Strona 68 z 104 PierwszyPierwszy ... 18 58 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 78 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 671 do 680 z 1033

Wątek: Zostać zakapiorem

Bieszczadnik Awatar Wojtek z Zielonki
    Na forum od
    11.2012
    Rodem z
    Zielonka

Domyślnie Odp: Zostać zakapiorem

Jeśli się nie mylę, to Ktoś zapraszał na sierpniowe piwo do Polany Byłaby okazja wypicia za WSZYSTKICH.
    Pozdrawiam !
    Ostatnio edytowane przez Wojtek z Zielonki ; 03-07-2013 o 11:12

Bieszczadnik Awatar Biały 13
    Na forum od
    02.2010
    Rodem z
    Wawa

Cytat Zamieszczone przez bieśdziad Zobacz posta
    nie tylko 2 tys...jeszce plemię Swanów które prowadzi życie jak beskidnicy, tyle że współczesni. Ale u mnie wokół cała masa współczesnych beskidników...taki świat
    Jeszcze Tuszetia, tam mnie nie było ale również podobny klimat. A Swanowie to moze bardziej współcześni Bojkowie
    Postawcie na harcerstwo, postawcie na Szczep im. "Zośki"!
    przekaż swój 1% http://60i148.org/

Kronikarz Roku 2011 Awatar buba
    Na forum od
    02.2006
    Rodem z
    Oława

Cytat Zamieszczone przez Biały 13 Zobacz posta
    Jeszcze Tuszetia,:
    Jakiekolwiek gory w tamtych okolicach.. Nie tylko te polnocne.. Gory Samsarskie tez by dały rade

Ja tez mysle ze ktos spragniony zakapiorskiego zycia predzej by odnalazl jakies jego okrawki tam... gdzie dziesiatki kilometrow szutrowych drog nad przepasciami, autobus dociera dwa razy na tydzien (lub wcale) i pelni tez role sklepu objazdowego a na swojej trasie przekracza wbrod strumienie i wodospady leja mu sie na dach, wioski sa przez ponad pol roku odciete od swiata, miejscowi pilnuja owiec z kałachem pod pachą, u gospodarzy mozna zobaczyc cale beki domowej czaczy, a wokol stare cmentarze gdzie mozna spojrzec "oko w oko" zmarlym na dzume, zamki jeszcze nie przesloniete setkami tablic edukacyjnych, informacyjnych i prowadzacych za rączke.. A jak jaki zakapior spragniony wrazen jeszcze mocniejszych to moze sprobowac czmychnac przez wzburzony potok do Czeczeni

Slyszalam ze w Karabachu jest jeszcze lepiej.. I zupelnie jak w powojennych Bieszczadach gdzie sąsiedzi sie wyrzynali nawzajem...
    Moze niebawem sprawdze czy tam odpowiednio "zakapiorsko"
    Ostatnio edytowane przez buba ; 03-07-2013 o 16:36
    "ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "

na wiecznych wagarach od życia...

Bieszczadnik
    Na forum od
    12.2012

Nie wiem, czy wiecie, że w całej Polsce odradzają się obecnie klimaty dawnego opozycyjnego Dzikiego Zachodu z czasów PRL. Projekt stworzenia rezerwatu turystycznego (a ściślej turystyczno-historycznego) odżył i jest szczególnie popularny wśród grup rekonstrukcyjnych. Wzrastają też naciski na Platformę Obywatelską, żeby porzuciła obecny kurs, który ubabrał ją w błocie, a wróciła właśnie do ideałów wolności sprzed 1989 r., stając się partią tzw. środowisk życia alternatywnego (rekonstruktorzy, harcerze, turyści kwalifikowani, alpiniści, itd). Tylko że tego nie da się zrobić pod kierownictwem liberałów gdańskich, którzy jak wiadomo wypłynęli na pogrążeniu ideałów Dzikiego Zachodu. A po drugie, porządni i uczciwi ludzie, których wbrew pozorom w tej partii nie brakuje, musieliby przestać pełnić w niej funkcję ozdóbek. Sądzę jednak, że PO nie prędzej, to później zostanie postawiona pod murem, bo dzisiejszemu wyborcy PR wyraźnie przestał wystarczać (co można poznać po sondażach), a jakiś rzeczywisty program pozytywny - i to odmienny od programu PiS - Platforma będzie musiała przyjąć.

Mam nadzieję, że za parę lat okres dominacji i agresywnej ekspansji konsumpcjonizmu w takich np. Bieszczadach będzie tylko przykrym wspomnieniem.
    Ostatnio edytowane przez arturos25 ; 14-07-2013 o 11:21

Na forum od
    11.2012
    Rodem z
    Zielonka

Cytat Zamieszczone przez arturos25 Zobacz posta
    A po drugie, porządni i uczciwi ludzie, których wbrew pozorom w tej partii nie brakuje, musieliby przestać pełnić w niej funkcję ozdóbek. Sądzę jednak, że PO nie prędzej, to później zostanie postawiona pod murem, bo dzisiejszemu wyborcy PR wyraźnie przestał wystarczać (co można poznać po sondażach), a jakiś rzeczywisty program pozytywny - i to odmienny od programu PiS - Platforma będzie musiała przyjąć.
    " Rzuć politykę, panny i ballady.
    Tutaj jesienią - jak w rajskim ogrodzie
    Oprócz istnienia - nic cię nie obchodzi
    Przyjeżdżaj w Bieszczady!"

diabel-1410
    Guest

Cytat Zamieszczone przez arturos25 Zobacz posta
    Nie wiem, czy wiecie, że w całej Polsce odradzają się obecnie klimaty dawnego opozycyjnego Dzikiego Zachodu z czasów PRL. Projekt stworzenia rezerwatu turystycznego (a ściślej turystyczno-historycznego) odżył i jest szczególnie popularny wśród grup rekonstrukcyjnych. Wzrastają też naciski na Platformę Obywatelską, żeby porzuciła obecny kurs, który ubabrał ją w błocie, a wróciła właśnie do ideałów wolności sprzed 1989 r., stając się partią tzw. środowisk życia alternatywnego (rekonstruktorzy, harcerze, turyści kwalifikowani, alpiniści, itd). Tylko że tego nie da się zrobić pod kierownictwem liberałów gdańskich, którzy jak wiadomo wypłynęli na pogrążeniu ideałów Dzikiego Zachodu. A po drugie, porządni i uczciwi ludzie, których wbrew pozorom w tej partii nie brakuje, musieliby przestać pełnić w niej funkcję ozdóbek. Sądzę jednak, że PO nie prędzej, to później zostanie postawiona pod murem, bo dzisiejszemu wyborcy PR wyraźnie przestał wystarczać (co można poznać po sondażach), a jakiś rzeczywisty program pozytywny - i to odmienny od programu PiS - Platforma będzie musiała przyjąć.

Mam nadzieję, że za parę lat okres dominacji i agresywnej ekspansji konsumpcjonizmu w takich np. Bieszczadach będzie tylko przykrym wspomnieniem.
    A ja naiwny myślałem że jest to forum bieszczadzkie a nie polityczne

Bieszczadnik
    Na forum od
    05.2013
    Rodem z
    Brzoza

Cytat Zamieszczone przez diabel-1410 Zobacz posta
    A ja naiwny myślałem że jest to forum bieszczadzkie a nie polityczne
    A ja zastanawiam się czy zakapiorstwo bieszczadzkie rzeczywiście mieści się w dziale "Wypoczynek aktywny w Bieszczadach".
    Coś mi się widzi, że aktywność i zakapiorstwo to raczej dwie różne rzeczy ;-) .

Bieszczadnik
    Na forum od
    06.2011
    Rodem z
    Warszawa

Buba!
    tak, byłem w Karabachu zaraz po wojnie i wszystko wyglądało jak w Bieszczadach po 1947 r....wypalone domy, okopy, pustka...i na miękkie lepiej nie wchodzić przy drodze..
    Ostatnio edytowane przez bieśdziad ; 15-07-2013 o 17:29

Bieszczadnik
    Na forum od
    06.2011
    Rodem z
    Warszawa

jak już o polityce to triche zakapiorskiego smaku, to cytat z mojej jednej w długich rozmowów ze Zdzichem Radosem:"..przyjechał do mnie wysłannik L. Moczulskiego z KPN w przesłaniem do króla gór..., ale jaki ja kurwa król gór..." .

Na forum od
    11.2012
    Rodem z
    Zielonka

Cytat Zamieszczone przez archie Zobacz posta
    A ja zastanawiam się czy zakapiorstwo bieszczadzkie rzeczywiście mieści się w dziale "Wypoczynek aktywny w Bieszczadach".
    Coś mi się widzi, że aktywność i zakapiorstwo to raczej dwie różne rzeczy ;-) .
    Przeczytaj wszystkie posty tego wątku, a dowiesz się, czy się mieści

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 2 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 2 gości)