczone przez Michał Zobacz posta
    Możesz to łaskawie przełożyć na polski?

Ty jesteś tym trollem na szczególnych prawach? Co to najpierw sam się obeżre, a resztki pozostawi innym.
    Taki sam brak szacunku dla przyrody, która Ciebie ponoć żywi okazujesz innym. Li tylko dlatego, że nie kumasz o czym mowa.

Fuj
    Tak, jestem tu trollem na szczególnych prawach dwulicowcu. Zarzucasz mi złe zachowanie. OK nie jestem święta ale to ty jako jedyny zostałeś wyładzony przez Admina na miesiąc z dzialalności forum. Twierdzisz, że nachalnie promuję niektóre ośrodki i itd. Być może ale ty także to robisz mając w podpisie informację o schronisku w Jabłonkach i wdając się a awanturę, gdy niezadowolony klient usiłował skrytykowac ten obiekt.
    Okazuję ci jawny brak szacunku Pikabu.
    I jeszcze jedno. To forum jest zdominowane przeze mnie, nie wiem czy to dobrze czy źle. Ja odejdę i zmieni swój charakter. Jest zdominowane także przez miejscowych, w tym przez przewodników. Jak nie daj Boże oni odejdą to pozostanie garstka Fanatyków Bieszczadzkich kochającyh ten (o kim mówię wystarczu zaglądnąć do relacji) region i dzieci onetu plus tacy jak ty.

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 3 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 3 gości)