Pokaż wyniki od 1 do 10 z 142

Wątek: Bieszczady już nie są dzikie?

Mieszany widok

Bieszczadnik Awatar Ala
    Na forum od
    06.2004

Domyślnie Odp: Bieszczady już nie są dzikie?

Ja dobrze pamietam Bieszczady z konca lat 70-tych. Bylo spokojniej, bylo ciszej, bylo, jak to niektorzy uwielbiaja nazywac- no dziko bylo
    Pomieszkiwalam wowczas tu i tam - i jak mi Bog mily nie pamietam tych wycieczkowych tabunow o ktorych wspomina Lucyna, troche tak- ale nie w takim wymiarze jak obecnie. Spokojnie bylo, teraz tez jest tylko czas ucieka i zmienia sie to wszystko.W Wetlinie u Ostrowskich sie spalo, w schronisku w Gornych " na domkach", wiele osob ze Slaska tam przyjezdzalo do pracy, posiedzieli, pojechali, mlodzi bylismy to bylo wszystko po kowbojsku, ale naprawde nie pamietam zeby bylo duzo ludzi. Zreszta ze tak sie filozoficznie wyraze- ile jest duzo?

lucyna
    Guest

Domyślnie Odp: Bieszczady już nie są dzikie?

Cytat Zamieszczone przez Ala Zobacz posta
    Ja dobrze pamietam Bieszczady z konca lat 70-tych. Bylo spokojniej, bylo ciszej, bylo, jak to niektorzy uwielbiaja nazywac- no dziko bylo
    Pomieszkiwalam wowczas tu i tam - i jak mi Bog mily nie pamietam tych wycieczkowych tabunow o ktorych wspomina Lucyna, troche tak- ale nie w takim wymiarze jak obecnie. Spokojnie bylo, teraz tez jest tylko czas ucieka i zmienia sie to wszystko.W Wetlinie u Ostrowskich sie spalo, w schronisku w Gornych " na domkach", wiele osob ze Slaska tam przyjezdzalo do pracy, posiedzieli, pojechali, mlodzi bylismy to bylo wszystko po kowbojsku, ale naprawde nie pamietam zeby bylo duzo ludzi. Zreszta ze tak sie filozoficznie wyraze- ile jest duzo?
    Przez krótki okres czasu byłam kaowcem w połowie lat 80-tych w ośrodku kapalni Makoszowy,dzisiejszy zamek Lesko. Oprowadzałam wycieczki. Pamiętam wakacje, tabuny ludzi, ślimaki ciągnące się po połoninach, zapchane do granic wytrzymałości autobusy i kolejki po niezbędne artykuły.
    Ostatnio edytowane przez lucyna ; 02-03-2009 o 00:05

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 2 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 2 gości)