Strona 19 z 22 PierwszyPierwszy ... 9 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 181 do 190 z 217

Wątek: hipokryzja?

lucyna
    Guest

Domyślnie Odp: hipokryzja?

Cytat Zamieszczone przez vm2301 Zobacz posta
    @Lucyno

Może i przekonywająco brzmisz, może i faktycznie jest to sadzawka bez żadnego znaczenia przyrodniczego, ale wiesz, że dobro turystów w tym regionie w ogóle mi na sercu nie leży, wiesz , że tłumów nie lubię.

Nie dziw się więc więcej, że "u mnie z jeziorem krucho"

A nie wyjeżdżaj mi tu z kryzysem, bo on minie, a ja mówię o perspektywie lat.

Pewnie się też modlisz o zniesienie różnych terminów ferii zimowych?

Co do zdjęcia.

OK, wierzę, że zdjęcia zrobił GOPRowiec, przy okzaji służbowego wyjazdu.

Dlaczego jednak Kraina Wilka umieściła je na swej stronie jako reklamę organizowanych przez siebie usług?

Widzisz, 80% odwiedzających ich stronę może to potencjalni klienci, którym koło dupy lata, czy to legalne, czy to szkodliwe dla przyrody, czy nie. Ich to nakręca. ja należe do tych 20% odwiedzających

Ale masz rację, nie ma sensu drążyć tematu tej firmy...do nastepnej publikacji reklamy niemoralnej

Lucyno, ja rozumiem potrzeby miejscowych, wiem, że z czegoś trza żyć, ale naprawdę będzie lepiej, gdy już potroicie obroty (czyt. ściągniecie tu 3 razy więcej ludzi)?

Jakoś Wam tego życzyć mi się nie chce

Ale pozdrawiam serdecznie:)
    Ignorant z Ciebie. Pod względem turystycznym okolice dawnej doliny Sanu są przeciekawe do wędrówki. Podobnie Jeziora Myczkowieckiego.
    Oby, gadałam z naszym Dzikiem. Jest analitykiem rynku. Jesienią ścieliśmy się na temat kryzysu. Byłam pewna, że to ja mam rację (obsługiwałam grupy inwestorów, prezesów,ekonomistów itd, którzy mieli zdanie podobne do Tuska) ale okazało się, że Paweł przewidział, które przedsiębiorstwa pierwsze padną. I padły. Dziś Paweł powiedział iż to dopiero początek. Kryzys jest i będzie jeszcze długo trwał.
    Nie modlę się o zmianę ferii. Jest dobrze, ciesz się nie ma turystów. Bieszczady są prawie puste.
    Co do zdjecia? Ten goprowiec jest współpracownikiem Agencji więc to sprawa pomiędzy panami. Mi nic do tego.
    Ostatnio edytowane przez lucyna ; 06-02-2009 o 19:28

"Co ma strefa ciszy wspólnego z jakością życia ryb i zasobnością rybostanu", myślę że na to sama możesz sobie odpowiedzieć.

Cały obszar bieszczadzkich jezior-w sumie bez mała 24 km2, to strefa ciszy, dlatego nie wolno używać na nich sprzętu motorowodnego, tylko łodzi, pływających pod żaglami i przy pomocy wioseł.

Na obszarze stref ciszy nie wolno
    Emitować hałasu powyżej 45 dB - zakaz obejmuje głównie jednostki wodne napędzane silnikami spalinowymi (np. motorówki ) ale także samochody, zbyt głośno grające urządzenia nagłaśniające (magnetofony, radia).
    Za nieprzestrzeganie rozporządzenia grozi mandat wysokości 500 zł (wyłączone są: policja, straż pożarna, straż ochrony przyrody).

Bieszczadnik
    Na forum od
    01.2006

Ignorant z Ciebie. Pod względem turystycznym okolice dawnej doliny Sanu są przeciekawe do wędrówki. Podobnie Jeziora Myczkowieckiego.
    Teraz powiedz mi, gdzie ja napisałem coś z tym sprzecznego.

A że rzadko tam bywam?

No cóż...tłumów nie lubię

lucyna
    Guest

Cytat Zamieszczone przez oligocenmaster Zobacz posta
    "Co ma strefa ciszy wspólnego z jakością życia ryb i zasobnością rybostanu", myślę że na to sama możesz sobie odpowiedzieć.

Cały obszar bieszczadzkich jezior-w sumie bez mała 24 km2, to strefa ciszy, dlatego nie wolno używać na nich sprzętu motorowodnego, tylko łodzi, pływających pod żaglami i przy pomocy wioseł.

Na obszarze stref ciszy nie wolno
    Emitować hałasu powyżej 45 dB - zakaz obejmuje głównie jednostki wodne napędzane silnikami spalinowymi (np. motorówki ) ale także samochody, zbyt głośno grające urządzenia nagłaśniające (magnetofony, radia).
    Za nieprzestrzeganie rozporządzenia grozi mandat wysokości 500 zł (wyłączone są: policja, straż pożarna, straż ochrony przyrody).

Nie mogę sama sobie odpowiedzieć na to pytanie. Nigdy z czymś podobnym nie spotkałam się. Uważam twoje stwierdzenie za totalną bzdurę. Proszę więc podaj mi argumenty udowadniające, ze strefa ciszy ma coś wspólnego z zasobnością ryb w Jeziorze Solińskim.
    Oczywiście w tej strefie ciszy WOPR i inni armatorzy nie mają prawa używać silnika spalinowego?

lucyna
    Guest

Cytat Zamieszczone przez vm2301 Zobacz posta
    Teraz powiedz mi, gdzie ja napisałem coś z tym sprzecznego.

A że rzadko tam bywam?

No cóż...tłumów nie lubię
    Wojtek, przeca mówię, że tam tłumów nie ma.

Bieszczadnik
    Na forum od
    01.2006

No dobra, słyszę Jezioro - myślę Polańczyk...pewnie gdzieś tam ciszę można znaleźć.

No chyba, że motorówki po jeziorze będa śmigać

Uchwałę w sprawie zakazu używania obiektów pływających, wyposażonych w silniki spalinowe, podejmuje się w jakimś celu. Zazwyczaj w celu ochrony zbiorników wodnych posiadających duże walory przyrodnicze i wypoczynkowe przed zanieczyszczaniem hałasem.
    Zakaz nie dotyczy jednostek uwzględnionych w uchwale.

Skoro jest zakaz czemuś ma służyć tutaj raczej ochronie rybostanu oraz wód I klasy czystości.
    Atakujesz mnie, bo ten zakaz jest nie po twojej myśli.
    Ja nie bronie tego zakazu, zwracam tylko uwagę, że jest taki przepis a skoro jest trzeba go respektować.

Literat Roku 2013

Awatar trzykropkiinicwiecej
    Na forum od
    04.2007
    Rodem z
    Nigdziebądź nad Osławą

Cytat Zamieszczone przez lucyna Zobacz posta

Co ma strefa ciszy wspólnego z jakością życia ryb i zasobnością rybostanu?
    heu???????????????? ...nie wierzę że to widze...

Bieszczadnik
    Na forum od
    02.2008

Kontrowersje. Ok. Znamy temat z forum i kilku zdjęć oraz pobieżnych opowiadań kilku osób.
    Robimy trochę zamiesznia a sprawa jest prosta i nie dotyczy tylko Krainy Wilka.
    Tak naprawdę nie wiemy co , kto i jak... Oskarżanie więc tylko jednej firmy jest trochę nie na miejscu, bo nie znamy całej prawdy, co najwyżej możemy domniemywać, podejrzewać, itd.
    Nie możemy podkopywać renomy jednej firmy, tam też ktos pracuje, zarabia na życie...
    To temat szerszy. Co prawda zdjęcia śmieszne i duzo mówiące, ale to tylko zdjęcia.
    Jezeli jest prawdą to co podejrzewamy to należy to z całą siłą potępić, ale nie zapominajmy przy tym,że quady to zmora całego regionu i papraja się tym już wszyscy.
    Nalezy raczej uświadamiac i ujawniac na gorącym uczynku tego typ[u przypadki. Odwazni jestesmy jak widac tylko na forum (mówię równiez o sobie) a w praktyce - w realnych warunkach boimy się naraziź, wystawić głowę z "okopów".
    Zgadza się - miałem konflikt z Lucyną, ale nie osądzam jej bo wiem,że zalezy jej na ochronie przyrody. Doświadczyłem tego w pracy z nią, bo mielismy okazje troche popracowac razem, nie udało się - trudno. Czy była hipokrytką. Nie, nie była. Od początku współpracy mówiła nam,że współpracuje z firmami, których "profil" może kłasc cień na działalność naszego niedoszłego Stowa. na rzecz Turnickiego PN. Próbowała połączyć komercję i zarabianie na zycie ze skuteczną ochroną przyrody. To zadanie trudne i byłbym wielkim hipokrytą gdybym poddał krytyce ekoturystykę, agroturystykę, itd - które sa pewna szansą dla osób mieszkających na obszarach chronionych. Coś za coś. Jeżeli odbieramy pracę w lesie w ramach ograniczenia uzytkowania tego lasu ze względu na nowy rezim ochronny to dajmy coś w zamian. Nalezy wybrać - wielkie inwestycje, przemysł drzewny, nowe tartaki, wyciągi, stokówki, itd czy mniej inwazyjne sposoby zarobkowania. To dylemat, duzy dylemat.
    I myli się ten kto zna prostą odpowiedź, bo jej nie ma.
    Z pewnościa jednak quady na połoninie to szokujący widok. Za takie wyczyny powinny być nakładane słone kary, podobnie za jazde po terenach leśnych. Dlatego recepta jest lepsze egzekwowanie przepisów i jakiś kompromis.

lucyna
    Guest

Cytat Zamieszczone przez trzykropkiinicwiecej Zobacz posta
    heu???????????????? ...nie wierzę że to widze...
    No dobra Staszek co ma wspólnego?

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)