Strona 29 z 54 PierwszyPierwszy ... 19 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 39 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 281 do 290 z 533

Wątek: Czy "zakapior" Bieszczadzki to idol?

Bieszczadnik Awatar Michał
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Opole

Domyślnie Odp: Czy "zakapior" Bieszczadzki to idol?

Witaj
    Cytat Zamieszczone przez asia999 Zobacz posta
    ...No to może zamiast mitologii pomóc im powrócić do normalności. może niektórzy z nich sami by już tego chcieli. ...
    Wystarczyło zostawić ich w spokoju. Tych dawnych. Ci dzisiejsi to zmanierowane małpy. Zakapiory z nadania - i forsy i dla forsy.

Pozdrówka

Ło matko! To ja tak na wszelki wypadek:
    1. Nie jestem zakaporem
    2. Nie jestem bieszczadnikiem
    3. Nie polowałam na wilki ani nie obdzierałam niedźwiedzia ze skóry (nie jestem myśliwym)
    4. Nie doiłam byków (krowę kilka razy próbowałam ale nieskutecznie) więc nie jestem dojarką
    5. ...
    6. ...

jestem asia i kocham bieszczady a do tego to się chyba już nikt nie ma prawa przyczepić
    No nie ma prawa asiu.
    Zreszta jakie zakapiory nikt tak dawniej nie gadal mowilo sie bieszczadnik.. zakapior to .........twor........pomysl....moze i biznes... tylko czyj i gdzie te kokosy.

Literat Roku 2013

Awatar trzykropkiinicwiecej
    Na forum od
    04.2007
    Rodem z
    Nigdziebądź nad Osławą

...jakby patrzeć z innej beczki... to Bieszczady są jedynym regionem w Polsce , który "zaopiekował" się (w jakimś sensie) akurat tą "warstwą społeczną" ...cud czy wynaturzenie... ;-)

Satyryk Roku 2009
    Satyryk Roku 2008
    Awatar Pastor
    Na forum od
    03.2006
    Rodem z
    Nowe Rybie

Ja znam, na szczęście tylko z widzenia, pewnego ważnego redaktora,mieszkającego na prestiżowym osiedlu, zwolennika stawiania zakapiorów na piedestale, dużo mówiącego o ich artystycznych,wrażliwych duszach. Kłopot w tym że jest gorącym wyznawcą tylko bieszczadzkich zakapiorów. Miejscowych zakapiorów, pijących i włóczących się po osiedlu, zbierających tzw. fajans, straszy policją, dzwoni na Straż Miejską i wogóle daje wyraz swojej dezaprobacie! Nie mogę tego zrozumieć, bo to też zakapiory, w dodatku jeden całkiem podobny do Sikorki a drugi wypisz wymaluj Hiszpan!
    Z tego wynika że zakapior owszem, ale każdy na swoim miejscu. Bieszczadzki zakapior na piedestał (i do kolejnego wydania wiadomej książki), pozostali do kanału a najlepiej wyrwać chwasta, tylko smrodzą i szkodzą!
    Ja tam jestem sympatykiem wszystkich zakapiorów, chociaż, wstyd przyznać, preferuję tych mniej śmierdzących!
    Pozdrawiam! Pastor ręką własną
    "Człowiek, narodzony z niewiasty, dni krótkich jest i pełen kłopotu" Hi 14.2

Wiadomo, że pijak z miasta to nie zakapior, tak samo jak Hiszpan czy inny menel z Cisnej siedzący pod Atamanią.
    bieszczadzkagaleria:
    www.rudak-galeria.pl

Literat Roku 2013

Na forum od
    04.2007
    Rodem z
    Nigdziebądź nad Osławą

...jak to nie.. a połowa tych mordożłopów to niby skąd przyjechała?

Cytat Zamieszczone przez Pastor Zobacz posta
    Bieszczadzki zakapior na piedestał (i do kolejnego wydania wiadomej książki), pozostali do kanału a najlepiej wyrwać chwasta, tylko smrodzą i szkodzą!
    Tak to jest niestety... W Bieszczadach "zakapior" przydaje egzotyki - dla szukających "prawdziwych bieszczadzkich klimatów" - potwierdza legendę opisaną w książkach owego Redaktora. Można z takim "zakapiorem" pogadać przy browarze, sfotografować go jako część folkloru.
    A potem powrót do ciepłego mieszkanka w Wielkim Mieście... I tak jednym okiem oglądając w kompie "zakapiora bieszczadzkiego", a drugim filować przez okno obserwując, czy też jakiś miejscowy (tutaj niestety zdegradowany do "menela") nie zakłóca aby porządku. I czekać chwili, gdy taki przyłapany nieszczęśnik napije się piwa, a nie daj Boże gdzieś w kątku się wysika - z czystym umieniem zadzwonić do straży miejskiej. Chowając się za firanką z satysfakcją można obserwować jak przebiega interwencja, a następnie powrócić do swojego komputera i przeglądając fotki bieszczadzkich swoich spotkań nie dostrzec żadnego związku.

Literat Roku 2013

Na forum od
    04.2007
    Rodem z
    Nigdziebądź nad Osławą

...podejrzewam że działa tedy wyjątkowo usprawiedliwiające "prawo regionalizmu lumpa" ...swoją drogą to z ciekawymi menelami przyszło nam nieraz pić w również i w miastach... (na krakowskich plantach znają nawet pieśni ukraińskie) ...jak przy każdym temacie mnogość interpretacji jest dowolna... wszystko jest względne... punkt widzenia zależny od punktu siedzenia... etc. etc. ...czy chodzi tu o skład jakościowy hipokryzji czy o sens wypowiedzi, ciekawym zjawiskiem jest sam fakt że zaistniało... coś jak wpadnięcie w gówno przy ucieczce... zaletą jest że wpadło się w coś miękkiego i wadą jest że wpadło się w coś miękkiego...

Botak Roku 2016 Awatar asia999
    Na forum od
    11.2008
    Rodem z
    jakieś 73 cm od Tarnicy ... w skali 1:1.000.000

Cytat Zamieszczone przez lucyna Zobacz posta
    Mądra z Ciebie kobita.
    eeee tam nie zawstydzaj mnie Lucyno pozdrawiam

[quote=Michał;68324]
    Wystarczyło zostawić ich w spokoju. Tych dawnych. Ci dzisiejsi to zmanierowane małpy. Zakapiory z nadania - i forsy i dla forsy.

Jeśli ci dzisiejsi tylko z nadania i dla forsy to długiej przyszłości im nie wróżę. Z playbacku to piosenki można spiewać ale sponiewierać się życiowo to raczej nie... więc jeśli nawet chwilowo "rodowodowy" zakapior za kasę uprawia modeling do kalendarza to i tak w końcu rękę karmiącą użre, smycz przegryzie i wróci do swojej wolności choćby miał przymierać głodem pod płotem. A ten komercyjny może i dalej będzie próbował się wylansować i sprzedać . No i pewnie mu sie uda. W końcu popyt rodzi podaż. Ma być zakapior to będzie - no to co, że z playbacku..

pozdrawiam wszystkich

Bieszczadnik Awatar joorg
    Na forum od
    01.2005
    Rodem z
    Krosno

Cytat Zamieszczone przez trzykropkiinicwiecej Zobacz posta
    ... coś jak wpadnięcie w gówno przy ucieczce... zaletą jest że wpadło się w coś miękkiego i wadą jest że wpadło się w coś miękkiego...
    Dobrze gadasz 3- kropki ,ale ja bym powiedział dosadniej..."wadą jest że wpadło się w coś" ...śmierdzacego,ale co tam?... dla niektórych to "ciepły deszczyk"
    "dosyć często rozważam co jest warte me życie?...tam na dole zostało wszystko to co cię męczy ,patrząc z góry w około - świat wydaje się lepszy.."
    Pozdrawiam Janusz

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)