Pokaż wyniki od 1 do 10 z 252

Wątek: Paralotnie nad BPN . cd..

Mieszany widok

lucyna
    Guest

Domyślnie Odp: Paralotnie nad BPN . cd..

Cytat Zamieszczone przez Basia Z. Zobacz posta
    Uprzejmie proszę o nie wrzucanie wszystkich dyskutantów do jednego worka.

Ja nie piszę o straszeniu, bo po prostu NIE WIEM, jaki wpływ ma paralotniarstwo na ptaki.

Argumenty ani jednej strony (paralotniarzy), ani drugiej (tu reprezentowanej przez Lucynę) absolutnie do mnie nie przemawiają.

1. Jeśli czegoś NIE WIEM - to staram się być ostrożna i robić tak aby szkodzić jak najmniej.

2. Przyznaję rację Kubie - tez uważam że BdPN powinien przedstawić więcej rzeczowych argumentów na obronę swoich tez.

4. Też jestem przewodnikiem z uprawnieniami m. in. na Bieszczady (poza tym - na cale polskie Beskidy i Tatry).

5. Zupełnie niepotrzebnie większość wypowiedzi zawiera taki poziom emocji.
    To nikogo nie przekonuje a budzi złość.
    Basiu mam kilka pytań do Ciebie jako przewodnika z uprawnieniami m.in.na Bieszczady.
    1. Czy posiadasz licencję BdPN?
    2. Czy posiadasz licencję jakiegokolwiek górskiego parku narodowego?
    3. W jakich szkoleniach odnośnie bieszczadzkiej przyrody ostatnio tj. na przestrzeni ostatniego roku uczestniczyłaś?
    4. W jakich szkoleniach, konferencjach, sympozjach, spotkaniach roboczych brałaś udział?
    5.Kiedy ostatnio byłaś na terenie BdPN?

Bieszczadnik Awatar Basia Z.
    Na forum od
    05.2007
    Rodem z
    Chorzów

Cytat Zamieszczone przez lucyna Zobacz posta
    Basiu mam kilka pytań do Ciebie jako przewodnika z uprawnieniami m.in.na Bieszczady.
    3. W jakich szkoleniach odnośnie bieszczadzkiej przyrody ostatnio tj. na przestrzeni ostatniego roku uczestniczyłaś?
    4. W jakich szkoleniach, konferencjach, sympozjach, spotkaniach roboczych brałaś udział?
    Mam ważne i odnawiane regularnie co roku licencje dwóch PN - babiogórskiego i tatrzańskiego.
    Bieszczadzką tez mogę mieć w każdej chwili (jak każdy czynny przewodnik), ale nie będę się w tym roku starać bo nie przewiduję abym w tym roku prowadziła wycieczki w Bieszczadach.

O pienińską też się nie staram, w razie potrzeby wyrobię sobie na miejscu, zresztą w Pieninach wolno prowadzić bez licencji.

Gorczański P.N. licencji nie wymaga.

Z racji swojego miejsca zamieszkania traktuję Bieszczady jako "marginalny" teren uprawnień (prowadzę zwykle w Beskidach i Tatrach, na Tatry jest najwięcej zleceń, ale w tym roku mam już np. zaklepaną wycieczkę w Gorce), co nie zmienia faktu, że zgodnie z prawem mogę również i po Bieszczadach prowadzić wycieczki.

W sympozjach nie uczestniczę, wolę jeździć w góry

Często (średnio 5-6 razy w roku) jeżdżę też na różne szkoleniowe imprezy, czasem sama takie organizuję, ale nie są to "sympozja", tylko po prostu wycieczki, lub spotkania dotyczące wybranego tematu.

A przede wszystkim zupełnie nie rozumiem - co to wszystko ma wspólnego z tematem tego wątku ?

Napisałam powyżej wyraźnie i w tym całkowicie popieram Kubę - że dyrekcja Parku Narodowego powinna lepiej i wyraźniej tłumaczyć swoje zarządzenia i dlaczego one są takie a nie inne.
    To co obecnie napisano na stronie BdPN mnie nie przekonuje.

Tatrzański PN ma swój kwartalnik "Tatry" gdzie jest bardzo dużo informacji i przekonywających dyskusji - dla przykładu - dlaczego tak bardzo szkodliwe jest biwakowanie w Tatrach. Były i dyskusje panelowe na temat wspinaczki w Tatrach Zachodnich. Wypowiadały się wszystkie zainteresowane strony.

W Bieszczadach takiego popularnonaukowego pisma brakuje.

Ja bym bardzo chętnie i z ogromną ciekawością przeczytała zapis dyskusji przedstawicieli paralotniarzy z dyrekcją BdPN.

I o to mi chodzi w tym co piszę - i to jest mój postulat do dyrekcji BdPN, Ciebie się nie czepiam.

Pozdrowienia

Basia

Bieszczadnik
    Na forum od
    12.2006
    Rodem z
    Rzeszów

Cytat Zamieszczone przez lucyna Zobacz posta
    Lucyna! znam ludzi , którzy mają licenceje przy ktorej Twoja to paragon. Znam ludzi , którzy mają wszelkie pozwolenia, przyzwolenia na prezydencie kończąć . Znam ludzi którzy na nie jednym szkoleniu byli i zyciem ryzykowali. Znam ludzi którzy bieszczady postrzegają tak jak nawet Panu Tomkowi sie nie sniło .. i co z tego !

jakis chłop mówi nie a TY ze spółką przytakujecie co by chody były lepsze.. i o kant grani rozbić wszystkio .. więc po co ???

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)