"ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "
na wiecznych wagarach od życia...
Nie wiem gdzie mam umieścić tę informację. Być moze to będzie odpowiednie miejsce. Adam nasz forumowy Kolega, właściciel Oberży Zakapior w Polańczyku w swoisty sposób zaczął promowac zakapiorów. W najbliszy piątek o 19 odbędą się w oberży filmowe zaduszki zakapiorskie. Będzie sam twórca zakapioryzmu czyli Andrzej Potocki. Za dwa tygodnie w piątek ma być koncert Łysego.
niedlugo to beda pobierac oplaty za zdjecie z zakapioremjak z bialym niedzwiedziem w zakopanem...
"ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "
To może te zakapiory (ci zakapiorzy...?) powinni mieć jakieś certyfikaty czy cóś? ;-) No bo jak mam wydać 50 zł a później się okaże, że to jakaś podróbka. A może utworzyć coś na kształt instytucji stwierdzającej czy dany zakapior jest "czystej krwi zakapiorem" czy nie. I wtedy taki z rodowodem mógłby pobierać więcej i dostawać medale itp.![]()
i byli chetni???
acz uwazam ze to jeszcze nie tak jak powinno byc.. zakapiorzy powinni stac w rzędzie (przynajmniej z 5 osob) a turysta sobie wybierac obiekt do fotografiina potrzeby glodnych wrazen przybyszy powinni tez (oczywiscie za oplata) odgrywac jakies scenki np. bójka, picie bimbru duszkiem itp. Oczywiscie juz od sanoka powinny stac przy drodze duze bilbordy z napisem "tylko u nas zdjecie z zakapiorem za 49.99PLN" . no i zdjecia samego zakapiora powinny byc dostepne w wersji wysylkowej zamawianej przez internet. A agroturystyki powinny promowac w swej ofercie (oprocz jazdy na kucyku, grila i spacerow z gospodarzem na grzyby) rowniez "dzien spedzony z zakapiorem", oczywiscie za wczesniejsza rezerwacja i zaliczka placona przelewem przynajmniej 3 miesiace wczesniej!
acz dla lepszego promowania regionu sami zakapiorzy to troche malo by sciagnac i zatrzymac rzesze zblazowanych mieszczuchow- mozna by jeszcze rozwazyc obecnosc w roznych scenkach miśki z otrytu, uzbrojonego zolnierza UPA, smolarza i tym podobnych..
pewnie nie raz popatrze na ta komedie czekajac na pociag w sanoku lub na przejsciu w kroscienku...
Z ostatnich doniesień wynika ,że jak odejdzie ostatni zakapior to trzeba będzie taki strój zakładać jak na Krupówkach?
"dosyć często rozważam co jest warte me życie?...tam na dole zostało wszystko to co cię męczy ,patrząc z góry w około - świat wydaje się lepszy.."
Pozdrawiam Janusz
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)