Jak mieścił się (mieściła ) w pomieszczeniu 20 m kwadratowych , to sobie nie mogłeś pozwolić
A RIAD (ruski kampiuter) to Wy znali ?
Nigdy nie zapomnę ćwiczeń z informatyki na studiach , "napisać program do rozwiazania jakiegoś tam równania matematycznego ", a nastepnie wydziurkować to na "karcie perferowanej "(chyba tak to sie nazywało) ...
Takie to były wtedy nośnikipamięci.Równanie to można było na kartce normalnie rozwiązać w 5 minut , a program pisało się przez całe ćwiczenia z 3 godz.
No kto to jeszcze pamieta ???? haaaha
"dosyć często rozważam co jest warte me życie?...tam na dole zostało wszystko to co cię męczy ,patrząc z góry w około - świat wydaje się lepszy.."
Pozdrawiam Janusz
A właśnie że ja pamiętam, chociaż jak przez mgłę.
Tworzyłem coś w ALGOLU: begin, integer, itd. Działo się to w 1-szej połowie lat 70.
A komputer, czy raczej jego poszczególne elementy, widziałem w SOETO (Stołeczny Ośrodek Elektronicznej Techniki Obliczeniowej). Zajmował, zdaje się, dwa piętra w budynku.
"Computer" (wymawiało się: kompiuter) był także w PKiN, w tamt. pomieszczeniach Wydziału Matematyki UW.
Serdecznie pozdrawiam
Stały Bywalec.
Pozdrawia Was także mój druh
Jastrząb z Otrytu
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)