Pokaż wyniki od 1 do 10 z 101

Wątek: Letnio-jesienny wyjazd w Bieszczady

Mieszany widok

Bieszczadnik Awatar Pawelk
    Na forum od
    12.2008
    Rodem z
    Zamość

Domyślnie Odp: Letnio-jesienny wyjazd w Bieszczady

7-12 XI 2008 roku
    dwie osoby w drodze na Tworylne
    dwie osoby na podejściu na Caryńską
    jedna osoba na mostu przy zejściu do Ustrzyk Górnych
    dwóch smutnych panów z SG w Ustrzykach na skrzyżowaniu
    jedna osoba (wędkarz) w okolicach kapliczki w b.Rajskim
    trzy osoby (spawające bramę) przy wyjściu na drogę w kier. Sakowczyka
    trzy osoby na podejściu na Wetlinśką
    jedna osoba zabrana ze stopa do Ustrzyk Górnych
    i niejaki "Richard" w Baligrodzie

pominąłem wizytę u p Pękalskiego z tej przyczyny, że była ona zamierzona
    i budowlańców w Łopience
    Orsini nie masz szczęścia oj nie masz

Chwastek jest jedna i zasadnicza zaleta wyjazdu w pojedynkę- sama ustalasz gdzie i kiedy chcesz iść i na nikogo nie musisz patrzeć i z nikim nie musisz się liczyć/szarpać/prosić/przekonywać

Malkontent Roku 2009 Awatar Krysia
    Na forum od
    09.2006

Cytat Zamieszczone przez Pawelk Zobacz posta
    Chwastek jest jedna i zasadnicza zaleta wyjazdu w pojedynkę- sama ustalasz gdzie i kiedy chcesz iść i na nikogo nie musisz patrzeć i z nikim nie musisz się liczyć/szarpać/prosić/przekonywać
    o to to!!
    dlatego wolę jechać sama zawsze!chyba, że za granicę-wtedy ok samemu strach trochę.
    A dwaynehicks to niezły agent był z tego co pisze
    "...Lecz ja wrócę tu, będę w twoim śnie.
    Nikt nie zabroni nam śnić..."
    Bogdan Loebl

Bieszczadnik
    Na forum od
    02.2009

Cytat Zamieszczone przez orsini Zobacz posta
    A dwaynehicks to niezły agent był z tego co pisze
    Tak się kiedyś kombinowało... Normalnie rodzice w życiu by mnie nie puścili na samotną wędrówkę, na dodatek tak daleko od domu (mieszkam na Podlasiu - w Bielsku Podlaskim). Na szczęście byli przyzwyczajeni do tego, że jeździłem co roku na obzy wędrowne, biwaki harcerskie, zloty, rajdy, itp. Kolejny podsunięty papier o wyrażenie zgody na wyjazd na obóz wędrowny nie wzbudził ich podejrzeń... A ja - mimo że nie byłem jeszcze w Bieszczadach, byłem już w nich zakochany po uszy. Czemu i jak - to już inna historia. Grunt, że dopiąłem swego i pojechałem... I wracałem tam już co roku... póki nie spotkałem pewnej ślicznej dziewczyny, która teraz jest moją żoną, a która nie lubi nieludzkich warunków bytowania na szlaku... Ugrzązłem na 17 lat... Teraz wracam w Bieszczady z 14-letnią córką - chcę ją zarazić tą miłością (do Biesów).

Bieszczadnik Awatar Basia Z.
    Na forum od
    05.2007
    Rodem z
    Chorzów

Jeżeli zespół jest zgrany - to też nie trzeba.
    Osobiście wolę chodzić zespołowo w zgranych grupach ( z niektórymi już od 30 lat).

Pozdrowienia

Basia

Bieszczadnik Awatar chwastek
    Na forum od
    02.2009
    Rodem z
    Wrocław

tak, przyznaję, że i dla mnie ma to wielkie znaczenie.

zgranej grupy, o jakiej wspomina Basia, nigdy nie udało mi się znaleźć - w moich stronach jakos tak niewiele osób spedzac chce wolny czas za miastem ... chyba ze na grillowym spotkaniu ... a to nie moje klimaty.

Bieszczadnik Awatar Basia Z.
    Na forum od
    05.2007
    Rodem z
    Chorzów

Cytat Zamieszczone przez chwastek Zobacz posta
    tak, przyznaję, że i dla mnie ma to wielkie znaczenie.

zgranej grupy, o jakiej wspomina Basia, nigdy nie udało mi się znaleźć - w moich stronach jakos tak niewiele osób spedzac chce wolny czas za miastem ... chyba ze na grillowym spotkaniu ... a to nie moje klimaty.
    A skąd jesteś ?
    Jeśli z Górnego Śląska - to zapraszam na nasze imprezy, całkiem poważnie akurat na powitanie wiosny szykuje się ciekawy rajd w Beskidzie Makowskim.

Ja swoją ekipę poznałam właśnie na studenckich rajdach, potem, poszliśmy razem na kurs przewodnicki, tam poznałam kolejnych przyjaciół - i tak chodzimy razem już od dawien dawna.
    Czasem ktoś wybiera się osobno, czasem różnej wielkości grupach, ale ogólnie fajnie jest że mogę w każdej chwili zadzwonić do koleżanki lub kolegi, zapytać "słuchaj wybierasz się gdzieś w ten weekend" - i po prostu jedziemy.

Pozdrowienia

Basia

Bieszczadnik Awatar chwastek
    Na forum od
    02.2009
    Rodem z
    Wrocław

a ja z Dolnego Śląska :)

jeżeli tylko tempo na rajdach nie bywa szalone ... to przyjmuję zaproszenie Basiu ... i o ile oczywiście, mimo iż jestesmy sąsiadkami, odległośc nie bedzie większą przeszkodą ku temu

Kronikarz Roku 2011 Awatar buba
    Na forum od
    02.2006
    Rodem z
    Oława

Cytat Zamieszczone przez chwastek Zobacz posta
    a ja z Dolnego Śląska :)
    witaj kolezanko z okolicy :) mysle ze jesli nie lubisz samotnosci na szlaku (ja np. tez nie lubie i zwlaszcza wieczory lubie spedzac w gromadzie, wiec rozumiem) to pomysl basi jest super. Do twojego planowanego jesiennego wypadu jest jeszcze troche czasu, wiec moze warto go zuzyc na poszukiwanie ekipy? czasem warto sie wybrac na jakies zorganizowane rajdy aby poznac ludzi, a potem juz mozna z nimi wybierac sie na kolejne.

jakbys byla zainteresowana wyjazdami z ludzmi z dolnego slaska to podsylam linka do naszego forum, pojawiaja sie na nim wiadomosci o prawie cotygodniowych wyjazdach.
    http://groups.google.com/group/wroctour

dosyc czesto odbywaja sie tez zloty z forum beskidzkiego, jak przystalo na nazwe niestety zwykle w beskidach , co dla nas , z dolnego slaska czasem jest pewnym utrudnieniem jesli chodzi o wyjazd na weekend, ale jak czlowiek bardzo chce to wszystko sie da.. ale mozna pojechac zupelnie samemu i od razu wpasc w jakby grono znajomych.
    http://beskidzkie.forum.prv.pl/ w dziale imprezy znajdziesz opisy i zdjecia poprzednich zlotow, mozesz zobaczyc czy taki rodzaj wedrowania ci odpowiada (w dzien wedrowka , w nocy impreza :D ), zloty odbywaja sie srednio co miesiac

a bralas pod uwage jesli chodzi o twoje jesienne bieszczadowanie jakis zorganizowany wyjazd? bo np. skpb warszawa to wlasnie na jesieni organizuje rajd bieszczadzko-innowschodni, i gdybym ja chciala jechac koniecznie nie sama, koniecznie w bieszczady i koniecznie jesienia to wydaje sie pomysl idealny! tu masz o zeszlorocznym rajdzie
    http://www.skpb.waw.pl/wyjazdy/poloniny/2008.html

ale martwie sie jedynie o jedno.. ze ten twoj wymarzony dziki wschod cie troche rozczaruje.. on nie jest az taki jak piszesz.. ze bezkres polonin i lasow, puste szlaki i tylko kreca sie dziwni ludzie czyhajacy na samotne dziewczyny.. predzej juz w sudetach mozna odnalezc takie klimaty (no oczywiscie oprocz karkonoszy, snieznika i itp)
    Ostatnio edytowane przez buba ; 04-03-2009 o 11:53
    "ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "

na wiecznych wagarach od życia...

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)