Strona 82 z 104 PierwszyPierwszy ... 32 72 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 92 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 811 do 820 z 1033

Wątek: Zostać zakapiorem

Bieszczadnik
    Na forum od
    12.2012

Domyślnie Odp: Zostać zakapiorem

W buszu australijskim są skrajnie różna warunki, niż w Polsce czy nawet na Słowacji. Ale niektóre pomysły mogą być uniwersalne.

Debiutant Roku 2015 Awatar tolek banan
    Na forum od
    07.2012
    Rodem z
    POZNAŃ

Kandydaci na Zakapiorów (choć pewnie jeszcze o tym nie wiedzą)
    http://www.gloswielkopolski.pl/artyk...dowe,id,t.html

Kronikarz Roku 2011 Awatar buba
    Na forum od
    02.2006
    Rodem z
    Oława

Cytat Zamieszczone przez tolek banan Zobacz posta
    Kandydaci na Zakapiorów (choć pewnie jeszcze o tym nie wiedzą)
    http://www.gloswielkopolski.pl/artyk...dowe,id,t.html
    Za "moich czasow" to sie szlo do lasu czy na nieuzytki i budowalo szalas... na naszym osiedlu bylo takowych przynajmniej kilkanascie (z pulapkami i bez ) i jakos nikt nigdy nie wpadl nawet zeby kogokolwiek o to pytac czy mozna- bo niby dlaczego nie?..
    (z tego co widze burmistrz sie oczywiscie nie zgodzil...
    "ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "

na wiecznych wagarach od życia...

Na forum od
    07.2012
    Rodem z
    POZNAŃ

Cytat Zamieszczone przez Samotny Włóczykij Zobacz posta
    Jakiś czas temu wpadłem na pomysł, żeby udowodnić, że także i dzisiaj można być zakapiorem. Postanowiłem zarazem stworzyć nowy model zakapiora bieszczadzkiego - bez pijaństwa, bez poczucia beznadziei i bez przypadkowych przygód miłosnych. Zakapiorstwo chcę traktować głównie jako okazję do zdobywania nowych umiejętności i ćwiczenia się w nich. Dodam, że jestem poniekąd pasowanym bieszczadnikiem - choć w Bieszczadach nie mieszkam.

Ponieważ jednak dziś mamy trochę mniej "dzikie" czasy, więc będę musiał wystarać się we władzach leśnych o pozwolenie na szałas. Myślę o przeżyciu w ten sposób 2 zim. Żeby przewyższyć swoich poprzedników, mam zamiar zbudować szałas najwyżej, jak się da - byle z dostępem do wody. W miejscu na szałas zima powinna trwać 8 miesięcy - a reszta "wsio lieto".
    Czy chłopaki z Lubonia nie mają podobnych marzeń do Założyciela tego wątku?
    Ostatnio edytowane przez tolek banan ; 01-11-2013 o 15:53

Bieszczadnik Awatar Pyra.57
    Na forum od
    08.2006
    Rodem z
    stolica Pyrlandii

Cytat Zamieszczone przez buba Zobacz posta
    Za "moich czasow" to sie szlo do lasu czy na nieuzytki i budowalo szalas... na naszym osiedlu bylo takowych przynajmniej kilkanascie (z pulapkami i bez ) i jakos nikt nigdy nie wpadl nawet zeby kogokolwiek o to pytac czy mozna- bo niby dlaczego nie?..
    (z tego co widze burmistrz sie oczywiscie nie zgodzil...
    Buba my w pyrlandii mamy inny pogląd na to co wolno a co nie. Nawet w czasie wojny jak okupant powiedział, że nie wolno partyzantki to jej nie było. Tak już z nami pyrlandczykami bywa.
    pozdrawiam
    Marek

Na forum od
    07.2012
    Rodem z
    POZNAŃ

"Buba my w pyrlandii mamy inny pogląd na to co wolno a co nie. Nawet w czasie wojny jak okupant powiedział, że nie wolno partyzantki to jej nie było. Tak już z nami pyrlandczykami bywa"

Marek taki żart był o Czechosłowacji - Wielkopolanie to waleczny "naród" Powstanie Wielkopolskie , wcześniej Drzymała - gdzie Twój patriotyzm lokalny?

pozdrawiam

Szymek

Forumowicz Roku 2016
    Kronikarz Roku 2016
    Forumowicz Roku 2014
    Forumowicz Roku 2013
    Ekspert Roku 2012
    Awatar Wojtek Pysz
    Na forum od
    02.2008
    Rodem z
    Jarosław

Cytat Zamieszczone przez tolek banan Zobacz posta
    Czy chłopaki z Lubonia nie mają podobnych marzeń do Założyciela tego wątku?
    Oj, tolku (a może ładniej będzie: Tolku), chyba nie. Oni są do bardzo szczerzy i tylko chcą postawić szałas, by się w nim spotykać z przyjaciółmi. Nie są "pasowanymi" i chcą nikogo przewyższyć ani nic nikomu udowodnić. Dodatkowo, nie używają słów, których znaczenia nie rozumieją, np. "zakapior".

Bieszczadnik
    Na forum od
    12.2012

Cytat Zamieszczone przez buba Zobacz posta
    Zgoda władz pociąga za sobą przynajmniej teoretyczną opiekę nad takim obiektem. Poza tym - dzisiejsze pokolenie zakapiorów jest praworządne aż do bólu.

Bieszczadnik
    Na forum od
    12.2012

Domyślnie Odp: Jędrek Połonina

Słyszałem gdzieś o pomyśle, żeby zbudować Jędrkowi Połoninie pomnik w formie totemu indiańskiego. Byłyby na nim wyrzeźbione od dołu do góry sceny z życia Jędrka, a na samym wierzchołku - wzbijający się do lotu orzeł. Oto ilustracje, przedstawiające takie totemy: https://www.google.pl/search?q=haida...h=572#imgdii=_.

Kronikarz Roku 2011 Awatar buba
    Na forum od
    02.2006
    Rodem z
    Oława

Cytat Zamieszczone przez arturos25 Zobacz posta
    Poza tym - dzisiejsze pokolenie zakapiorów jest praworządne aż do bólu.
    W moim rozumieniu jedno troche drugiemu zaprzecza... ale co ja tam wiem o zakapiorach...
    "ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "

na wiecznych wagarach od życia...

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)