Pokaż wyniki od 1 do 10 z 132

Wątek: Para prezydencka spocznie na Wawelu, w krypcie obok Józefa Piłsudskiego

Mieszany widok

Botak Roku 2017 Awatar długi
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Sopot

Domyślnie Odp: Para prezydencka spocznie na Wawelu, w krypcie obok Józefa Piłsudskiego

Cytat Zamieszczone przez Piskal Zobacz posta
    [/LIST]

To kilka opinii, ale w żadnej nie ma argumentów dlaczego nie.
    A dlaczego tak?
    Nie śledzę dokładnie dyskusji na ten temat. Może czegoś nie dosłyszałem. O ile dobrze pamiętam to uzasadnieniem decyzji o pochówku na Wawelu była "wola Rodziny". Nie postawa patriotyczna, nie niezłomność itd. Argumenty, które przedstawiłeś doskonale pasują do życiorysu.. Prezydenta Ryszarda Kaczorowskiego. Zerknijcie do wikipedii, przeczytajcie życiorys.
    Pozdrawiam
    Długi

Malkontent Roku 2009 Awatar Krysia
    Na forum od
    09.2006

Domyślnie Odp: Para prezydencka spocznie na Wawelu, w krypcie obok Józefa Piłsudskiego

Cytat Zamieszczone przez długi Zobacz posta
    O ile dobrze pamiętam to uzasadnieniem decyzji o pochówku na Wawelu była "wola Rodziny".
    No ale to podały media, a jak one działają to własnie przez ostatnie dni chyba jest już jasne?Nie wiemy kto wymyślił Wawel, ale kimkolwiek on/ona był/a to jeśli zaproponowano to Rodzinie to kto z nas by odmówił?

PS- Bartek, jeśli ktoś się obraża na innych tylko za poglądy polityczne to świadczy to o takiej osobie i mnie by żal znajomości z taką osobą już nie było. Każdy z nas jest inny, inne potrzeby i poglądy.
    "...Lecz ja wrócę tu, będę w twoim śnie.
    Nikt nie zabroni nam śnić..."
    Bogdan Loebl

Bieszczadnik Awatar wp.krzysztof
    Na forum od
    03.2009
    Rodem z
    Podkarpacie

Ktoś tutaj, w tym wątku, w przypływie egzaltacji powiedział, że lepszego prezydenta Polska już mieć nie będzie. Ja bardzo proszę, aby następcom Prezydenta Kaczyńskiego nie odbierać szans, naszym dzieciom i wnukom nadziei, a i nas biednych nie straszyć.
    Sapere aude.

Poeta Roku 2011
    Awatar Piskal
    Na forum od
    10.2008
    Rodem z
    Toporzysko/Toruń

Decyzja zapadła, po co więc te jałowe spory w środku żałoby. Czy naprawdę my, Polacy, nie umiemy wytrzymać tygodnia bez kłótni? W dodatku bez kłótni bezzasadnej?
    Cytat Zamieszczone przez bmiller Zobacz posta
    Piskal, czy chcesz tu i teraz znaleźć argumenty przeciwników tej decyzji? Chcesz, aby przed pogrzebem oceniać zmarłego i ważyć jego wady i zalety?
    Proszę, masz powyżej odpowiedź.

Tak naprawdę ja też uważam, że Wawel to za wysoko, lecz więcej argumentów moim zdaniem jest za. Lecz jeśli już prowadzimy tę dyskusję, starajmy się, żeby była rzeczowa, bo argument" nie na Wawel, bo nie", albo" bo mi się to nie podoba" argumentem nie jest. Lub też " nie godny królów".A, przepraszam, jaką funkcję prezydent wykonuje w panującym ustroju? Nie głowy państwa? Nie mamy, niestety monarchii konstytucyjnej.
    Poza tym przykro mi, że w cieniu żałoby są prowadzone bezzasadne protesty, protesty nie mające żadnego wpływu na zmianę decyzji. Protesty bezczeszczące pamięć po przywódcy Państwa, który zginął " na służbie".
    Nasze małe polskie piekiełko górą!

Bieszczadnik
    Na forum od
    09.2002

Poza tym przykro mi, że w cieniu żałoby są prowadzone bezzasadne protesty, protesty nie mające żadnego wpływu na zmianę decyzji. Protesty bezczeszczące pamięć po przywódcy Państwa, który zginął " na służbie".
    Nasze małe polskie piekiełko górą!
    no i to jest sedno sprawy.... zgadzam sie z Tobą Piskalu w 100%

Pozdrawiam
    KaHa
    i do zobaczenia gdzies na szlaku :-D

Poeta Roku 2011
    Awatar Piskal
    Na forum od
    10.2008
    Rodem z
    Toporzysko/Toruń

Cytat Zamieszczone przez długi Zobacz posta
    Argumenty, które przedstawiłeś doskonale pasują do życiorysu.. Prezydenta Ryszarda Kaczorowskiego. Zerknijcie do wikipedii, przeczytajcie życiorys.
    Pozdrawiam
    Długi
    Zgadzam się w pełni.

Bieszczadnik Awatar wp.krzysztof
    Na forum od
    03.2009
    Rodem z
    Podkarpacie

Oto fragment tekstu zatytułowanego „Wawelska krzywda Prezydenta” z linku zamieszczonego w poście nr 52.

„Ogłaszając decyzję o pochówku na Wawelu, Jarosław Kaczyński skrzywdził Lecha po raz drugi - zgasił płomień życzliwego ciepła, które Polacy, nawet Ci, którzy na niego nie zagłosowali, rozpalili na wieść o śmierci głowy Państwa. Między innymi dzięki mediom, tuż po wypadku poznaliśmy obraz Prezydenta taki, jakiego dotąd nie znaliśmy – troskliwego męża, dowcipnego, wrażliwego urzędnika, który może i staromodny, ale dobroduszny i wrażliwy. Patrioty.”

Zniszczono kruchą jedność Polaków, a mógł pozostać w sercach wszystkich. Szkoda.
    Sapere aude.

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)